Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Aktywacja XP

Slondermon

Pytanie

Opublikowano

Mam problem z aktywacją windows xp, od kilku dni dostawałem komunikaty "za x dni cośtam cośtam będzie musiał być aktywowany" i tak po każdym włączeniu komputera wyskakiwało przed zalogowaniem "chcesz dokonać aktywacji windows teraz?" "tak" "nie" naciskałem zawsze nie, no i ten dzień aktywacji nadszedł.

Nie mogę się zalogować na swoje konto, tj. pokazuje mi tylko tapetę pulpitu i muszę dokonać tej aktywacji bo czas minął.

Zgubiłem już dawno woreczek z kluczem i jakoś się tym nie zamartwiałem. Teraz żeby się zalogować muszę aktywować WXP inaczej przenosi mnie do okna logowania.

Problem w tym, że internet na tamtym komputerze mam "na modem" i po podłączeniu modemu muszę nacisnąć połącz, by podłączyć się do internetu. Jednak po włożeniu modemu nic się nie dzieje ani nie pokazuje, oprócz tego okna aktywacji, a do aktywacji potrzebuję albo internetu, albo zadzwonić do nich.

I teraz nasuwa się pytanie, jak to obejść? Można jakoś wyłączyć tą aktywację? Jak wyżej wspomniałem wpisałbym ten klucz bo na necie jest ich masa lub jakieś pliki pozmieniał jednak oprócz tego okna nic nie mam.

Za pomoc limit a może coś więcej ;)

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odtwarzasz w trybie awaryjnym bez polaczenia z netem i zgrywasz all. Z dysku " C " przenosisz na dysk " D" i poprostu robisz reinstalke systemu ktory jest na dysku " C "

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Nie pomagamy piratom na forum ( tak mowi regulamin ) A wszyscy maja piraty :D

Reinstalka systemu i sciagnij sobie aktywator win 8 z google, jest tam tego pelno albo znaj jakis klucz na google i wpisz go przy starcie systemu

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Nie pomagamy piratom na forum ( tak mowi regulamin ) A wszyscy maja piraty :D

Reinstalka systemu i sciagnij sobie aktywator win 8 z google, jest tam tego pelno albo znaj jakis klucz na google i wpisz go przy starcie systemu

jestem w tym "zielony" :D

jak reinstaluję system to stracę bardzo ważne dane z komputera? jeżeli tak, to jak je odzyskać przed reinstalacją?

dodam, że windows 8 mi nie pójdzie na komputerze, a innego windowsa oprócz tego xp nie mam, nie wiem, czy nie zdecyduję się na win 7 kupić, tylko najbardziej interesują mnie te dane, mogę je stracić podczas reinstalowania? bo to okno aktywacji mi blokuje wszystko i nie mogę nawet na pendrive zgrać tych najważniejszych danych

piratem można mnie nazwać, bo sobie ściągałem albumy lamb of goda na kompa, ale co do windowsa to nie nie :D używam oryginałki od paru lat, już kilka razy formatowałem kompa i zawsze wpisywałem oryginalny klucz od oryginalnego windowsa :D

47yhn8.jpg

Opublikowano

ref

47yhn8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...