Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MojaGra/Tworzenie Feresh

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, zaczołem pisać fabułę do gry, chciałbym wam dać ją do oceny. Napiszcie czy Fabuła jest dobra i czy warto kontynuować jej pisanie. Narazie napisałem 4 strony, przynajmniej tyle wyszło jak to drukowałem ;)

Tak wiem że są tam literówki i nie ma polskich znaków, W finalnej wersji będzie wszystko poprawione.....

Fabuła Ferash;

Wstęp - czytane przez narratora:

Od zarania dziejów światem żądzili dwaj Bogowie Ikirios i Akara. Akara bardzo chciała mieć syna, lecz Ikirios był temu przeciwny. Wprew woli swojego męża, Akara postanowiła urodzić dziecko i nazwała je Aron. Ikirios po dowiedzeniu się o występku żony, postanowił wygnać Arona na ziemię, tym samym Aron stał się półbogiem. Aron został przygarnięty przez byłego Strażnika...
*Napis: 16 lat później...* Rozjaśnienie ekranu, w małej drewnianej chatce*
Ojciec: Aron wstawaj! Pora na poranny trening!
Aron: *Zaspanym głosem* Już idę ojcze, co mam zrobic?
Ojciec: Dobrze by było gdybyś poszedł na strych po broń i jakiąś zbroje do walki.
Aron: Już ide!
*Ojciec zaczyna chodzić po pokoju* Wyświetla się na środku ekranu okienko z Samouczkiem* po odebraniu przedmiotów z skrzyni, wyswietla sie komunikat*
Aron: Już jestem ojcze.
Ojciec: Dobrze, więc możemy zacząć trening
*Przejście do ekranu walki, po otwarciu ekranu walki, wyświetla się tekst: Postaraj się pokonać ojca, użyj do tego podstawowego ataku*
Ojciec: Ufff...! Wyczerpujący trening, udało ci się mnie pokonać jestem z ciebie dumny!
Aron: Dziękuje ojcze, tobie też poszło całkiem nieźle.
Ojciec: Dzieki. Ale teraz pójdź do pani Erlig podobno ma dla nas paczke.
Aron: Dobrze już ide, ale powiedz mi gdzie ona mieszka?
Ojciec: Mieszka ona w dużej czerwonej chacie, napewno ją zauważysz.
Aron: Zatem idę, zaraz wracam.
*Po rozmowie z ojcem wyświetla się okienko z informacja o nowym wpisie w QestLogu, i jak go mozna otworzyć*
*W domku pani Erlig* Domek jest zniszczony*
Aron: Co tu się stało!? Jest tu ktoś?
*CIemnieje ekran, pojawia się mroczna postać, wymierza cios naszemu bohaterowi, ekran zaczyna pulsować na czerwono i po chwili gaśnie, po czym budzi nas Ojciec w naszym domu*
Ojciec: Aron! Synu! Żyjesz?
Aron: Emmm... Tak żyje jestem troche poobijany ale żyje.
Ojciec: Całe szczęście, ale co tam sie stało?! Gdzie jest pani Erlig?!
Aron: Poszedłem do pani Erlig tak jak kazałeś, po wejściu do chaty, napotkałem na wielki bałagan, wszystko było pororzzucane, wygląda na to że ktoś porwał ją! Ale to nie wszystko znalazłem notatke.
*Tutaj wyświetla się notatki: Przynieście mi moją córke! Erlig! Przeznaczenie dobiega ku końcowi
~`Ikirios
Notatka się zamyka*
Aron: Zaraz, przecież Ikirios to jest Bóg, znam go z tutejszych legend i mitów! Ojcze o co tu chodzi?!
Ojciec:Ehh... Wiedziałem że wkońcu nadejdzie ten dzień, żałuje że nie powiedziałem ci tego wcześniej, przez mój bład pani Erlig jest w niebezpieczeństwie
Aron: Ale o co chodzi!
Ojciec: Nie jesteś moim synem, tak naprawdę jesteś synem Akary i Ikiriosa...
Aron: Co?! Przecież to są tylko legendy!
Ojciec: Nie Aronie to nie są legendy, oni naprawdę istnieją. Jesteś ich dzieckiem tak samo jak pani Erlig, zostaliście wysłani na ziemię z tego wzgłedu że Ikirios nie chciał mieć potomków, chciał sam panować nad światem.
Aron: Emmm.... A ty skąd to wiesz?! Kim ty tak naprawdę jesteś?!
Ojciec: Ja byłem strażnikiem bramy światów, pilnowałem żeby niepożadane osoby nie mogły wejść do świata bogów. Niestety mój sądziwy wiek wykluczył już mnie z tego zawodu, lecz bogowie dali mi inne zadanie, mianowicie miałem ciebie wychować na zwykłego i prawego człowieka.
Aron: W takim razie kim ja jestem?
Ojciec: Ty synu jesteś półbogiem, jesteś nieśmiertelny i ludzka broń nie może cie zranić, masz też nad przeciętną siłe, ale wszystkie te 'moce' możesz dopiero odblokować po skompletowaniu medalionu światła, ten medalion uwolni twoje moce.
Aron: Dobrze, ale co z panią Erlig? Czy możemy jej pomóc?
Ojciec: Tak, to znaczy się ty możesz jej pomóc, poprzez wejście do krainy bogów i uwolnienie jej. Ja jestem już stary i nie nadaje się na takie wyprawy. Ale pomoge ci w zakresie moich sił
Aron: Więc od czego mam zacząć? Gdzie mam iść?
Ojciec: Jak już wspomniałem wcześniej musimy skompletować 3 części Medalionu...
Aron: Gdzie moge znaleść te części?
Ojciec: Jedną ma nasz kapłan więc udaj się do niego. Tylko pośpiesz sie!
Aron: Już ide!
*Pojawia się okienko z informacją że została dodana nowa misja do Qestloga* W Qestlogu zawarty jest cel misji i miejsce wykonania*

Opublikowano

Ciekawa fabula czekam na gierke :_:

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

No kurcze jest ok ta fabuła, myślę że ciężko będzie przejść do rzeczy czyli tak jak up piszą "zrobić to w praktyce" no zobaczymy:) powodzenia

Opublikowano

Fabuła dobra, chciałbym zagrać w taką grę.

TYLKO PROSZĘ NIE RÓB JEJ W RPG MAKERZE !!!

Czemu nie w RPG makerze? Widziałem parę gier z tego i były one zajebiste...

Opublikowano

Całkiem ok, ale wymaga sporego dopieszczenia.

Tylko że pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie. Zaplanować jest łatwo, trudniej zrobić.

No ale powodzenia.

Game Over

Opublikowano

@@INFORMACJA@@

Dzisiaj zaczne robić grę, jak zrobię jakiś fragment udostępnić wam go?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...