Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Test gimbazjalny przyrodniczo-matematyczny

G4m3killer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :)

Jutro mam próbny test gimbazjalny przyrodniczo-matematyczny i chce was sie zapytac co sobie przypomnieć ?:)

Nie chce mieć "2" punktów i nie chce się ośmieszyć wiec wypada co nie co sobie przypomnieć :)

W test będzie wchodziła chemia i fizyka? Co najlepiej z tych przedmiotów sobie powtórzyć ?:)

Opublikowano

Jeśli matematyka to powtórz sobie usuwanie niewymierności z mianownika, wyrażenia algebraiczne, ułamki i podobne. :P

Z fizyki przypomnij sobie wzory na prędkość, itp.

Chemia to dysocjacja jonowa, obliczanie stężenia procentowego roztworu...

zSCFQrN.png

Opublikowano

Powtórz sobie logiczne myślenie, tyle wystarczy żeby zdobyć jakieś 70%, reszta to wiedza. Jednak po co mieć lepszy wynik niż 70% - jeżeli jest taki niż demograficzny, że wszędzie cię przyjmą ? :)

Opublikowano

Dobrze strzelać :)

Na pewno na matematykę jakieś pojebane wzory, wzory. Bo z matematyki za otwarte dużo się pkt dostaje.

A z przyrody ... pff łatwe, według mnie to na logikę bierz te zadania, oczywiście nie wszystkie. Powtórz sobie jakieś tam najważniejsze podstawy

Logo.JPG

Opublikowano

Powtórz sobie logiczne myślenie, tyle wystarczy żeby zdobyć jakieś 70%, reszta to wiedza. Jednak po co mieć lepszy wynik niż 70% - jeżeli jest taki niż demograficzny, że wszędzie cię przyjmą ? :)

To, najlepiej mięc wyjebane na takie testy.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Z chemi wszystkie zadania są zamknięte. Z matmy przypomnij sobie ułamki ( mnożenie, dzielenie itd.), pierwiastki, bryły i wzory na figury płaskie. Sam jutro piszę i najbardziej boje się przyrody i chemi :).

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Mogłeś wcześniej pomyśleć o tym teście, bo w ciągu jednego wieczoru raczej nie za dużo sobie przypomnisz.

A z fizyki to przypomnij sobie wzory z całego gimnazjum. Nigdy w 100% nie wiadomo jakie zadania się mogą trafić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mam ten problem ze nauczyciele z fizy, chemi, wosu i histy nie maja motywacji aby nas nauczyc i pozniej trudno na takim tescie. Mówią "poczytajcie sobie sami w książce" :/

Z maty myślę , że będzie ok tylko gorzej fiza i chemia :/

Właśnie patrzyłem poprzednie egzaminy i trudne te zadanka z fizyki i chemi :/

Widziałem tam z chemi zadanko z 1 lub 2 klasy :) (powłoki elektronowe)

Opublikowano

wzory skróconego mnożenie , sinusy , cosinusy , logarytmy , ciągi , przedziały zbiorów ,

hahahaha, może do tego jeszcze całki i pochodne? Chyba Ci się z maturą pomyliło.

Powtórz sobie:

Na matmę:

-Wszelkie wzory na figury i twierdzenie pitagorasa

-Działania na potęgach

-wyrażenia algebraiczne i układy równań/ równania z x

-Procenty i proporcje to się bardzo może przydać w różnych zadaniach.

-Zamiana jednostek

Na fizykę:

-Podstawowe wzory, np. Q = mg, P = F/S itd.

Chemia:

-Chemia związków węgla (alkany, alkeny i alkiny przede wszystkim)

Biologia:

-genetyka

Opublikowano

hahahaha, może do tego jeszcze całki i pochodne? Chyba Ci się z maturą pomyliło.

Powtórz sobie:

Na matmę:

-Wszelkie wzory na figury i twierdzenie pitagorasa

-Działania na potęgach

-wyrażenia algebraiczne i układy równań/ równania z x

-Procenty i proporcje to się bardzo może przydać w różnych zadaniach.

-Zamiana jednostek

Na fizykę:

-Podstawowe wzory, np. Q = mg, P = F/S itd.

Chemia:

-Chemia związków węgla (alkany, alkeny i alkiny przede wszystkim)

Biologia:

-genetyka

nic mi się nie pomyliło , chłopak zabłyśnie :) na teście gimbazjalnym

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

wzory skróconego mnożenie , sinusy , cosinusy , logarytmy , ciągi , przedziały zbiorów ,

Skończyłeś w tym roku gimnazjum, poznałeś nowe zagadnienia z matmy i trzeba poszpanować na forum. Ale Ty fajny i dorosły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...