Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co kupić?

Endriex

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który czo?g kupi??

• ARL V39
    • AMX M4 45
      0
    • SU-14-1
      0
    • AMX 12t
      0
    • IS-8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat bo uzbierałem 1,5 mln i teraz niewiem co kupić w sensie czołgu.

Mam kilka czołgów z którego musze 1 wybrać:

-ARL V39 (niszczyciel francuski)

-AMX M4 45 (czołg ciężki francuski)

-AMX 12t (czołg lekki francuski)

-SU-14-1 (artyleria ruska)

I jeszcze mam IS-8 na którego zostawić i zbierać kase czy kupić jeden z powyższych czołgów.

P.S

proszę o właściwy wybór poprzedzony argumentami, nie chce kupować na ślepo ;)

Opublikowano

Na sam początek francuzy to najgorsze rozwiązanie.

ARL - Down twierdzi że dobry, ja nim 3-5 bitew zagrałem, ale w grze traktuje go jako free dmg

HT - Nie zarobisz nim zbyt dużo. Ta linia zaczyna się dopiero od 8t.

12t (LT) - Mam ten czołg i istna męczarnia. Ni do spotowania, ni do strzelania. 144 penetracji, na 7 to bardzo mało nie mówiąc jak na Xt wywali

Su-14-1 - Arta jak arta. W większości bitew na -

IS-8 - Ja na Twoim miejscu bym go kupował, ale jak sam wspomniałeś brakuje Ci kasy.

Moja rada. Kup kv-1/5t francuzki i graj nim do zarobku. Bez premki 30k+ to norma i szybko zarobisz na wszystkie. Ale najlepiej gdybyś kupił czołg premium 7-8t. Następnie kup IS-8, aby jak najszybciej mieć swoją pierwszą Xt

Opublikowano

Posiadałem każdy z podanych pojazdów, oprócz artylerii.
Osobiście, jeżeli lubisz grać TDekami, to polecam ARLa V39 - dobre działo, dobre camo, niezgorsza mobilność.
AMX M4 45 jest raczej słąby - pancerz dupy nie urywa, działo takie samo jak poprzednik (dobre, ale to nie to samo co tier niżej), mobilność nie zachwyca
AMX 12t to taki med ze słabym MM, albo bardzo drewniany scout. Grasz raczej jako passive scout, albo upośledzon med.
IS-8 - ociążały med i jak to dziewiątka - raczej trudno wyjść na plus

@up
ARL jest fajny, nie wiem co ty od niego chcesz :v

Opublikowano

Juri ma racje. Wszystkie żabojady są lipne. Zbieraj już lepiej na IS-8. Ja właśnie też zbieram na niego i to będzie moja pierwsza IX .

no ale wtedy z zarobkami na tym czołgu jest kiepsko :/

Opublikowano

no ale wtedy z zarobkami na tym czołgu jest kiepsko :/

To kup czołg do zarobku. Albo jakiś premium, albo jak Cię nie stać to kv-1 lub 5t francuski (bdr chyba)

Opublikowano

Juri ma racje. Wszystkie żabojady są lipne. Zbieraj już lepiej na IS-8. Ja właśnie też zbieram na niego i to będzie moja pierwsza IX .

To że lipne są to tylko kogoś indywidualna ocena. Te czołgi cą speczyficzne i wymagają innego stylu gry. Wyjazd na pałę kończy się szybkim powrotem do garażu.

76561198001815076.png
Opublikowano

To widać że nie grałeś ich X tierami ;)

Jak wspomniał Xanter, te czołgi są specyficzne, a każda lina zaczyna się od jakiegoś czołgu.

TD od 9/10

HT od 8

LT od 5

Artą nie grałem, ale chyba od 10

Opublikowano

To że lipne są to tylko kogoś indywidualna ocena. Te czołgi cą speczyficzne i wymagają innego stylu gry. Wyjazd na pałę kończy się szybkim powrotem do garażu.

Czyli co polecasz?

Opublikowano

Czyli co polecasz?

Francuskiego htka jeśli coś tam wiesz jak grać magazynkiem bez pancerza albo td bo jak dojdziesz do focha to będziesz zadowolony.

76561198001815076.png
Opublikowano

Francuskiego htka jeśli coś tam wiesz jak grać magazynkiem bez pancerza albo td bo jak dojdziesz do focha to będziesz zadowolony.

Tylko zanim dojdzie do amx 50 100 lub focha który jest na 9 tierze to może się odbić z kasą.

Top: Kup czołg premium 7/8 tier do zarobku lub 5t no-premium typu kv-1 czy bdr

Opublikowano

Od 8t td zaczyna się fajna zabawa, jest mobilny, dobry pancerz i to samo działo co foch.

Ht są fajne, ale są bardziej dla zaawansowanych graczy ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Od 8t td zaczyna się fajna zabawa, jest mobilny, dobry pancerz i to samo działo co foch.

Ht są fajne, ale są bardziej dla zaawansowanych graczy ;)

przez rok udało mi sie uzbierać 1007 effi w statach

czy iść w IX czy zostać przy mniejszych tierach?

Opublikowano

przez rok udało mi sie uzbierać 1007 effi w statach

czy iść w IX czy zostać przy mniejszych tierach?

IS-7 przyda się na klanówy, także lepiej bierz IXt

Do reszty masz daleko do Xt, a po 2 te czołgi rzadziej są brane od is'a-7

Opublikowano

IS-7 już nie są tak często brane jak kiedyś. Okres w którym się jeździło arta+spotter+is7 już przeminęły.

76561198001815076.png
Opublikowano

IS-7 przyda się na klanówy, także lepiej bierz IXt

Do reszty masz daleko do Xt, a po 2 te czołgi rzadziej są brane od is'a-7

Tyle że ja jestem bez klanu od początku istnienia mojego konta :D

Opublikowano

Tyle że ja jestem bez klanu od początku istnienia mojego konta :D

Ale z czasem dojdziesz. Czym prędzej tym lepiej, ponieważ członkowie mogą Cię nauczyć wielu ciekawych taktyk, pograć kompanie, 42/7 lub w plutonie.

Kup jakiś czołg premium i będziesz kupował 1 czołg dziennie. I po problemie.

Opublikowano

Ale z czasem dojdziesz. Czym prędzej tym lepiej, ponieważ członkowie mogą Cię nauczyć wielu ciekawych taktyk, pograć kompanie, 42/7 lub w plutonie.

Kup jakiś czołg premium i będziesz kupował 1 czołg dziennie. I po problemie.

Nie chodzi o to,tyle że ja nie mam czasu na to żeby grać codziennie w wota bo szkoła,bo musze coś w programach porobić,coś na blogach pozałatwiać itp. Więc aktualnie na WoTa wbijam tylko w niedziele na 2 godzinki ;)

P.S

nie bede wydawał 100 zł na jeden głupi czołg premium. Potrzebuje jakiejś rady,w której wykorzystanie goldów ma max do 20 zł

Opublikowano

Churchill III, T-25, ew. poczekaj na kv-220. all 1500 golda. Bez premki 50k to norma.

Ps Jaki Ty chcesz czołg do 100 zł? All dobre typu T34, Jg 8.8 po 10000 golda + Także 100zł braknie ;)

Jak grasz tak mało, to dziwne że do 7t doszedłeś...

Opublikowano

@up. Ehh... Po pierwsze to nie siej fermentu z tym "50k to norma" Bez premki ? Norma ?

Bzdura!

Dwa. Jak grasz i czytasz "co nie co" to wiesz, ze cena 1500 G za KV-220 jest, jak by to powiedziec, nieaktualna, a sam czolg mozna kupic/dostac na specjalne okazje (ostatnio, byl w pakiecie za 50 € !)

Ogolnie sie zgadzam z tym ci piszesz, ale prosze o troche "reala" ;)

test

Opublikowano

@up. Ehh... Po pierwsze to nie siej fermentu z tym "50k to norma" Bez premki ? Norma ?

Bzdura!

Dwa. Jak grasz i czytasz "co nie co" to wiesz, ze cena 1500 G za KV-220 jest, jak by to powiedziec, nieaktualna, a sam czolg mozna kupic/dostac na specjalne okazje (ostatnio, byl w pakiecie za 50 € !)

Ogolnie sie zgadzam z tym ci piszesz, ale prosze o troche "reala" ;)

wszystko zalezy od umiejetnosci. dla newbie moze 30k to bedzie norma. Kolega tyle wyciaga kv, czasem i wiecej, a jakims fioletem nie jest. KV ma byc dostepny w 8.10 lub 9.0 za 1500G
Opublikowano

Oczywscie, ze od umiejetnosci ale gralem/gram na bdr i kv1 (okolo 450 bitew na kazdym) i wynik 50k bez premki jest baaaardzo trudno uzyskac. Moge powiedziec, ze okolo 25k jest normą. Co do kv-220. Mozesz podac zrodlo inf. o tym, ze bedzie w "ogolnej" sprzedazy ?

test

Opublikowano

Oczywscie, ze od umiejetnosci ale gralem/gram na bdr i kv1 (okolo 450 bitew na kazdym) i wynik 50k bez premki jest baaaardzo trudno uzyskac. Moge powiedziec, ze okolo 25k jest normą. Co do kv-220. Mozesz podac zrodlo inf. o tym, ze bedzie w "ogolnej" sprzedazy ?

Ja cały czas mówię o Kv-220 ^^. Nim 50k to nie problem. Na kv-1 też mam zwykle 25-30k.

cd ogólnej sprzedaży to coś na oficjalnym forum było i u hallacka.

Opublikowano

Hm. Zastanawiam sie bo ostatnio inni mówili że artą jest najlepiej grać bo dostaje sie więcej kasy czy coś takiego.

@topic Utworzyłem ankiete. Może to coś pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...