Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki system

matixd3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam teraz windowsa 7 home premium od acera i tez recouvery z ktorego 3 razy przywracalem :x ale teraz to juz mnie wkurza bo rok temu minecraft chodzil na normal 40-50fps a teraz nawet nie ma stabilnych 40 fps na tiny i tak mnie naszlo czy nie zrobic full formata i wgrac linuxa :D

Tylko tyle tego jest ze nwm ktorego wybrac pod programowanie w javie i php oraz do gry glownie w minecrafta :)

Laptop to Acer Aspire 5733

I to co mnie dreczy czy jak zostawie partycje z recouvery skasuje winde wgram linuxa to bede mogl wgrac z partycji? Bo czytalem ze boot sie zmienia i recouvery nie zbotuje :(

Opublikowano

Mam teraz windowsa 7 home premium od acera i tez recouvery z ktorego 3 razy przywracalem :x ale teraz to juz mnie wkurza bo rok temu minecraft chodzil na normal 40-50fps a teraz nawet nie ma stabilnych 40 fps na tiny i tak mnie naszlo czy nie zrobic full formata i wgrac linuxa :D

Tylko tyle tego jest ze nwm ktorego wybrac pod programowanie w javie i php oraz do gry glownie w minecrafta :)

Laptop to Acer Aspire 5733

I to co mnie dreczy czy jak zostawie partycje z recouvery skasuje winde wgram linuxa to bede mogl wgrac z partycji? Bo czytalem ze boot sie zmienia i recouvery nie zbotuje :(

Ja w swoim laptopie Samsung wielokrotnie zmieniałem systemy i nie wpływało to na partycję Recovery. Mogłem bez problemów wszystko przywrócić, jak było na początku. A dlaczego tak się dzieje? Podczas instalacji systemu formatuje się tylko dana partycja, czyli ta, gdzie stał system. Ja mam tak samo, że na początku wszystko pięknie chodziło, a teraz to nic nie chodzi płynnie. Na systemach linux się nie znam, ale proponuję zainstalować czysty Windows 7, ponieważ ten wgrany od początku ma flameware, czyli zbędne oprogramowanie producenta.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jesli tak to wgram sb ubuntu a jak sie nie spodoba to bede wgrywal win 7 tylko ponoc trzeba dzwonic do microsofta zeby aktywowac system kodem spod laptopa bo kazdy laptop tej samej firmy ma taki sam key chyba

Opublikowano

O ile się nie mylę to dla każdego producenta trzeba pobrać odpowiedni system np. u mnie producentem jest HP, więc żeby aktywować Windows XP to muszę pobrać Windows XP HP.

Ewentualnie pobierz zwykły i użyj jakiegoś aktywatora, ostatnio użyłem i bez problemów aktywował.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...