Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Swordsman czy Mercenary

barteciuha

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Swordsman specjalizuje się w szybkich atakach mieczem, lecz zadaje dużo mniej dmg. Dużo ludzi mówi, że jest przeznaczony bardziej do pvp i ja tak samo uważam, mimo to gralem swordem, bo zawsze wolałem miecze od toporków albo młotów xD. Natomiast mercenary dysponuje niesamowitą siłą, niszczy wszystko na swojej drodze (mam takie wrażenie xD), zadaje dużo więcej obrażeń i przeciwnikom niz sword, nadrabia tym swoje powolne skille :) Dlatego również uważam że merc jest idealny do pve a sword do pvp.

Jesli chce ci sie czytać to mogę dać historię z życia wziętą, kiedy jeszcze grałem swordem drugi raz w życiu poszedłem sobie na nesta minotaura miałem wtedy 25 lvl i nie zbyt ogarnąłem gre. Wtedy lvl cap byl jeszcze 40lvl, ogółem wszystko fajnie zabrałem ekipe, ja swordsman (25lvl) moj kumpel cleric (24lvl) jakis jescze jeden sorcerer (czy jak to tam sie pisze nie pamietam (lvl tez tak 24-30) i merc 32lvl. wbilismy sobie na nesta wrzystko gladko i jak tylko zaczelo sie do nas zbiegac mobkow od groma pomyslalem sobie ze mamy szanse z tym 32lvl, i mialem racje jak razem wrzyscy, bardzo przepraszam, nakur****smy skillami niedosc ze mialem lagi których nigdy nie miałem to jeszcze nie widzialem co sie dziaje, bo ten merc tak cisnal skillami ze ekran mi zasłoniło xDDD poprostu nic nie wiedziałem.

ruU3AnC.png

Opublikowano

Powiem tak. Jeśli grasz na europie i nie masz jakieś paczki znajomych z którymi będziesz czyścił nesty itp to bierz obojętnie co : kumple i tak cię wezmą :P. Jeśli jednak nastawiasz się na bardziej solo grę lub w gildii ale bez znajomych to polecam mercenary. Dlaczego ? Każde party szuka merca ze względu na jego buffy oraz tankowatość przy czym ma przyzwoite obrażenia. Jeśli szastasz hajsem to oczywiście dostaniesz się do party mając dobrze ubranego swordsmana. Wg. mnie najbardziej opłacalną 3rd Job u swordsmana to Gladiator. A mercem bierz co chcesz :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...