Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy mikrofon szumi POMOCY!

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne są uszkodzone...

Spróbuj na innym urządzeniu.

Nowe są uszkodzone?..

Opublikowano

A czemu nie? Trafiają się wadliwe modele.

Hmm proszę o pomoc, nie wydaje mi sie ze sa uszkodzone moze mozna jakos to zmienic w ustawieniach karty dzwiekowej?.

Opublikowano

Mam ten sam problem. Na wcześniejszym mikrofonie tego nie było.

Sprawdź na innym mikrofonie.

Spróbuj lepiej podłączyć.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mam ten sam problem. Na wcześniejszym mikrofonie tego nie było.

Sprawdź na innym mikrofonie.

Spróbuj lepiej podłączyć.

Jak mam go 'lepiej' podlaczyc? jest podlaczony.. na innym mikro tego nie ma.

Opublikowano

ehh a jak firma mikrofonu ? Ja kiedyś kupiłem za ok. 50 zł i miał straszne szumy puźniej poszedłem do sklepu komputerowego i kupiłem za 15 zł i nie ma szumów i jest zaje&isty

;)

7729614441163031041951.png

Opublikowano

na początek ściągnij dedykowane sterowniki do karty dźwiękowej

To cos od glosnikow, bo np jak scisze to nie ma tego dzwieku ale wtedy wiadomo nie ma glosu np dam na maxa i jest ten dzwiek wtedy jak nagrywam cos moze cos trzeba sciszyc lub cos? na drugim mikro wszystko dobrze jest ;x.

ehh a jak firma mikrofonu ? Ja kiedyś kupiłem za ok. 50 zł i miał straszne szumy puźniej poszedłem do sklepu komputerowego i kupiłem za 15 zł i nie ma szumów i jest zaje&isty

;)

czytaj uwaznie hp

ss mikro na którym jest ten dziwny 'dzwiek' :

ga-slpgaincvuoicdfnrnkw.jpg

ss->> mikro na którym wszystko jest dobrze :

yy-nqgjnfehpaxuuzjkmpvn.jpg

Opublikowano

To cos od glosnikow, bo np jak scisze to nie ma tego dzwieku ale wtedy wiadomo nie ma glosu np dam na maxa i jest ten dzwiek wtedy jak nagrywam cos moze cos trzeba sciszyc lub cos? na drugim mikro wszystko dobrze jest ;x.

czytaj uwaznie hp

Ja np miałem przesłuchy z kabla od głośników na karte dźwiękową zew. ustawienie karty dźwiękowej w innym miejscu wszystko załatwiło, pomyśl co może być przyczyną, ale spróbuj też z tymi sterownikami a nie z windowsowymi śmigasz ...

aFMA3pg.png

Opublikowano

Ja np miałem przesłuchy z kabla od głośników na karte dźwiękową zew. ustawienie karty dźwiękowej w innym miejscu wszystko załatwiło, pomyśl co może być przyczyną, ale spróbuj też z tymi sterownikami a nie z windowsowymi śmigasz ...

Zobacz na te ssy co podalem wyzej, ja tez mam takie jakby przesluchy co wtedy trzeba zrobic?

Opublikowano

Trzymaj mikfrofon i przewód jak najdalej od głosników i innej elektroniki zobacz czy nię będzie tego samego, jeśli problem się nie pojawi to znaczy że są przeniki i najłatwiej to jest zapobiec temu owijając przewód w folie aluminiową

aFMA3pg.png

Opublikowano

Trzymaj mikfrofon i przewód jak najdalej od głosników i innej elektroniki zobacz czy nię będzie tego samego, jeśli problem się nie pojawi to znaczy że są przeniki i najłatwiej to jest zapobiec temu owijając przewód w folie aluminiową

tzn ja nie mam glosnikow.. tylko chodzi mi http://screenshooter.net/9897300/gqmoamo o to zauwaz ze przy tym mikro co normalnei dziala pisze realtek a w tym co zle jest to glosniki.. o co biega?, bo jestem troche zielony w kompach ;x.

Opublikowano

Tu masz włączone głosniki a wyłączone mikro, używając sterownika realtek

a tu masz włączone obydwa, przy sterownikach windowsowych

aFMA3pg.png

Opublikowano

Tu masz włączone głosniki a wyłączone mikro, używając sterownika realtek

a tu masz włączone obydwa, przy sterownikach windowsowych

Czyli co mam zrobic zeby nie bylo tego 'dzwieku' ?..

Opublikowano

ss->> mikro na którym wszystko jest dobrze :
Spoiler

Tu napisałeś że Ci mikro dobrze działa, a przecież jest całkowicie wyciszone. Może wgl podpiełeś odwrotnie słuchawki z mikro?

aFMA3pg.png

Opublikowano

Tu napisałeś że Ci mikro dobrze działa, a przecież jest całkowicie wyciszone. Może wgl podpiełeś odwrotnie słuchawki z mikro?

No dobrze dziala .. to są słuchawki (te co kupilem) na usb

Opublikowano

Spróbuj Panel Sterowania > Sprzęt i Dźwięk > Dźwięk > Nagrywanie > klikasz dwa razy na swój mikrofon > Poziomy i tam daj Mikrofon na 100, a Zwiększenie wydajności mikrofonu zmniejsz. Może pomoże.

1387126731-U1018598.png

Opublikowano

a może po prostu chujowy mikrofon i tyle?

Za 100 to raczej nie chujowy.

Spróbuj Panel Sterowania > Sprzęt i Dźwięk > Dźwięk > Nagrywanie > klikasz dwa razy na swój mikrofon > Poziomy i tam daj Mikrofon na 100, a Zwiększenie wydajności mikrofonu zmniejsz. Może pomoże.

Nie widze nigdzie "zwiekszenie wydajnosci" o.O

Opublikowano

to są słuchawki z mikrofonem, a nie oddzielny mikrofon?

i to jest odpowiedź dlaczego szumi...

Tak sluchawki z mikro, tzn nie szumi zle ujalem wszystko jest na filmiku to jest jakby dzwiek z kompa podczas gadania,nagrywania itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...