Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PISANIE]Drop z metinow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż chcę aby ktoś napisał mi post w którym będzie znajdował się drop z metinów ID ja sam podam.

Może być quest na drop z 1 metina,do dalszych skopiuje i sam dokończe ;p Mam kilka questów lecz nie wiem o co tam chodzi ;ppp Nie wiem gdzie wpisać ilość id i % :p Z góry dzięki

Oto q uesty:

1.

http://www.wklejto.pl/184406

2.

quest kicza begin

state start begin

when idmetka.kill begin

pc.give_item2(iditemkadropiacego)

end

end

end

Pozdrawiam

1377531174-U173186.png

Opublikowano

hmm wiem o tym tylko jak tam ustawie to albo coś co ma 100%szans nie wylatuje albo wylatuja 3 kamienie na raz które mają 15% szansy; d

1377531174-U173186.png

Opublikowano

hmm wiem o tym tylko jak tam ustawie to albo coś co ma 100%szans nie wylatuje albo wylatuja 3 kamienie na raz które mają 15% szansy; d

To % na drop za bardzo nie ustalisz questem.

W mob_drop_item zmień Type na 'drop' lub 'level_limit'

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

hmm głównie mi chodzi żeby z metina nie leciało dajmy na to 3KD od +0 do +3 bo w moim wypadku tak leci;ppp być może musze jakoś przeanalizować drop i np do Metków na niższy level wrzucić KD +1 a do tych wyższych +5 ;p lub KD wrzucic do shopu ;pp i wypierdzielić z dopu ;p Zdaje mi się że ten 2 sposob lepszy bd :P tym bardziej że robie Medium ;pp

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...