Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko to tak na szybko od wczoraj boli mnie kolano ide po domu i trzask i bol moge normalnie chodzic ale dziwne uczucie w calej nodze jak zginam noge to slychac trzaski jak robie przysiady i wstaje mocny ból jak tak troche sciskam kolano czuje ból jest spuchnięte itd co mi jest bede miec gips moze stabilizator pomozcie.

Opublikowano

Witaj serdecznie na forum specjalistycznym dotyczącym zdrowia.

Niestety musimy założyć Panu gips, proszę wylogować się z forum, następnie zaś udać się do specjalisty od spraw psychiatrycznych.

Opublikowano

W jaki sposób upadłeś? Prosto na dwa kolona?

Znam sie na tym, z tego co opisałeś to możesz mieć wewnętrznego krwiaka kolana tak jak ja. Powiem ci tyle, nie ma sensu isc do lekarza tylko do ortopedy, ja to lekcewarzyłem 2h i wylądowałem w szpitalu, pogotowie musiało mnie transportować. (Ponad100 ml) Będziesz miał półgips i Wogóle nie chodzić, po około tygodniu chodzić o dwoch kólach. Zależy czy nie doszło jakieś złamanie ale jeśli zgininasz a boli to raczej nie. Moze też być krwiak kolana + ciało obce lub uszkodzenie wiązadła. Radzę co tego nie lekceważyć, mi juź sie zrobił zanik mięśni przez nie ruszanie nogą. Po tym jest rehabilitacja. Nie jest to jakieś straszna jak nazwa mówi a jest to bardzo częsty uraz u osob zajmujących sie sportem. Sam to przechodzę (plus zwolnienie z lekcji wychowania fizycznego na 6-12 miesięcy.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

No elo, na moje skromne lekarskie (mam doktorat) oko noga ewidentnie nadaje się do amputacji jakieś 2-3 cm od kolana.

Opublikowano

Siemanko to tak na szybko od wczoraj boli mnie kolano ide po domu i trzask i bol moge normalnie chodzic ale dziwne uczucie w calej nodze jak zginam noge to slychac trzaski jak robie przysiady i wstaje mocny ból jak tak troche sciskam kolano czuje ból jest spuchnięte itd co mi jest bede miec gips moze stabilizator pomozcie.

Już dawno powinieneś siedzieć na izbie przyjęć 500 w kolejce i czekać cały dzień, aż doktor cię przyjmie

9368_gold.png

Opublikowano

Już dawno powinieneś siedzieć na izbie przyjęć 500 w kolejce i czekać cały dzień, aż doktor cię przyjmie

Omek nie koniecznie, jeśli wezwie pogotowie tak jak ja, bo ja już ruszyć sie nie mogłem a kolana powiększyło sie o 3 cm (spuchło) to odrazu pogotowie na noszach mnie zabrało do szpitala i do gabinetu jako pierwszy a pacjentów w kolejce +100 było (u ortopedy)

@Topic 2

Krwiak kolana mieszany z wodą.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Omek nie koniecznie, jeśli wezwie pogotowie tak jak ja, bo ja już ruszyć sie nie mogłem a kolana powiększyło sie o 3 cm (spuchło) to odrazu pogotowie na noszach mnie zabrało do pogotowia i do gabinetu jako pierwszy a pacjentów w kolejce +100 było (u ortopedy)

@Topic 2

Krwiak kolana mieszany z wodą.

Oczywiście, z tym się zgodzę. Tylko mówię jak to będzie wyglądało gdy sam się do nich zgłosi. Z 5-6 h nie jego.

Co do kolana mój tato miał coś podobnego. Zbagatelizował, 2 lata było supcio i go wzięło. 2x spuszczali ropę z kolana, a za 3 razem wylądował na stole operacyjny, ale jest tego plus. Nie ma już tego problemu ;]

9368_gold.png

Opublikowano

Amputacja, nic innego na to nie poradzisz. Jakieś 4-5 cm od kolana amputują Ci i po sprawie, albo nie przeżyjesz.

Widzę, że kolega chyba ma kupiony doktorat, czy ki chuj. Upierdolic trzeba 2-3 cm bo jak nie to kurwa Buk sie zdenerwuje i kurwa spłoniesz, czaisz?

CO JA PIERDOLE WTF :__________;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...