Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dzwiękowa

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka kupiłem sobie nowy mikrofon taki juz można powiedziec lepszy ale oczywiście potrzebna jest jeszcze karta dzwiękowa zeby były słychać różnice :D i za bardzo nie wiem jaka karte :D W opiniach mikrofonu jeden koles napisał coś takiego: "W duecie z kartą Creative X-Fi zaszokował mojego brata z którym rozmawiałem przez Skype. Powiedział, że słychać mnie jak z jakiegoś radia (tak wyraźnie)" Tak więc jaka karta była by najlepsza? mikro to

http://www.morele.net/mikrofon-trust-starzz-microphone-16973-412629/
Opublikowano

nie wiem ile kosztują takie karty dzwiękowe nigdy nie kupowałem :D zależy mi na jak najtańszej ale i najlepszej za taka cena :D a złącze czyli chodzi Ci o końcówke mikrofonu ? czy o złącze na płycie głównej ? xD sry ze tak nei ogarniam ale to przez to ze nigdy sie nie bawiłem w "dzwięk"

Opublikowano

Jak nie wiesz ile chcesz wydać to nie można nic konkretnego polecić. Jedynie wejdź na tą stronę i przeczytaj sobie opisy tych kart. Jeśli już jakąś byś kupował to najlepiej którąś z tej strony.

http://www.audiofanatyk.pl/polecane-komputerowe-karty-dzwiekowe/

W miarę tanią i dość sensowną jak na cenę kartą jest asus xonar dg za około 100zł, choć nie wiem czy jest sens kupna takiej karty tylko do tego mikrofonu. Pamiętaj też że ten mikrofon pomimo że jest opłacalny i tani to nie będzie dawał takiego dźwięku jak znacznie droższe, więc takie opinie o super dźwięku są pisane za pewne przez kogoś kto kompletnie nie zna.

A ze złączem chodziło mi o to jakie ono ma być bo są karty które mają: PCI, PCi-E lub USB.

Opublikowano

Na tej płycie głównej masz takie złącza:

1x PCI Express 3.0 x16

1x PCI Express x4

2x PCI

2x PCI Express x1

Więc asus xonar DG będzie pasował, ale jak byś chciał to możesz wybrać tą samą kartę tylko na PCI-E która nazwa się asus xonar DGX.

Opublikowano

rzeczywiście dziwne zmyliło mnie chyba to ze na złączu karty dzwiękowej jest krótke przerwa długie i znow krótkie a na płycie głównej jest długie przerwa krótkie wejście na karte dzwiękową do tego podpisane PCI Experess 3.0 :D

Ok czyli raczej wezme tą kartę dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...