Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fun z gry

Gość Arwanii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jaką nacją ma się największy ubaw z gry ( chodzi tu o dużo xp ) jaka nacja ma dobre bombowce i samoloty szturmowe?

I pytanie ogólne jaka nacja jest najłatwiejsza do ogarnięcia i najprzyjemniejsza do gry ? Jak na razie gram amerykanami ale "czuję" że to jednak nie moja bajka ;)

Opublikowano

Według mnie Brytyjczycy i Amerykanie (ale piszesz, że Ci nie pasują). Najgorzej wypadają chyba Rosjanie, bo gra nimi jest najzwyczajniej w świecie nudna. Japończycy też zostają nieco w tyle, głównie przez małą liczbę samolotów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

RAF jest świetny ze swoją linia Beaufighterow. Tylko wkurza mnie ze bombowce maja kiepskie. Pomiędzy LV 7 a LV 13 w bombowcach praktycznie nic sie nie zmienia...

Opublikowano

Dla mnie tak, ale to jest każdego indywidualny wybór, dlatego WT jest taki fajny, każdy znajdzie cos dla siebie :)

Opublikowano

Rozegrałem parę bitew Brytyjczykami i fakt , ubaw przedni :D , ale ktoś gdzieś pisał że najlepiej dojść do 7-8 tieru i spadać na linię niemców albo ZSRR czy to prawda?

Opublikowano

Rozegrałem parę bitew Brytyjczykami i fakt , ubaw przedni :D , ale ktoś gdzieś pisał że najlepiej dojść do 7-8 tieru i spadać na linię niemców albo ZSRR czy to prawda?

Tak, bo warto spróbować czegoś innego, nauczyć się nowych taktyk (BnZ u Niemców się świetnie sprawdza). Inaczej gra ci się znudzi. Ja przesiadłem się po wbiciu 7 levelu i zacząłem expić do czwartego poziomu w każdej nacji, potem znów Brytyjczycy. Ty możesz nawet wcześniej ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jedno konto to jedna nacja - zeby na Max wykorzystać darmowe złote lwy. Ja zrobiłem błąd i na jednym koncie rozwinalem brytanie i ruskich do 10 LV i teraz nie mam za co kupić strzelców bo wszystko poszło na kolejne miejsce w hangarze dla obydwu nacji:p

Opublikowano

Chodzi ci o "duzo expa" tylko teraz pytanie czy wydajesz kasę na gre? jeśli tak to zestawy startowe i samoloty premium i exp bardzo szybko leci, u Amerykanów jest jeden "magiczny samolot premium " o nazwie BTD-1 10Tier nagroda100%+100% exp+100% jest to lekki bombowiec ale latając tym samolotem możesz czuć sie naprawdę bezpieczny 2minuty i masz wysokosc 7k/metrow nikt cie nie dosiegnie, lecisz nad baze wroga i zrzucasz bombe 2000funtow, bo zrobionej kwalifikacji czas odnowy bomb 30-40s zależnie od zalogi. Zwykle tym samolotem udaje mi sie rozwalic baze do polowy za co dostaje sie sporo kasy i expa.

Co do BnZ każda nacja można to robić tylko samolot musi sie w miare dobrze wspinać zeby później spaść na przeciwnika.

Opublikowano

Chodzi ci o "duzo expa" tylko teraz pytanie czy wydajesz kasę na gre? jeśli tak to zestawy startowe i samoloty premium i exp bardzo szybko leci, u Amerykanów jest jeden "magiczny samolot premium " o nazwie BTD-1 10Tier nagroda100%+100% exp+100% jest to lekki bombowiec ale latając tym samolotem możesz czuć sie naprawdę bezpieczny 2minuty i masz wysokosc 7k/metrow nikt cie nie dosiegnie, lecisz nad baze wroga i zrzucasz bombe 2000funtow, bo zrobionej kwalifikacji czas odnowy bomb 30-40s zależnie od zalogi. Zwykle tym samolotem udaje mi sie rozwalic baze do polowy za co dostaje sie sporo kasy i expa.

Co do BnZ każda nacja można to robić tylko samolot musi sie w miare dobrze wspinać zeby później spaść na przeciwnika.

Nigdy na żadną grę online nie wydałem/nie wydam kasy ;) , no latam jak na razie brytolami , dzięki za odpowiedzi do zamknięcia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...