Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Zbroje/bronie.

Kosiarz11512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram na pewnym serwerze i są tam bronie na 250 lv, ale chciał bym zmienić bronie na 1 lv w te bronie na 250 lv chodzi mi o to żeby bronie na 1 lv wyglądały jak te na 250 lv tylko nie wiem jak się za to zabrać.

Wiem że będę tylko ja to widział, ale chcę sobie polatać w takim eq. ;)

Opublikowano

1. Rozpakuj locale_pl

2. Rozpakuj item_proto, wyszukaj nazwę tej broni na 250 lvl i sprawdź, jakie ma ID

3. Wejdź w plik item_list.txt znajdujący się w locale

4. Wyszukaj ID tej broni i skopiuj jej wpis

5. Przejdź do ID 10-19 (w zależności na którym + chcesz widzieć tą broń, chyba, że na wszystkich, to wybierasz te 10 id)

6. Wklej wpis tej broni na 250 lvl w miejsce tej na 10 (pamiętaj tylko, żeby po wklejeniu zmienić ID z powrotem na 10-19!)

7. Spakuj locale_pl i ciesz się nowym wyglądem :)

7u31.png

Opublikowano

Ref proszę o inne sposoby ten mi tylko ikonkę itemu w ekwipunku zmienia nie na sobie co ubiorę. ;x

Musisz zastąpić pliki .gr2 itemów na 1 lv tymi na 250 i oczywiście z identycznym id (nazwa pliku przedmiotu 1 lv).

PS. Jaki to jest serwer, na którym chcesz tego dokonać?

@Edit

Jak te zbroje/bronie wyglądają? zapodaj jakieś screeny.

Cytat

Pomogłem? kliknij "Lubię to" ;)

Opublikowano

Modelu broni nie trzeba podmieniać, bo tylko w item_list przypisuje model dla danego id. Jak robiłeś tym sposobem z bronią to musiałeś przekopiować wpis tylko od ikony, a nie od gr2, który jest zaraz tuż obok :x

Co do zbroi to tak jak wyżej, podmiana modelu, lub zmiana wpisów w roocie, ale szybciej będzie podmienić ;)

7u31.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...