Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie mogę pobrać najnowszego minecrafta nonpremium?

RaymanGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wersji 1.6+ launcher minecrafta jest dostępny dla graczy z premium. Możesz jedynie ściągnąć jakiś przerobiony launcher np. większe serwery posiadają taki launcher :)

Opublikowano

Pobrałem ten, pytanie: do którego pliku instalujemy modyfikacje?

Wchodzisz .minecraft/versions i tam robisz kopię folder np. 1.7.4 i zmieniasz nazwę na 1.7.4.mods, wchodzisz do folderu 1.7.4.jar zmieniasz na 1.7.4.mods.jar, nazwę pliku 1.7.4.json zmieniasz na 1.7.4.mods.json i dajesz edytuj:

Zamiast np.

{
  "id": "1.7.4",

Dajesz:

{
  "id": "1.7.4.mods",

Tam jest tego więcej ale dałem tylko istotne (to jest w 2 linijce).

Po tym wszystkim do pliku 1.7.4.mods.jar wgrywasz mody jak do normalnego minecraft'a (usuwasz Meta-Inf), jak jest mod z forgem to forge wgrywasz takim sposobem, a moda wrzucasz do .minecraft/mods (jeśli nie masz utwórz).

Żeby użyć tej wersji z modami robisz nowy profil i jako wersje w edytowaniu profilu ustawiasz release 1.7.4.mods

MOŻESZ TO ZROBIĆ TEŻ NA INNYCH WERSJACH ALE WTEDY NP. 1.6.2.MODS.JAR

NIE MUSI BYĆ 1.7.4.MODS - MOŻE BYĆ NP. 1.7.4.GUNFO

Mam nadzieję że pomogłem :)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Wchodzisz .minecraft/versions i tam robisz kopię folder np. 1.7.4 i zmieniasz nazwę na 1.7.4.mods, wchodzisz do folderu 1.7.4.jar zmieniasz na 1.7.4.mods.jar, nazwę pliku 1.7.4.json zmieniasz na 1.7.4.mods.json i dajesz edytuj:

Zamiast np.

{
  "id": "1.7.4",

Dajesz:

{
  "id": "1.7.4.mods",

Tam jest tego więcej ale dałem tylko istotne (to jest w 2 linijce).

Po tym wszystkim do pliku 1.7.4.mods.jar wgrywasz mody jak do normalnego minecraft'a (usuwasz Meta-Inf), jak jest mod z forgem to forge wgrywasz takim sposobem, a moda wrzucasz do .minecraft/mods (jeśli nie masz utwórz).

Żeby użyć tej wersji z modami robisz nowy profil i jako wersje w edytowaniu profilu ustawiasz release 1.7.4.mods

MOŻESZ TO ZROBIĆ TEŻ NA INNYCH WERSJACH ALE WTEDY NP. 1.6.2.MODS.JAR

NIE MUSI BYĆ 1.7.4.MODS - MOŻE BYĆ NP. 1.7.4.GUNFO

Mam nadzieję że pomogłem :)

Dobra pozmieniałem, teraz tak:

Jak się nazywa mod na segregacje itemów w skrzynkach? + Fajnie jakby był download na 1.7.4

Minimapka na 1.7.4

Opublikowano

Nazywa się Inventory Tweaks, a download masz na pierwszej stronie jak wpiszesz tą nazwę w google :) ta od 1.6.2+ działa na 1.7.2/4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...