Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki dysk zewnętrzny?

kubaxaxa3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam zamiar kupić sobie jakiś dysk zewnętrzny. I tutaj pytanko do Was. Jaka jest różnica między dyskami 2.5 cala a 3.5 ? I jak mają złącze USB 3.0 to znaczy , że działają TYLKO pod USB 3.0 czy mogą działać pod USB 3.0?

Maroon-5-Concert-from-Katrina-Rivera-800

Opublikowano

2,5 lżejsze, cichsze i mniej prądożerne; według niektórych bardziej wytrzymałe, ale to zależy od producenta. 3,5 wydajniejsze, szybsze.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

2,5 lżejsze, cichsze i mniej prądożerne; według niektórych bardziej wytrzymałe, ale to zależy od producenta. 3,5 wydajniejsze, szybsze.

Czyli ogólnie wybór juz należy do mnie czy wolę szybkość czy wagę ;)

Opublikowano

Jak we wszystkim, przecież nikt Ci nie może narzucić wyboru, chyba że się mylę?

USB3 pasuje do USB2, także problemu nie będzie, lepiej wziąć 3, bo jednak masz większą prędkość transferu danych.

@Down.

To chyba oczywiste :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tylko ze ta predkosc przesylu danych jest przy usb 3.0, jak masz w komputerze usb 2.0 to bedzie dzialac wolniej.

W kompie nie mam USB 3.0 więc nie muszę kupować dysku z UBS 3.0 . Chyba , że patrzeć już tak przyszłościowo to lepiej wziąć USB 3.0 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...