Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry Komputer i nie za duża liczba FPS.

Tymin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam myślę, że dobry komputer, specyfikacje podam niżej a w LoL-u mam 160FPS a w minecrafcie 120. Czy to nie jest troszkę za mało? Jeśli tak to jak to mogę poprawić.

Procesor: Intel i7 3770

Karta graficzna: PALIT GEFORCE GTX 760 4096MB

Plyta główna: MSI Z77A-G43

Pamięć RAM: 16GB

Dysk SSD: 120GB

Dysk HDD: 1TB

Jeśli jeszcze jakieś dane bedą potrzebne, proszę napisać, postaram się podać.

Opublikowano

bo 670 to poziom 760-770 (pomiędzy).

A tak z czystej ciekawości jaka mobo i zasilacz :D?

http://www.anandtech.com/bench/product/830?vs=829

A tutaj 760:

http://www.anandtech.com/bench/product/830?vs=854

Niby to samo ale tak na prawdę to testy kłamią;P.

Nigdy się na nie nie patrzy dokładnie. Bo zawsze są albo zawyżone albo zaniżone. Bądź robione nie-poprawnie.

Najlepiej to jeśli masz dobry zasilacz to podkręć 'lekko' swojego 760.

graphic.png
Opublikowano

Ale to i tak jak na taką grę jak minecraft 120FPS przy takim sprzęcie to troszkę mało chyba?

Opublikowano

Na full ustawieniach ?

Tak czy siak ludzkie oko wychwyci maxymalnie 60fps. Więcej nie widzi chyba że jest monitor z odświeżaniem większym niż 60Hz. Co tak czy siak nie wpłynie na ilość fps. Tylko w rogu będziesz miał napisane 120fps (niektóre gry mają limity 30-60).

graphic.png
Opublikowano

Niektóre karty mają taką tendencję, że w wymagających grach potrafią dokopać innym o ładnych parę klatek, ale w tych starszych nie odstają aż tak bardzo. Głównie dotyczy to Nvidii, są tak jakby stabilniejsze ;) Może twoja jest właśnie takim egzemplarzem. W każdym razie, 120 FPS to przecież nie powód do rozpaczy, wręcz przeciwnie. Z MC nigdy nie wiadomo.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zmień go ;E

W środku nie wygląda źle, ale mam z nim złe doświadczenie

graphic.png

Opublikowano

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Co jest poskładane? Komputer? to zaledwie pare kabli.. Zapamiętasz jak są poukładane i tyle :).

A zasilacz powinien być zmieniony bo ewidentnie komputer albo z alledrogo albo komputronika.

masz tu coś z innego forum. Przypadkiem znalazłem ale może Ci się przydać ;)

Sekret kryje się w jakości pozdespołów zasilacza i jakości zabezpieczeń przeciwprzepięciowych, przeciwzwarciowych itp, itd. Uwierz mi, w zasilaczach Cedegen i Modecom te zabezpieczenia są na zbyt niskim poziomie w porównaniu do wymienionych przeze mnie firm, by ryzykować awarię całego komputera. Owszem, w większości komputerów montowane są Modecomy i inne tanie zasilacze, bo wtedy komputery są tańsze, a każdemu sprzedawcy zależy na jak największej sprzedaży. Przecież w razie awarii to nie oni ponosża koszty, tylko dystrybutorzy i firmy produkujące dany sprzęt. Dzisiejsi sprzedawcy chcąc być konkurencyjnymi, obniżają ceny kosztem obniżania jakości i stąd właśnie w większości komputerach są montowane Modecomy i im podobne. Gdybyś chciał złożyć komputer dla kogoś na komunię, na prezent, to jeszcze można zrozumieć chęć jak najmniejszych wydatków, ale przecież ten komputer będziesz składał dla siebie, dlatego nie oszczędzaj na najważniejszym pozdespole. Kto mało płaci, ten dwa razy płaci. To jak w samochodzie - najważniejszy jest silnik, cała reszta może być gorszej jakości. Gdybyś zobaczył ile rygorystycznych norm bezpieczeństwa spełniają np. zasilacze ANTEC i odniósł je do Modecoma, to nie zastanawiałbyś się nad wyborem. Ja rozumiem, że każda złotówka się liczy, ale w tym przypadku posłuchaj dobrej rady - nie schodź poniżej 200zł za zasilacz ok. 450W. I pamiętaj jeszcze o jednym: dobre zasilacze mają 5 letnią gwarancję! A to już coś znaczy. Jeśli jakiś sprzedawca będzie Ci chciał sprzedać zasilacz ANTEC, OCZ lub im podobny na krótszej gwarancji, to zrezygnuj z niego, bo to oszust. Wszystkie dobre zasilacze mają 5 lat gwarancji.

PS. sory za kolor ale nie wiem jak go zmienić -,-.

graphic.png
Opublikowano

Zrobisz jak chcesz ale jak Ci komp buchnie to już tylko ty będziesz liczył straty w tysiącach.

Co jeszcze mogę polecić to kupić i udać się z pc do informatyka za 50zł powinien złożyć go.

graphic.png
Opublikowano

A inaczej :

Jaki masz budżet na zasilacz ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Powiem w prost, skracasz życie swoim podzespołom. Katujesz je po prostu. Raz na bardziej wymagającej grze napięcie v12 nie wytrzyma i po prostu zrujnuje sprzęt. Możesz mieć szczęście i to jest dobra sztuka albo i nie i padnie. Nigdy nie masz 100% pewności, a tak na prawde markowe rzeczy nie znaczą lepiej. Ale w przypadku zasilaczy markowy zasilacz spali się sam nie uszkadzając przy okazji nic innego. Gdzie tania fałszywka po prostu spali wszystko.

graphic.png
Opublikowano

Poszukaj używek , ale wyklucz te z czarnej listy , ale ja za 180zł wyhaczyłem tego co mam w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...