Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak bezpiecznie sformatować komputer?

RaiZeN_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako że mam na dysku dużo plików, wszystko ostatnio zaczęło się "walić". Filmy się nie buforowały, komputer często się zacinał itp. Postanowiłem zrobić format obydwu dysków jednak nie wiem jak to zrobić, aby nie stracić plików systemowych. Płytę z systemem mam, jednak nie wiem gdzie, i na dodatek na pewno nie umiałbym zainstalować go. Jak mogę sformatować obydwa dyski omijając pliki systemowe?

img.jpg

Opublikowano

@Up

A można zrobić tak, że najpierw przenoszę pliki systemowe na dysk D, formatuję C, potem przenoszę pliki na C i formatuję D?

Aha, i gdzie są pliki systemowe? C:/Windows czy gdzieś jeszcze? Mam Windows 7.

img.jpg

Opublikowano

@Up

A można zrobić tak, że najpierw przenoszę pliki systemowe na dysk D, formatuję C, potem przenoszę pliki na C i formatuję D?

Aha, i gdzie są pliki systemowe? C:/Windows czy gdzieś jeszcze? Mam Windows 7.

niestety nie da się przenieść plików systemowych :(

tam są główne pliki systemówe ale pamiętaj ze istnieje tez katalogi C:/Uzytkownicy C:\Program Files ( i wszystkie window np Window NT)

Polecam zrobic formata

Opublikowano

niestety nie da się przenieść plików systemowych :(

tam są główne pliki systemówe ale pamiętaj ze istnieje tez katalogi C:/Uzytkownicy C:\Program Files ( i wszystkie window np Window NT)

Polecam zrobic formata

Do tego zmierzam. ;d Ale jak zrobię formata to usunie WSZYSTKO razem z plikami systemowymi?

img.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...