Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki Creative HS-720 z mikrofonem

Pitagoras333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, co sądzicie o tych słuchawkach? szukam czegoś głównie do rozmów i grania online, można znaleźć coś lepszego w tej cenie ?

A i jak mam zintegrowaną kartę dźwiękową to słuchawki lepiej brać pod USB ?

Opublikowano

Creative się pogarsza z roku na rok. Coraz gorsze wykonania sprzętów, i wgl. Jeśli mają być do 30F z mikrem to możesz sobie wziaść HS 850 Draco. Mam je i nawet nawet. Chociaż bez porównania do innych. (głównie je kupiłem bo mają sporej wielkości muszle, a w starszych hs'ach mnie uszy po 30 min bolały).

Są to 'gamingowe' słuchawki, ale niech Cię nie myli nic że są lepsze. Bez karty dźwiękowej dedykowanej ten sam poziom co reszta.

graphic.png
Opublikowano

Ja bym żadnego gamingowego shitu nie brał. Te 720 to nieco ponad 100 zł, zakładam że taki też masz budżet ? Mają być z mikrofonem ? W takim razie może Maxell Retro DJ/Superlux 681 + zalman mic1/trust starzz, te słuchawki stosunkowo łatwo napędzić (na pewno superluxy) więc dobrze zagrają na integrze.

Opublikowano

Wiesz true, ja brałem je chyba z 1 względu. Duże muszle, wszystkie inne słuchawki mają po prostu za małe. A od starszego brata Hs'ów to po prostu nie dało się siedzieć + zepsuły się po 2 latach ciężkiego użytkowania (podłączone pod głośniki + bass testery) W końcu padły.

Te gamingowe może sa shitem, ale jakoś nie można narzekać na jakość muzyki. Przyjemna, jakość basów jest troche nie-zadowalająca dla fanów dubstepa ale nic nie poradzisz. Wygodniejsze, oraz mikrofon bardzo czuły. Niestety po 3 miesiącach powoli zaczyna mi się psuć (nie jakość ale sztywność).

graphic.png
Opublikowano

Będę ich używał głównie do rozmów i grania, budżet też tak do 100-120 zł mam duże uszy więc szukam czegoś "dużego" :D

Czym się różni dźwięk ze słuchawek USB a takich na dżeka ?

Może dajcie jakiś link albo jakąś konkretną nazwę, nie znam się na tym dlatego tu pytam :D

Opublikowano

Rocki, moje fatal1ki mają rok i są na granicy rozpadnięcia a bardzo szanuję sprzęt. Wczoraj doszły do mnie używane 3 letnie Aurvany, stan taki sam jak nowe kolegi. i pady duże, a kosztowały tylko 130 zł z nowym kablem. Aktualnie fatal1tek Ci nie założę bo szkoda słuchu ;)

Czym się różni dźwięk ze słuchawek USB a takich na dżeka ?

Jak masz integrę to czasami na USB lepiej, ale to raczej kartę na USB niż słuchawki chyba że mają jakąś dobrą w standardzie. Podałem Ci nazwy, wklep w allegro/ceneo

Opublikowano

Radziłbym Ci wziąć którąś z moich propozycji, będziesz na pewno bardziej zadowolony. Podaj model swojej płyty głównej, te tanie dźwiękówki są niewiele lepsze od nowych integr realteka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...