Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows Phone 8 Kalkulator Wynagrodzenia

Zkumeku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kalkulator wynagrodzeń (kalkulator płac) oblicza wynagrodzenie netto na podstawie podanego wynagrodzenia brutto.

W wyniku końcowym podaje:
- wynagrodzenie brutto
- kwota zmniejszająca podatek
- składka emerytalna
- składka rentowa
- składka chorobowa
- składki na ubezpieczenia społeczne
- składka na ubezpieczenie zdrowotne
- obniżona do wysokości zaliczki
- składka na ubezpieczenie zdrowotne podlegająca odliczeniu
- koszty uzyskania przychodu
- podstawa obliczenia zaliczki
- zaliczka na podatek
- zaliczka do urzędu skarbowego
- wynagrodzenie netto

Link do windows phone store:

http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/kalkulator-wynagrodzenia/7a51573d-2b7d-498f-9c98-ab2b068162cf

9obpmnjr.png

Opublikowano

;D Uszanowanko. Przydatne ale najpierw trzeba miec windows phone ;d

Pomocnik
Opublikowano

Kalkulator wynagrodzeń (kalkulator płac) oblicza wynagrodzenie netto na podstawie podanego wynagrodzenia brutto.

W wyniku końcowym podaje:

- wynagrodzenie brutto

- kwota zmniejszająca podatek

- składka emerytalna

- składka rentowa

- składka chorobowa

- składki na ubezpieczenia społeczne

- obniżona do wysokości zaliczki

- składka na ubezpieczenie zdrowotne podlegająca odliczeniu

- koszty uzyskania przychodu

- podstawa obliczenia zaliczki

- zaliczka na podatek

- zaliczka do urzędu skarbowego

- wynagrodzenie netto

Link do windows phone store:

http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/kalkulator-wynagrodzenia/7a51573d-2b7d-498f-9c98-ab2b068162cf

Poważnie to wszystko na co cie stać? w skali 1-5 daje 2 na zachętę....

Opublikowano

Poważnie to wszystko na co cie stać? w skali 1-5 daje 2 na zachętę....

Zagłęb się w prawo podatkowe i dopiero mów o funkcjach... tutaj nie ma nic więcej do liczenia. Program robi jedną prostą rzecz do której "został stworzony".

9obpmnjr.png

Pomocnik
Opublikowano

Zagłęb się w prawo podatkowe i dopiero mów o funkcjach... tutaj nie ma nic więcej do liczenia. Program robi jedną prostą rzecz do której "został stworzony".

Jesteś tu mentorem czemu nie zrobisz czegoś bardziej ambitnego zamiast konwerterów wartości i innych tego typu aplikacji?

Opublikowano

Jesteś tu mentorem czemu nie zrobisz czegoś bardziej ambitnego zamiast konwerterów wartości i innych tego typu aplikacji?

To że dopiero zaczynam w platformach mobilnych? Jakbyś miał chociaż troszkę wiedzy na temat platformy mobilnej microsoftu, to byś wiedział, że Silverlight jest jest BARDZO ubogi wobec normalnego C# (bo można pisać w html,vb,c++ itp, ale ja akurat wolę w c#) - (a w silverlight piszesz na Windows Phone). To że jestem mentorem&codersem (bo mentor to nieco inna ranga niż coders i łącznie się uzupełniają), nie znaczy, że będę robił nie wiadomo co, kończąc na składaniu wielkich tirów i programowania systemu do komputera w Bentley Motors.

Poczytaj o mnie więcej i dowiedz się dokładnie na czym się znam, później oceniaj konkretne kierunki, bo jest ich cała zgraja i jeszcze trochę. Nie będę Cię edukował w mojej biografii, bo nie na tym to polega.

Skoro ja jestem "taki słaby i nie prezentuję poziomu" to może pokaż go Ty? Nie sztuka jest pisać przeglądarki, cheaty do warrocka, lub jak Ty przerabiać soft Silkroada (Tak jak to robi niemal cały dział Metin2 na tym forum, ale ich się nie ma co czepiać, bo nie gadają głupot, że napisali nową grę na bazie mt2). Koniec tematu, bo ten jest po to by dzielić się opiniami i rozumiem Twoją, lecz nie ma argumentów i nie przekłada się na realia - bo po prostu ich nie widzisz, nic o nich nie wiesz i nie umiesz opisać.

9obpmnjr.png

Pomocnik
Opublikowano

Skoro ja jestem "taki słaby i nie prezentuję poziomu" to może pokaż go Ty? Nie sztuka jest pisać przeglądarki, cheaty do warrocka, lub jak Ty przerabiać soft Silkroada. Koniec tematu, bo ten jest po to by dzielić się opiniami i rozumiem Twoją, lecz nie ma argumentów i nie przekłada się na realia - bo po prostu ich nie widzisz, nic o nich nie wiesz i nie umiesz opisać.

Po pierwsze to ja nie znęcam się nad nowymi wrzucającymi kalkulatory na forum i nie mam żadnej rangi w związku z czym nie czuję się obowiązany do "trzymania poziomu".

Porównujesz emulator servera gry mmorpg napisany od zera do przeglądarki i cheatów do warrocka co świadczy że to ty ni cholery nie znasz realiów.

Wracając do twojej aplikacji....

Z racji rangi i stażu na forum a także przynależności do coders team nie oczekuj że będą cię oceniać jak nowego co dopiero tu wpadł, nie oczekuj że będę się zachwycał czymś co wygląda jak zadanie studenta informatyki.

A i sory że mam w "d" twoją biografię i strone "o mnie" ... Ja uczę się programować na andka ale nie będę wrzucał konwerterów i kalkulatorów, wolę zrobić coś bardziej ambitnego ;)

Opublikowano

Po pierwsze to ja nie znęcam się nad nowymi wrzucającymi kalkulatory na forum i nie mam żadnej rangi w związku z czym nie czuję się obowiązany do "trzymania poziomu".

Porównujesz emulator servera gry mmorpg napisany od zera do przeglądarki i cheatów do warrocka co świadczy że to ty ni cholery nie znasz realiów.

Wracając do twojej aplikacji....

Z racji rangi i stażu na forum a także przynależności do coders team nie oczekuj że będą cię oceniać jak nowego co dopiero tu wpadł, nie oczekuj że będę się zachwycał czymś co wygląda jak zadanie studenta informatyki.

A i sory że mam w "d" twoją biografię i strone "o mnie" ... Ja uczę się programować na andka ale nie będę wrzucał konwerterów i kalkulatorów, wolę zrobić coś bardziej ambitnego ;)

Tak, jednak oceniasz aplikację, a nie mnie.

Emulator? Zwij to jak chcesz... wiadomo jak jest normalnie. Są tu na forum tacy, którzy system plików nazywali "szyfrowaniem plików" (nie ma sensu ich wyszczególniać, to ich sprawa) ;)

Patrząc na mój staż (2k08) to powinienem też mieć 5k-10k postów, tak? Więc mam nadrabiać? Tępe ocenianie tego.

To zaprezentuj, bo póki co reprezentujesz zbędne gadanie. Dodatkowo widać, że nie masz nic wspólnego ze "szkołami wyższymi". Na studiach nie jest tak kolorowo, jak to opisałeś. Tam 90% czasu spędzasz na nadrabianiu reszty grupy na podstawach i pisaniu programów pod konsolę, bo oceniającego nie obchodzi ile kontrolek czy innych elementów z toolbox umieścisz w GUI. To ma po prostu działać, jak on to widzi.

Powodzenia w nauce, a o stronie "O mnie" nic nie mówiłem - tam nawet nic nie ma, więc skończ nadinterpretowywać to co jest pisane. ;)

Dzięki za ocenę aplikacji (jeśli chociaż spojrzałeś na nią, poza opisem tu w 1 poście)! <3

9obpmnjr.png

Pomocnik
Opublikowano

Dzięki za ocenę aplikacji (jeśli chociaż spojrzałeś na nią, poza opisem tu w 1 poście)! <3

Proszę uprzejmie :)

Opublikowano

PAx, zauważę jedną rzecz, aplikację na androida jest łatwo pisać, są gotowe programy, poradniki, strony, filmiki itp. A do winodws Phone nie ma za duzo tego, bo jest to o wiele trudniejsze i nie jest tak przyjazne na początku jak android. Jeżeli uważasz, że to jest proste to napisz kod na taką aplikację jak on, albo chociaż na dodawanie i, żeby to działało (a skoro to jest takie "proste" to zrób też emulator i odpal to na kompie i tyle ;) ).

PAx, jesteś zwykłym cymbałem (to nie jest wyzwisko ani obraza tylko określenie, więc tylko stwierdziłem obiektywnie to co przeczytałem wyżej). Pozdrawiam.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

widze kawal dobrej roboty i brawa dla cb, lecz nadal zastanawiam sie nad tym co napisales wczesniej czy naprawde w winp uruchamia aplikacje w html.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...