Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy podczas OC :D

NitroShot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podkręcam sobie Intela E5400 na płycie ga-g31m-es2l. "Trenuje" sobie na tych szrotach ;D
Jakie mam problemy?
Otóż:
-w bosie ustawiam napięcie na 1,5v i taktowanie na 3,78GHz. I tak. CPU-Z pokazuje napięcie 1,46v, speedfan pokazuje 1,456v. Dafuq? Nie mam możliwości zmierzenia miernikiem bo na tej płycie za bardzo nie ma gdzie. Któremu mam bardziej ufać? Bios? Cpu-z? czy speedfan?

-Gdy na tym samym taktowaniu ustawiłem napięcie 1,52500v to LinX pokazał błąd po 3 minutach ( temperatura w stresie >65st). Gdy podbiłem napięcie o kolejna wartość, to komp nie wstał. Mam podbić PCI frequency (aktualnie 103MHz)?. Czemu tak sie wogóle stało?

-Gdy było taktowanie 3,69GHz na napięciu 1,4v temperatura w stresie wynosiła ok. 68st. A na napieciu 1,43750v spadła do 62st. Dlaczego tak się dzieje?

-Kiedy mam podbić FSB voltage?

-Kiedy podbić napięcie ramu?

Opublikowano

W programach nigdy nie będziesz miał podanego prawidłowego napięcia, nie ma co katować procka na syntetykach, po prostu pograj w najbardziej wymagającą grę, jaką masz na kompie i jak nie wywali Ci BSODa, to możesz się cieszyć :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Podkręciłem go do 4,05GHz na napięciu w biosie ustawionym 1,6v (max)
Problem teraz jest 6taki, że komp sie nie wyłącza xD Monitor normalnie gaśnie ale komp nie xD
Co z tym fantem zrobić?

Opublikowano

za duzo podkreciles.

mialem takie podobne problemy w jakims starym kompie.

napewno tego procen nie wytrzymuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...