Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile by kosztował PC dla mnie

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chciałbym się was spytać, ile bym musiał dać za fajny komputer, by sobie pograć w BF4 na średnich/wysokich z dobrą ilością FPS'ów (a są chyba kategorie:niska, średnia, wysoka i ultra, tak?), MC z paczką modów (ok. 50) na dobrych ustawieniach graficznych, dalekim renderingu itp z ok. 50-60FPS, no i w te najnowsze gry na średnich/wysokich ustawieniach graficznych? Ile minimum bym musiał dać za takiego PC.

Noo, z góry dzięki.

Pozdrawiam.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Hm, na komputer, zdaje się, miałbym koło 2,5k. Byłoby coś takiego dobrego w tej cenie?

A przy okazji spytam.

Jak oglądam live'a w HD, czy gram w jakąś grę, to komputer "wyje". Co może być tego przyczyną?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Za 2,5k da się upchać GTX 760, na którym pograsz w najnowsze gry na średnich/wysokich w FHD. Jeśli dorzucisz +- 200zł, da radę wsadzić ciut wydajniejszego 280X (wysokie/ultra).

Nie wiem jak z Minecraftem, gra jest nieprzewidywalna i nie wiem jak wykorzystuje procesory.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No i na jakich detalach poszedłby taki BF4, czy Watch Dogs, GTA V i inne najnowsze gry? Mówię o takim sprzęcie, jak podałeś, @TrueFaith.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Mówimy o całkowicie płynnej grze, nie 40 klatkach. Zresztą 270 raczej nie osiągnie tyle na ultra w FHD, na największej mapie przy 64 graczach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No dobra, ale dowiedziałem się, że sprzęt będzie kosztował 2-2,5k, taki w sam raz dla mnie.

Dzięki, temat do zamknięcia.

1389638202-U295319.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...