Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ZTE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Planuję sobie kupić nowy telefon i upatrzyłem sobie taki :

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/zte/bladeiiipro/

Czy starczy do jakiś gier np. GTA VC lub SA jak wyjdzie ?

Nie muszą być na full-detalach oczywiście :P

Co o tym smartfonie sądzicie ?

@edit

Nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić więc dałem go tu :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Ekhem...

To że nie jest super to nie znaczy że nie jest dobra -.-

Jest dobra , ale nie jest znana

@edit

Ale skoro oceniasz telefon po "znaności" firmy to gratuluję

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Będą od tego ZTE lepsze ?

Opublikowano

Będą od tego ZTE lepsze ?

Na pewno przynajmniej wykonaniem, wsparciem itp. xperia podobne ma podzespoły... dobrze by było trochę więcej kasy dorzucić niż 200zł przy tym abonamencie.

Jesli juz to Lumia ale to nie android wiec ciezko z grami :)

Mylisz się... gierek jest dość dużo i są dość zróżnicowane, a patrząc na to, że WP8 nadal się rozwija, to będzie tego o wiele więcej.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Ale tak jest i mam tylko max 200zł więc wziąłbym tego ZTE , ale skoro Xperia ma takie same parametry to znaczy że płacę za logo firmy :D

Opublikowano

Ale tak jest i mam tylko max 200zł więc wziąłbym tego ZTE , ale skoro Xperia ma takie same parametry to znaczy że płacę za logo firmy :D

Ta sama cena i bardzo przybliżone parametry (przy czym xperia ma lepsze wykonanie) i płacisz za logo? Coś Ci teoria padła kolego, bo by cena Soniaka musiałaby być większa wobec tego. ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

A podliczyłeś VAT ?

199zł + VAT czyli ok. 250zł :(

Opublikowano

Ale żeście dowalili xD

ZTE BLADE III PRO>XPERIA J

Xperia- Jeden powolny rdzeń, andreno 200

zte- 2 rdzenie, andreno 203(szybsze)

graphic.png

Opublikowano

Lumia jest spoko, ale 512MB RAM jest wąskim gardłem tak troszkę, Zdecydowanie polecałbym tutaj wziąć 525, albo dopłacić troszkę do 720 lub jak chcesz trochę więcej bajerów typu lampa błyskowe, podświetlenie dotykowych przycisków, korektor dźwiękowy to Lumie 620.

Minusem 520 jest to, że karty przeglądarki nie są trzymane w cache telefonu(za mało pamięci operacyjnej, żeby się zachowały) i za każdym razem jak się zmieni kartę to od nowa wczytuje stronę(trochę to irytujące). 520 nie ma też korektora i glance screena :( Co do działania systemu to nie ma porównania z androidem. Płynne i szybkie przejścia pomiędzy menu, nic nie zwalnia po jakimś czasie. Aktualnie moja L520 znajduję się pod developerską wersją update'u GDR3 i szczerze polecam.

Zarówno Xperia J(Cortex A5 taktowany z częstotliwością 1GHz + Adreno 200) , jak i ten ZTE(Cortex A5 1200MHz z Adreno 203) nie mają startu do 2 rdzeniowego S4 Krait z Adreno 305 na pokładzie.

Jedyne co może cię odrzucić od świetnego WP, to jego zamknięte środowisko. Tutaj nie grzebiesz, nie edytujesz softu(przynajmniej na razie, ale jest nadzieja, bo Ativ S padł i jest Interop), nie obchodzi cię jak jest zbudowany kernel. Po prostu włączasz, personalizujesz i działasz. W J'tce lub tym ZTE musiałbyś od razu roota i wgrać czystego JB, żeby to jakoś chodziło, ale na A5 z Adreno 200/203 to gunwnianie chodzi.

No, to na tyle :D

Opublikowano

Ale żeście dowalili xD

ZTE BLADE III PRO>XPERIA J

Xperia- Jeden powolny rdzeń, andreno 200

zte- 2 rdzenie, andreno 203(szybsze)

I przy wadliwym ZTE będzie bawił się w gwarancję do końca jak mu coś padnie itp. bo przy nim zero supportu. Poza tym to są telefony z dolnej/niższej średniej więc nie ma co od nich oczekiwać osiągów niemal porównywalnych do 4 rdzeniowców.

Lumia jest spoko, ale 512MB RAM jest wąskim gardłem tak troszkę, Zdecydowanie polecałbym tutaj wziąć 525, albo dopłacić troszkę do 720 lub jak chcesz trochę więcej bajerów typu lampa błyskowe, podświetlenie dotykowych przycisków, korektor dźwiękowy to Lumie 620.

Minusem 520 jest to, że karty przeglądarki nie są trzymane w cache telefonu(za mało pamięci operacyjnej, żeby się zachowały) i za każdym razem jak się zmieni kartę to od nowa wczytuje stronę(trochę to irytujące). 520 nie ma też korektora i glance screena :( Co do działania systemu to nie ma porównania z androidem. Płynne i szybkie przejścia pomiędzy menu, nic nie zwalnia po jakimś czasie. Aktualnie moja L520 znajduję się pod developerską wersją update'u GDR3 i szczerze polecam.

Zarówno Xperia J(Cortex A5 taktowany z częstotliwością 1GHz + Adreno 200) , jak i ten ZTE(Cortex A5 1200MHz z Adreno 203) nie mają startu do 2 rdzeniowego S4 Krait z Adreno 305 na pokładzie.

Jedyne co może cię odrzucić od świetnego WP, to jego zamknięte środowisko. Tutaj nie grzebiesz, nie edytujesz softu(przynajmniej na razie, ale jest nadzieja, bo Ativ S padł i jest Interop), nie obchodzi cię jak jest zbudowany kernel. Po prostu włączasz, personalizujesz i działasz. W J'tce lub tym ZTE musiałbyś od razu roota i wgrać czystego JB, żeby to jakoś chodziło, ale na A5 z Adreno 200/203 to gunwnianie chodzi.

No, to na tyle :D

Jednak bądź co bądź - to jest WP, i nie wymaga tyle od hardware co android ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Zbliżone parametry? Przecież Xperia J to single core, a Blade - dual core. Do tego dochodzi minimalnie lepszy układ graficzny w ZTE. No i na tym kończy się przewaga Blade.

Za Sony przemawia lepsze, staranniejsze wykonanie, gorilla glass, stereofoniczny back speaker, ciut większa bateria, no i wsparcie - podejrzewam, że Soniak jest popularniejszy aczkolwiek głowy nie dam więc tutaj odsyłam na xda lub android com pl.

Musisz wiedzieć czego Ci trzeba, nikt za Ciebie nie wybierze.

EMPTY :C

Opublikowano

Potrzebuję :

-ma ogarnąć dobre gry ( GTA)

-Soft i tak wgram inny więc nie obchodzi mnie jaka wersja androida

-Duży ekran

-Baterie kupuję większą więc mnie nie obchodzi jaka jest w nim

Jeśli to spełnia to jest ok :)

Opublikowano

Więc jak ?

Opublikowano

Potrzebuję :

-ma ogarnąć dobre gry ( GTA)

-Soft i tak wgram inny więc nie obchodzi mnie jaka wersja androida

-Duży ekran

-Baterie kupuję większą więc mnie nie obchodzi jaka jest w nim

Jeśli to spełnia to jest ok :)

Ciężko by coś sensownego (w ograniczeniu które narzuciłeś) na co można wgrać sobie od tak softa, miało niemal wszystko co wymagasz, a jeśli ma ciągnąć na pewno GTA to 1-2 rdzeniówki będą dawały radę, ale z lekkimi problemami (nie mówiąc tu o adreno 200/203).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Xperia J nie uciagnie GTA :( Wiem bo pisze z tego modelu xD Na bardziej wymagajace gry na "Jotce" nie masz co liczyc... Nie wiem jak na ZTE :)

Opublikowano

No słechaj... Jak już wymieniasz baterie itp. do zostaw ten hajs i dozbieraj do czegoś lepszego. ZTE to chińska zabawka. Są problemy z gwarancja i lubi się psuć.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ale ja mam te rzeczy z poprzedniego smartfona :D

Jedynie Baterie MOŻE dokupię

Opublikowano

Więc jak mogę wziąć ten smartfon ?

Opublikowano

I inne gry też uciągnie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...