Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Jak strzelać z Deser Eagle, AK-47, M4A1, Clarion(Famas)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Cs to bardzo ciężka gra, należy więc umieć posługiwać się wieloma rodzajami broni.Mam zamiar Wam to ułatwić i pomóc.
Wszystkie informacje są tylko i wyłącznie z mojego własnego doświadczenia oraz niektóre podpatrzyłem od innych dobrych graczy .

Desert Eagle
- Niesamowicie ciężka w obsłudze broń.Ma tylko 7 naboi w magazynku, dlatego podczas starcia każdy nabój się liczy.
Zauważyłem,iż Desert Eagle ma bardzo wielką moc.Dobre trafienie i wróg ginie.Decydując się na grę z tą bronią należy umiejętnie celować ale co najważniejsze wychodzić na bezpośrednie starcia, gdyż głównym atutem Deserta jest ostrzał na bardzo mały dystans.Na większych odległościach ta broń absolutnie się nie sprawdza.Ogólnie mówiąc z bardzo bliska i celnie.

Ak-47
- Chyba najtrudniejsza broń w Cs'ie.Ma ogromny rozrzut i niesamowitą moc.Jak każda broń kałach ma zalety i wady.Zaletami jest jak już pisałem siła, wadą jest cholernie wielki rozrzut.Lecz na rozrzut jest rada.Należy strzelać seriami po 2-3 naboje, wtedy strzały trafiają w cel.Większe serie natomiast nie mają sensu gdyż tzw. full auto ma kompletnego "strita" bo pociski lecą wszędzie indziej , ale nie w cel.Bezpośredni strzał w głowę zadaje max 140/100hp.

M4a1
- Broń typowo szturmowa.Ma wiele lepszą celność niż kałach, natomiast mniejsza moc.Mimo to bezpośrednie trafienie w głowę zabija przeciwnika.Należy strzelać bez tłumika gdyż celność jest wówczas lepsza.Chociaż tłumik tez się przydaje, gdy jesteśmy w ciemnym miejscu lub kampimy.Ważne jest wtedy , by wróg nas nie usłyszał a tłumik jest bardzo cichy.Osobiście M4a1 to moja ulubiona broń.O ile mnie pamięc nie myli to celnym strzałem w głowę można zadać nawet i 120/100hp.

Clarion(famas)
Famas jest wspaniałą bronią, która zaczęła swą karierę w Cs'ie.Są sposoby dobrego strzelania z ta bronią , które zaraz Wam przedstawię, lecz trzeba też z famasem trochę praktyki.Są dwa tryby strzelania automatyczny który przydaje się do strzelania na powyżej przeciętnych odległościach i jest tryb pozwalający wystrzeliwać trzy pociski naraz.Jest to niezwykle przydatna rzecz gdy dobre trafienia i wróg leży.Niestety jest jedna wada.Bron ta po każdym strzale chwilkę się ładuje, lecz jeżeli przeciwnik jest doświadczonym graczem może wykorzystać ten moment i nas zabić.Ogólnie mówiąc to bardzo ciekawa i niezbyt ciężka w obsłudze broń, która nie zawsze jest doceniana,lecz to się stopniowo zmienia.

xxx

Opublikowano

ludzie zaden poradnik wam kurwa nie pomoze w graniu to ze ktos wam napisze jak trzymac celownik ile naboji strzelac to wam nic nie da trzeba samemu sprobowac i ogarnac. przeczytalem milion poradnikow zaden nie pomogl sam sie nauczylem grac

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to nie jest poradnik tylko opis broni.

Napisz poprostu skąd skopiowałeś to.

A jak chcecię się nauczyć strzelać i unikać pocisków zapraszam na Boty i na Normalu grajcie a potem na Experta no i walcie na banie non stop celownikiem chyba ze z ak no to w klatke i pocisk sam poleci na glowe.

Pomogłem daj LIKE :*

• 4 tygodnie później...
Gość szanio22
Opublikowano

Słaby poradnik jak ktoś nie umie sobie poradzić z rozrzutem w AK wkleja skrypt do config No-Rocil

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sprubujcie sobie jak strzelacie z kałacha czy z m4 podczas strzalu trzymacie lewa lub prawa strzalke wtedy macie wieksza szanse na trafienie w glowe polecam wyprobowac na aim mapach

Opublikowano

Poradnik w niczym mi nie pomógł bo to jest kwestia wyczucia każdej broni. Pare godzin przegranych i samemu można łatwo wywnioskować wady i zalety każdej broni z osobna.

Opublikowano

Hah jeszcze nie widziałem takiego poradnika :D Poradnik zupełnie nie potrzebny i nie pomocny :p

battles,proportional,340,200,291afdea037

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rzeczywiście. Ni to poradnik, ni to opis. Opisałeś bardziej bronie niż sposób w jaki można z nich korzystać. Jednak dobre i to, może komuś się przyda.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ak-47 Jest cieżką bronią samym poradnikiem nie nauczycie się grać,będziecie znali tylko podstawy.Ja gram w CSa 3lata i uwierzcie mi że sam jeszcze do końca nie opanowałem Wszystkich Broni.

sds.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedyny poradnik na to jest taki, aby grac ta bronia dosc duzo. Po jakims czasie zauwazycie sami efekty. Niestety tutaj odgrywa tylko czas poswiecony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...