Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy nauczyciel wpisał słusznie ?

Planta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym się dopytać, czy waszym zdaniem nauczyciel może wpisać uwagę za nie ściągnięcie kurtki na lekcji.

A było to tak, miałem wczoraj lekcje matematyki z wychowawcą, miałem na sobie kurtkę a pod kurtką, podkoszulek no i wychowawca mówi żebym ściągnął tą kurtkę a ja odpowiadam mu, że nie bo dobrze się czuje, nie jest mi za gorąco a poza tym jestem po chorobie a on, " Nie wykonasz mojego polecenia ? " a ja odpowiedziałem, że nie. Na następnej lekcji podszedłem do nauczyciela i poprosiłem go, żeby pokazał mi moją " kartotekę " no i dostałem -5 pkt. " Nie wykonywanie poleceń nauczyciela "

Mam do was pytanie, czy wychowawca miał takie prawo, by wpisał mi minusowe punkty za nie ściągnięcie kurtki ?

Szczerze mówiąc to jestem mega wkurwiony, bo on do każdego się dopierdala o te kurtki, chodzi po innych nauczycielach ( na lekcjach ) i mówi nauczycielom żeby mówić uczniom żeby ściągać kurtki a oni i tak mają to w d*pie... No i jeszcze " nie wykonywanie poleceń nauczyciela "... a to, jakby mi kazał skoczyć przez okno albo ściągnąć spodnie to bym musiał wykonać... omg.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Nie słusznie. Co mu do tego? Trzeba było się rozebrać do majtek jak mu kurtka nie pasowała :D albo powiedzieć ze ci bardzo zimno.

Opublikowano

Miał prawo wpisać, ale czy to było słuszne? Nie sądze. W mojej szkole też tak mam :).

Opublikowano

Najlepiej daj w łapę lekarzowi żeby wypisał ci jakieś zaświadczenie o chorobie czy coś w tym stylu i z papierkiem do dyrektora. Ale to jak chcesz już się nieźle zemścić na kolesiu :D.

21515.jpg

Opublikowano

Mógł wpisać, ale na twoim miejscu od razu bym leciał do pedagoga.

Pedagog mi poco ?:D

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Nauczyciel może wpisać uwagę uczniowi za wszystko nawet za siedzenie w ławce dosłownie (sam taką dostałem) co do słuszności to na pewno nie słusznie bo to tak jakby nauczyciel kazał ci ściągnąć bluzę lub koszulkę.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Miał prawo, ale dziwi mnie że ci wpisał, nie raz chodziłem po szkole w kurtce (w drodze do szkoły się często przeziębiam, wstaje rano w siłą młodego boga, a w szkole ledwie oddycham, nie ma mnie kto odebrać, a w świetle prawa mając niemal 17 lat jestem na tyle niesamodzielny że po drodze do domu milion razy mi się krzywda stanie :P) i nauczycielki nic sobie z tego nie robiły

Opublikowano

Nauczyciel może każdą uwagę wpisać, lecz czy to było słuszne... Nie sądzę. Leć do wychowawcy, ewentualnie pedagoga. A tak na inny temat.. Nowych rzeczy dowiedziałem się od nauczycielki chemii.. np. jeśli wejdzie jakaś komisja sprawdzająca do klasy (nie wiem jak to się nazywa) to podobno za trzymanie kurtki na oparciu - kara 50 zł o.O Mówię serio w tym znaczeniu, że nauczycielka tak powiedziała, lecz zdecydowanie to nie prawda :P

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jak dla mnie będąc w szkole po to masz szatnie by tam zostawiać kurtki, cieplej się ubieraj ;)

Idąc do kogoś zdejmujesz kurtkę i czapkę bo tak wypada, więc trzeba to samo uczynić w szkole, gdyż przez 45 min ta osoba będzie próbowała Ci coś wytłumaczyć a będąc w kurtce dajesz sygnały, że już się zbierasz do wyjścia.

Opublikowano

O boże 5 pkt, ale to duża strata. Idź się się pociąć z tego powodu.

5 pkt w te 5 tamte i budzisz się 2 tygodnie przed końcem szkoły z nagannym

Opublikowano

Raczej Ma prawo wpisać bo niestety w większości szkołach zabrania się mieć włożonej kurtki.

U mnie nie pozwalają i nauczyciele każą ściągać, zanieść do szatni ew. na krzesło i już.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Idz do wychowawcy i wrecz kartke

"22 822 04 99‎ Zapraszam przyda sie pani"

Jak ktos nie wie to 22 822 04 99‎ to psycholog

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

1. Nauczyciel zawsze ma racje.

2. Jeśli nie ma racji patrz punkt pierwszy.

Nie jesteś w stanie za wiele mu zrobić jeśli chodzi o oceny.

Bo może powiedzieć ze dostałeś to za odpowiedź... albo kij wie za co.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

O boże 5 pkt, ale to duża strata. Idź się się pociąć z tego powodu.

Punkty do punktów i na koniec problem, ale mniejsza z tym...

Jak dla mnie będąc w szkole po to masz szatnie by tam zostawiać kurtki, cieplej się ubieraj ;)

Idąc do kogoś zdejmujesz kurtkę i czapkę bo tak wypada, więc trzeba to samo uczynić w szkole, gdyż przez 45 min ta osoba będzie próbowała Ci coś wytłumaczyć a będąc w kurtce dajesz sygnały, że już się zbierasz do wyjścia.

W szkole nie mamy szatni.

1. Nauczyciel zawsze ma racje.

2. Jeśli nie ma racji patrz punkt pierwszy.

Nie jesteś w stanie za wiele mu zrobić jeśli chodzi o oceny.

Bo może powiedzieć ze dostałeś to za odpowiedź... albo kij wie za co.

Z reguły tak jest, osobiście poszedłbym z tym do dyrektora ale to jest mój wychowawca no i niestety jestem w drugiej klasie, więc jeśli bym poszedł to na pewno nie miałbym łatwego życia już.

Ale ja i tak się zemszczę, w trzeciej klasie a później na samochodzie, wiem gdzie mieszka więc niech czeka...

4124112_16944776.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...