Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer strasznie muli pomocy!

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, od pewnego strasznie mi muli komp internet itp i nie wiem co zrobic :( moje parametry komputera : Intel Core Dual, RAM: 3GB, dysk 160gb win7 ultimate dodam, że format nic nie da ,bo robiłem już ;x pomocy :c.

PS Internet 20mb/s

Opublikowano

Jaki zasilacz?

Sprawdź temperatury np speedfan i dysk programem crystal disk.

Tak wgl to czemu nie napisałeś tego w dziale komputery?

Opublikowano

Polecam ci przeskanować kompa programem Advanced SystemCare.Usunie wszystkie zbędne pliki,wirusy i ma opcje przyśpieszania intertenu.Sprawdz moe pomoze :)

NonekPL.png

Opublikowano

Temperatury za wysokie.

I co moge w tym przypadku zrobić ? :c

PS Zle troszke napisalem to jest laptop nie komputer stacjonarny :P

Opublikowano

Teraz mówisz, że laptop ...

Wyczyść go z kurzu, kiedy ostatnio był rozkładany w celu czyszczenia ?

Wylot powietrza z radiatora nie jest zakryty?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Teraz mówisz, że laptop ...

Wyczyść go z kurzu, kiedy ostatnio był rozkładany w celu czyszczenia ?

Wylot powietrza z radiatora nie jest zakryty?

Otworzyłem, otwory laptopa z tyłu ale nie całego ,bo sie boje ze cos uszkodze nie znam sie na tym za bardzo ;/ i bylo troche kurzu i wyczyscilem ale to nic nie dalo ;/

Opublikowano

Kup podkładkę chłodzącą, albo idź do jakiegoś informatyka to ci wyczyści(w ostateczności)

graphic.png

Opublikowano

Kup podkładkę chłodzącą, albo idź do jakiegoś informatyka to ci wyczyści(w ostateczności)

Mam podkladke, a co do informatyka to watpie zeby cos to dalo zastanawiam sie nad zakupeniem nowego lapka.

Opublikowano

Dodam, że na drugim kompie (Stacjonarnym) zwykla gierka jak metin mi sie tnie ... nie wiem czy cos mam z netem czy co ;/

@Sory za double, mialem laga :x

Opublikowano

skoro laptop i stacjonarny ci szwankuja to musi byc wina choroby polecam Otrivin 2 razy dzizennie rano i wieczorem oraz Afrin ND Mentol, 0,05% 4 razy dziennie jak nie przejdzie to polecam konsultacjie z lekarzem

Opublikowano

Temperatura zdecydowanie za wysoka. Pozostaje tylko wyczyścić i innym wypadku jak masz dużo kasy wywal laptopa i kup nowy tylko tą czynną będziesz musiał powtarzać dość często. :D

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Nie jestem mega ekspertem, ale z tego co czytam na forum to przyczyna wolnego chodzenia komputera(+twoje wysokie temp.) to wyschnięcie pasty termoprzewodzącej, a skoro nawet nigdy nie czyściłeś komputerów od środka to taka wymiana pasty by się przydała. Po co wywalać od razu komputer do kosza...wtf?

Ja np, jestem lewa i kiedy mój stacjonarny komputer ciągle pokazywał, że nie mam internetu pomimo iż go miałam(laptop pokazywał że jest), na ślepo otworzyłam blaszaka, przedmuchałam z kurzu, pędzelkiem pozamiatałam syf z sieciówki i od razu wszystko śmigało. Kto by pomyślał, że takie coś może napsuć tyle krwi.

Weź że go odkręć, przedmuchaj ustami, albo jak sie boisz to pompkę do roweru i dmuchaj z tego kurzu.

Kup paste za kilka zł. i nałóż to na procka.

Ja jestem kobietą i to robiłam, a ty facet nie dasz rady :P

Zobacz sobie na YT jest masa filmików jak to robić.

58815786.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...