Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Koń vs smok jako pet

†Pietia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie który pet z w/w jest lepszy? Oraz czy te 'dodatki' do obrany różnią się u konia i smoka? Do którego poziomu dodawane są punkty peta.

Opublikowano

Ogólnie to jest tak, że jako pety zarówno koń, jak i smok niczym się nie różnią, bo skille, które podwyższają nam statystyki mają te same. Inna bajka jest w kwestii z wierzchowcami. Jako wierzchowca robimy tylko konia. Maksymalne buffy można mu wykupić na 37 poziomie i wtedy też opłaca się go zmienić. Smoczka na zawsze zostawiamy petem, bo jako wierzchowiec jest po prostu bezużyteczny.

Opublikowano

Jak mam trenera zwierzakow to ktory pasek nacisnac zebym zamienil zwierzaka w wierzchowca chodzi mi o liczbe lub nazwe angielska

Opublikowano

a ja tak powiem że obecnie wcale nie "TYLKO KOŃ" ilości ataku/defa jakie daje są śmieszne i nieznaczące w rozgrywce obecnie na oficjalnym serwerze oczywiście gdzie teraz tam mając 120-140 lvl jes się przeciętnym graczem ( robi się powoli podobna sytuacja z jak Us gdzie nic na niski lvl nie było gdyż każdy od razu 165 raz dwa )

21bn1va.jpg

I see the children in the rain like the parade before the pain
I see the love, I see the hate, I see this world that we can make

Opublikowano

a ja tak powiem że obecnie wcale nie "TYLKO KOŃ" ilości ataku/defa jakie daje są śmieszne i nieznaczące w rozgrywce obecnie na oficjalnym serwerze oczywiście gdzie teraz tam mając 120-140 lvl jes się przeciętnym graczem ( robi się powoli podobna sytuacja z jak Us gdzie nic na niski lvl nie było gdyż każdy od razu 165 raz dwa )

Zależy na jakim serwerze. Ogólnie nie dają zbyt wiele, ale np. na LCGenericName02 buffki konia dają bardzo widoczne i przydatne wartości.

O ile dobrze wiem, to smok na PL-u pofarbowany na lvl 47 może kosztować około 700kk, choć pewien nie jestem.

zSCFQrN.png

Opublikowano

700kk hmm ciezko byedzie ;/

Jak mówiłem, nie jestem pewien, czy tyle kosztuje. Najlepiej, jakbyś na serwerowym popytał o cenę, lub w gildii. Na pewno są osoby, które Ci dobrze oszacują wartość zwierzaka. :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

wogule smoki to ciezka sprawa ;/

To prawda, więcej osób robi konia z oczywistego powodu, mianowicie rżenia wierzchowca. Było popularne jakiś czas temu, teraz już mniej. Ze smokiem jest to samo, ale jak już robić, to tylko jako zwykłego peta. Daje nam 'bonusy' do ataku/defa i innych. Ne jest zbytnio opłacalny jako wierzch. Nic potrzebnego nie daje, wyłącznie latanie, a jego skille są tak na prawdę bezużyteczne. Teraz panuje era słonika z powodu jego buffu, który daje makabryczną ilość ataku.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Ale pytanie padło o to, który pet będzie lepszy na wierzcha. ;-) A tutaj nie ma nawet, co spekulować, bo to oczywiste, że koń. Innym jest, czy faktycznie ten koń jest przydatny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...