Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 2 a windows 8

jata12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od paru dni pogrywam w mietka. Od początku co jakieś 5-15 min kicka mnie z gry. Najpierw myślałem, że to przez kamer moda, ale pograłem na "czystym" mietku i ciągle to samo, nie mogę sobie expić, bo więcej czasu zajmuje mi wpisanie loginu/hasła niż bicie mobów. Wiecie jak to naprawić bym mógł normalnie pograć? Czytałem coś, że to wina win 8, ale jak to fixnąć to nie wiem.

Opublikowano

Jeśli kicka, to może być wina internetu lub serwera Metin2. Na PLu sporo ostatnio takich błędów.

Możesz spróbować (jeśli masz coś typu wifi) zmienić miejsce położenia neta (zwiększyć sygnał). Natomiast jeśli nie kicka z powodu Internetu, to spróbuj:
- zaktualizować BIOSa

- zainstalować frameworka.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jeśli kicka, to może być wina internetu lub serwera Metin2. Na PLu sporo ostatnio takich błędów.

Możesz spróbować (jeśli masz coś typu wifi) zmienić miejsce położenia neta (zwiększyć sygnał). Natomiast jeśli nie kicka z powodu Internetu, to spróbuj:

- zaktualizować BIOSa

- zainstalować frameworka.

Powiedz mi co ma bios do softa i do metina? Żadna inna gra nie odwala takich problemów. I tak mam all zaktualizowane, neta mam w miare(50mb) na kablu, wina serwerów? Tego nie wiem, ale czy to by trwało tak długo?

Opublikowano

Witam, od paru dni pogrywam w mietka. Od początku co jakieś 5-15 min kicka mnie z gry. Najpierw myślałem, że to przez kamer moda, ale pograłem na "czystym" mietku i ciągle to samo, nie mogę sobie expić, bo więcej czasu zajmuje mi wpisanie loginu/hasła niż bicie mobów. Wiecie jak to naprawić bym mógł normalnie pograć? Czytałem coś, że to wina win 8, ale jak to fixnąć to nie wiem.

Jaki masz internet ? Jeżeli mniej niż 10 mb/s może cie kickać z powodu lagów bądź przerw z dostawą internetu.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Silver net poniżej 10mb/s i może kickać?

to weź mi powiedz jak ludzie grali przez 6 lat, kiedy net 10mb+ był mażeniem?:D

na metka styknie net ~250kb/sec(na 10 kont+) liczy się tylko żeby był ping niższy niż 150 i stabilny.

Lagi najprawdopodobniej są spowodowane architekturą metin2-> 16 bitów -> lagi gdy jest duży transfer danych.

Opublikowano

to weź mi powiedz jak ludzie grali przez 6 lat, kiedy net 10mb+ był mażeniem?

Juz tłumacze.

Przez fuzje serwery zostały mocno obciążone przez sporą liczbe graczy i w między czasie kilkaset postaci loguje się na raz do gry i dlatego może wywalać.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Wystarczy sie wczytać.

Powiedz mi co ma bios do softa i do metina? Żadna inna gra nie odwala takich problemów. I tak mam all zaktualizowane, neta mam w miare(50mb) na kablu, wina serwerów? Tego nie wiem, ale czy to by trwało tak długo?

Jaki masz internet ? Jeżeli mniej niż 10 mb/s może cie kickać z powodu lagów bądź przerw z dostawą internetu.

Opublikowano

Na 100% to nie wina 8

sam mam i wszystko mi pieknie dziala

Najprawdopodobniej jest to wina serwera

Czy wiesz że..

Zbieram Lajki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...