Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 3k

xFifekHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak łączna kwota to 3500zł

przepraszam kolego nie jestem obeznany w tym słownictwie komputerowym i nie wiem co to znaczy kręcił chyba że to podkręcenie czegoś tak? I sorry za błędy ale na telefonie jestem

Opublikowano

Tak, chodziło mi o podkręcanie procesora. Jeśli tylko do gier, to stockowy ci starczy i tak, ale jeżeli jesteś grafikiem, dużo renderujesz etc. to nie zaszkodzi trochę podrasować ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dziękuję Ci za pomoc :) Nie wiedziałem, że do renderowania trzeba podkręcić procek. Właśnie jestem grafikiem, który tworzy speedarty;) i przyda sie ten lepszy procek :D

A i jeszcze jedno, obudowa musi być taka "fajna". Czy tylko o wygląd chodzi? Czy ona też ma jakieś znaczenie? :) Bo aktualnie mam dobrą obudowę, ze starego komputerka, to chyba by wystarczyła?

Opublikowano

Obudowa jest 2 najwazniejszym podzespolem w pc. Jak wiesz procesor i karta wydzielaja sporo ciepla. A buda musi byc przewiewna aby te cale cieple powietrze uciekalo.
Cieple powietrze = slabsze wyniki podzespolow.

@@down

Dobrze dla cb to zmienie na 'częścią'

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...