Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oceniacie zestaw

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Kilka miesięcy temu napisałem do Was z prośbą o zestaw. Wspólnymi siłami mamy coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/2k5vqV/

+

http://angela.pl/p9480,super-flower-750w-golden-king-modular-platinum-sf750p14pe.html

Z tego zasilacz, jedną kartę graficzną, procesor, ramy i jedno chłodzenie już mam.

Co o tym sądzicie?

@Czy mogłem lepiej brać gtx 780 sli. Duża strata w wydajności?

Opublikowano

Między sli z 780 i 1x770 jest spora różnica ;e

nwm po co brałeś zasilacz z certyfikatem platinium, skoro on jest bardziej do quad sli xD

graphic.png

Opublikowano

Czy może sli 780 zamiast sli 770? Co z resztą? Zmienić coś jeszcze? Póki co karte mozna jeszcze sprzedac (na allegro 4GB po 1800 ida), zasilacz jest dobry, procek i ramy.

Opublikowano

so far..

W takim razie, SLI będzie wydajniejsze niż 1x 780ti.. ale wiążą się z tym problemy. Mikro przycięcia w grach, większa ilość prądu. Oraz nie wszystkie stare gry ruszą Ci na SLI.

Jak wolisz SLI będzie wydajniejsze ale z tym trzeba umieć żyć. Więc jeśli jesteś laikiem to 780ti starczy Ci spokojnie.

graphic.png
Opublikowano

Co jeden to mądrzejszy...

nwm po co brałeś zasilacz z certyfikatem platinium, skoro on jest bardziej do quad sli xD

750W do Quad? Góra do Tri i to jeszcze ze średnich kart. Zasilacz ma bardzo dobrą sprawność i jest świetnej marki. Jak go było stać to kupił, proste.

1x 780 Ti. Po OC to Titan.

Przecież 780ti jest wydajniejszy już na stock od Titana bo to jest w pełni odblokowany GK110, a nie obcięty jak Titan.

Oraz nie wszystkie stare gry ruszą Ci na SLI.

Ruszą, tylko będzie działać jedna karta, a druga będzie bezczynna.

Opublikowano

A ma jakieś znaczenie to Ti? Bo widzę, że są niektóre tańsze (po 1800) bez tego Ti.

@Niektórzy mówią, że da się zrobić lepszy zestaw za tą cenę. Zaproponujcie coś ;)

Opublikowano

TI jest lepsza od swojego brata 780. Jedynie co to droższa. Ale wydajność to Titan po lekkim o/c..

Velociraptorus, dnia 13 Gru 2013 - 13:38, napisał:

Co jeden to mądrzejszy...
750W do Quad? Góra do Tri i to jeszcze ze średnich kart. Zasilacz ma bardzo dobrą sprawność i jest świetnej marki. Jak go było stać to kupił, proste.

Przecież 780ti jest wydajniejszy już na stock od Titana bo to jest w pełni odblokowany GK110, a nie obcięty jak Titan.

Ruszą, tylko będzie działać jedna karta, a druga będzie bezczynna.

Oświeć mnie, bo chyba żeby ją odłączyć to trzeba wyjąć mostek? Nie no zarąbista sprawa..

Gram w bf'4 wkładam, nie gram wykładam? To co ? Znudzi mi się to co 30 min będę przekładał..

graphic.png
Opublikowano

To doradźcie co brać? Zostawić i dokupić, żeby było 2x770, sprzedać 770 i kupić 780 Ti, sprzedać 770 i kupić 2x780.

#I ewentualnie czy cuś z pozostałych części zmienić.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...