Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FL Studio Problem

cycu1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że to nie właściwy temat (może nawet forum) ale uwarzam że tu najszybciej znajde odpowiedź na moje pytanie. A tak wgl to nie znalazłem pomocy na żadnym forum mimo godzin szukania....

A więc zaczynam, mam dziś do was pytanie do ludzi któży maja z tym styczności, (może nie na codzień) i ludzi któży wiedzą o co chodzi.
Chcę twożyć własną muze a tak dokładniej to techno mam zamiar kożystać z programu FL Studio 11 (wiem może na początek nie jest on taki prosty)
ale nie wiem czy kupować full wersje bo z internetu mogę ściągnąć jesynie traiala czy demo nic więcej...
Dokładnie chodzi mi o to co wchodzi w zestaw full bo na trialu nie ma tego zbyt wiele, czy wgl opłaca dawać te 300 zł za to...
(proszę mnie nie krytykować bo nigdy nie miałem styczności z tym programem, ale jak to się mówi od czegoś trzeba zacząć)
I zgóry przepraszam za moją ortografe. xD

Opublikowano

Większość ludzi pobiera full wersje z internetu ,zapewne Trial ma jakieś ograniczenia co do wtyczek .. nie wiem bo nie korzystałem z wersji Trial.///Proszę moderatora o niedawanie mi juz żadnych ostrzeżeń ani % :D//a co do samego tworzenia jeżeli już byś kupił pełną wersje lub ściągnął z internetu to na tym co jest na stracie (samplach czy kij go wie jak na to inni mówią) nic za bardzo nie zdziałasz ,polecam płatne paczki z samplami ..

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Wiem że to nie właściwy temat (może nawet forum) ale uwarzam że tu najszybciej znajde odpowiedź na moje pytanie. A tak wgl to nie znalazłem pomocy na żadnym forum mimo godzin szukania....

A więc zaczynam, mam dziś do was pytanie do ludzi któży maja z tym styczności, (może nie na codzień) i ludzi któży wiedzą o co chodzi.

Chcę twożyć własną muze a tak dokładniej to techno mam zamiar kożystać z programu FL Studio 11 (wiem może na początek nie jest on taki prosty)

ale nie wiem czy kupować full wersje bo z internetu mogę ściągnąć jesynie traiala czy demo nic więcej...

Dokładnie chodzi mi o to co wchodzi w zestaw full bo na trialu nie ma tego zbyt wiele, czy wgl opłaca dawać te 300 zł za to...

(proszę mnie nie krytykować bo nigdy nie miałem styczności z tym programem, ale jak to się mówi od czegoś trzeba zacząć)

I zgóry przepraszam za moją ortografe. xD

Przecież demówka niczym się nie różni od pełnej wersji, tylko nie można czegoś robić, nie pamiętam już dokładnie, ale nie wpływa to bezpośrednio na muzykę.

Druga sprawa jest taka, że Pro Tools > FL. Jak na jakimś forum (tylko nie poświęconemu FL) napiszesz, że korzystasz z Fruity Loopsa to Cię chyba 90% użytkowników wyśmieje. Nie mówiąc już w ogóle o tym, że jeśli się jarasz i chcesz to robić profesjonalnie (dobra, za daleko lecę), to nikt Cię na poważnie nie weźmie bez Pro Tools. Poczytaj opinie w internecie (frazy typu "Pro Tools vs FL" etc.).

Opublikowano

Przecież demówka niczym się nie różni od pełnej wersji, tylko nie można czegoś robić, nie pamiętam już dokładnie, ale nie wpływa to bezpośrednio na muzykę.

Druga sprawa jest taka, że Pro Tools > FL. Jak na jakimś forum (tylko nie poświęconemu FL) napiszesz, że korzystasz z Fruity Loopsa to Cię chyba 90% użytkowników wyśmieje. Nie mówiąc już w ogóle o tym, że jeśli się jarasz i chcesz to robić profesjonalnie (dobra, za daleko lecę), to nikt Cię na poważnie nie weźmie bez Pro Tools. Poczytaj opinie w internecie (frazy typu "Pro Tools vs FL" etc.).

Własnie dlatego pisałem ,ze nie jestem w 100% przekonany iż jej nigdy nie używałem :D ,a co do tego Pro Tools nie każdemu może to przypaść do gustu ... :| ,ale jak narazie to FL dla początkującego to raczej wystarczy ...

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Z tym, że niby autorzy różnych artykułów polecają własnie FL dla begginerów, a sami nowi piszą na różnych forach, że właśnie nie dawali rady ogarnąć i przechodzili na Logic, Pro Toolsy czy inne DAWy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...