Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alkohol a nieletni

MIchu136

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wczoraj mialem taka sytuacje . Wypilem z kolega piwo w parku i pogadalismy itp i poszlismy do domu , rozstalem sie z nim i akurat zadzwonil inny kolega zebym wpadl do lokalu do nich , to ja ide , i gdy bylem na swiatlach bylo czerwone ale tak patrze tylko jeden samochod ale jechal w innym kierunku . To przebieglem na czerwonym i gdy mialem wchodzic do lokalu okazalo sie ze ten samochod to tajniaki , wzieli mnie do auta i wyczuli alko , dmuchlem w takie cos i tam bylo czerwone swiatelko co znaczylo ze pilem , wzieli mnie na komisariat i wyszlo 0.14 promila , zadzwonili do mamy zeby odebrala . Mam 16 lat . Ogolnie powiedzialem im ze pilem w parku sam i ze alkohol kupil mi jakis menel ktorego nie znam , mowili ze klamie z tym menelem . Co moga mi za to wszystko zrobic jezeli to moj 1-szy raz ? Dodam ze we wtorek mam wezwanie na komende , grozi za to kurator czy cos ??

mpcforum4everblue.jpg
Opublikowano

Jak powiedziałeś im, że piłeś w parku to mogli Ci wlepić mandat za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym

Wkręcasz i tyle. Żadnych tajniaków nie było.

Opublikowano

Za picie w miejscu publicznym mogą się dowalić .

Ale, za to ty możesz się dojebać do tego ze dmuchałeś w alkomat bez rodziców ...

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Boze zlapali mnie pozniej jak przeszedlem na czerwonym i wyczuli alko .. . Czyli ogolnie wiekszych problemow nie bedzie ? :)

Może skończyć się maks na grzywnie

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Za picie w miejscu publicznym jest mandat do 100 zł chyba, mnie kiedyś złapali to utargowałem do 50 zł, więc kto wie.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Ja bym radził Ci uważać z takimi sprawiami, ale jak już będziesz tam miał 16/18 lat to sobie możesz jedno machnąć.

Opublikowano

Jeżeli rodzice znają się trochę na prawie to takie zajście jest prwaie nie możliwe. Nic ci nie zrobią bo wszystko jest na nielegalu ponieważ przy dmuchaniu muszą być twoi rodzice więc jest to bezprawie. Jedyne co mogą ci zrobić to upomnieć bo w sądzie by przegrali na 100%.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Polskie prawo, wypić piwka nie można.

Niech się zajmą łapaniem pedofili a nie takimi błahostkami.

Ta oni łapią ale psa który nasra na trawnik .

A co oni Ci mogą ? Tylko do matki zadzwonić żeby cię odebrała .

No to masz nauczkę ,ze na czerwonym się nie przechodzi .

Opublikowano

Przecież nie mogę Ci wpisać mandatu za picie, bo tak naprawdę oni o tym nie wiedzą... Możesz ewentualnie dostać, ale dostałbyś to od razu - 50zł mandatu za przejście na czerwonym świetle. Co może grozić za jedno piwo..? Pewnie porozmawiają z rodzicami i na tym się skończy.

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

Moim zdaniem poprostu powinni dać ci pouczenie, skoro to twój pierwszy problem z policją.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Albo zmień zeznania ,ze masz słabą banie i nawpier*alałeś się cukierków z alkoholem :D

Nie no tak całkiem na poważnie . Jak by mieli dać mandat to by już to zrobili .

Tylko pouczenie i kazanie od Mamusi jak dla mnie B)

Opublikowano

Co najwyżej sprawa w sądzie dla nie letnich albo może ci dadzą wzór kuratora lub coś ;) ale nic groźnego ci nie grozi ;)

Opublikowano

Jeżeli rodzice znają się trochę na prawie to takie zajście jest prwaie nie możliwe. Nic ci nie zrobią bo wszystko jest na nielegalu ponieważ przy dmuchaniu muszą być twoi rodzice więc jest to bezprawie. Jedyne co mogą ci zrobić to upomnieć bo w sądzie by przegrali na 100%.

Zdziwisz sie :) w polsce sedziowe liza dupe policji :)

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

Po pierwsze to mi się wydaje, że nieletniego jak najbardziej można sprawdzić alkomatem bez obocności rodziców. A po drugie gdy kiedyś mnie policjant złapal na rowerze i dał alkomat(miałem 16lat) to wydmuchałem 0.21 a on mi powiedział, że zeby mógł zacząć jakąkolwiek sprawe to bym musiał miec co najmniej 0,26. I kazał jechać do domu. Więc myśle, że w Twoim przypadku skończy się na zeznawaniu na komendzie

Opublikowano

Zależy od ludzi tam. Czasami do sądu z tym idą i w najgorszym przypadku się ma kuratora, raczej tylko pogadają z Tobą i rodzicami, i na tym się skończy. Tylko ładnie rozmowę ułóż, żeby ich nie wnerwić.

tlofbnowe2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...