Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić PS3 ?

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opłaca się obecnie kupić ps3 ?

Co do nowej generacji to chyba sobie odpuszczę ze względu na ;

-cenę

-awaryjność pierwszych modeli poprzedniej generacji

-gry są po 300 zł

-mało gier

-jeśli się nie mylę trzeba płacić za grę w multi

Chodzi o to, że szukam jakiejś konsoli za nie duże pieniądze na której można grać w najnowsze tytuły przez jeszcze jakieś 2 lata.
Interesuje mnie ps3 i chyba tylko ta konsola.
Teraz moje pytanka:
- jak wygląda sprawa z grafiką na konsoli ?
- chciałbym slima bo ma fajny wygląd, tylko gdzie kupić za dobrą cenę ?
- opłaca się kupić używaną konsolę ?
- no i ogólnie czy ta generacja będzie dobrym wyborem ? Głównie chodzi mi tu o cenę, żebym pograł jeszcze w najnowsze tytuły no i o grafikę. Konsoli nigdy nie miałem ( ps3/xbox 360 kiedyś ps2 ) i nie grałem na nich.
Dlaczego w ogóle chcę konsolę ? Otóż chyba będę musiał zmodernizować swój pc-et, no a nie chcę dużo kasy wydawać.
Tytuły w jakie chciałbym zagrać na owej konsolce : killzone 3, battlefield 4, gta 5, uncharted 3 i 2 no i dużo innych :) Gadżetów typu move czy kinect raczej nie będę używał więc nie zwracam na to uwagi.
Mam w domu wifi czy da radę podłączyć tak ps3 do internetu ?
Z góry dziękuję za odpowiedź ! ! !
Zedytowałem temat chyba z 4 razy o.O Mam nadzieję, że ktoś odpisze :)

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

-cenę najtańsza konsola ze wszystkich wyprodukowanych

-awaryjność pierwszych modeli poprzedniej generacji zgodzę się, pierwszy model to ryzyko trafienia na jedną z 0.04% konsol które padły jak muchy

-gry są po 300 zł bzdura

-mało gier fakt

-jeśli się nie mylę trzeba płacić za grę w multi tak

Chodzi o to, że szukam jakiejś konsoli za nie duże pieniądze na której można grać w najnowsze tytuły przez jeszcze jakieś 2 lata.
Teraz moje pytanka:
- jak wygląda sprawa z grafiką na konsoli ? masz masę filmów na YT, sprawdź sobie i cudów nie oczekuj bo sprzęt ma już 7 lat
- chciałbym slima bo ma fajny wygląd, tylko gdzie kupić za dobrą cenę ? allegro / markety o ile zrobią jakąś promocje
- opłaca się kupić używaną konsolę ? Slima/Super Slima tak, Fata nie
- no i ogólnie czy ta generacja będzie dobrym wyborem ? Głównie chodzi mi tu o cenę, żebym pograł jeszcze w najnowsze tytuły no i o grafikę. Konsoli nigdy nie miałem ( ps3/xbox 360 kiedyś ps2 ) i nie grałem na nich. Gry jeszcze będą wychodzi przez najbliższe 2 lata(chodzi mi tutaj o jakieś nowe gry a nie tasiemce, które będą niby do 2017 rokuwydawane wg. EA Sports) , do tego masz masę gier które już dawno temu wyszły i trzeba w nie po prostu zagrać, jak choćby Red Dead Redemption
Dlaczego w ogóle chcę konsolę ? Otóż chyba będę musiał zmodernizować swój pc-et, no a nie chcę dużo kasy wydawać.
Tytuły w jakie chciałbym zagrać na owej konsolce : killzone 3, battlefield 4, gta 5, uncharted 3 i 2 no i dużo innych :) Gadżetów typu move czy kinect raczej nie będę używał więc nie zwracam na to uwagi.
Mam w domu wifi czy da radę podłączyć tak ps3 do internetu ? Tak

819531478353821175209.gif

Opublikowano

-cenę najtańsza konsola ze wszystkich wyprodukowanych

-awaryjność pierwszych modeli poprzedniej generacji zgodzę się, pierwszy model to ryzyko trafienia na jedną z 0.04% konsol które padły jak muchy

-gry są po 300 zł bzdura

-mało gier fakt

-jeśli się nie mylę trzeba płacić za grę w multi tak

Teraz moje pytanka:
- jak wygląda sprawa z grafiką na konsoli ? masz masę filmów na YT, sprawdź sobie i cudów nie oczekuj bo sprzęt ma już 7 lat
- chciałbym slima bo ma fajny wygląd, tylko gdzie kupić za dobrą cenę ? allegro / markety o ile zrobią jakąś promocje
- opłaca się kupić używaną konsolę ? Slima/Super Slima tak, Fata nie
- no i ogólnie czy ta generacja będzie dobrym wyborem ? Głównie chodzi mi tu o cenę, żebym pograł jeszcze w najnowsze tytuły no i o grafikę. Konsoli nigdy nie miałem ( ps3/xbox 360 kiedyś ps2 ) i nie grałem na nich. Gry jeszcze będą wychodzi przez najbliższe 2 lata(chodzi mi tutaj o jakieś nowe gry a nie tasiemce, które będą niby do 2017 rokuwydawane wg. EA Sports) , do tego masz masę gier które już dawno temu wyszły i trzeba w nie po prostu zagrać, jak choćby Red Dead Redemption
Mam w domu wifi czy da radę podłączyć tak ps3 do internetu ? Tak

Super, dziękuję za odpowiedź :) Tylko, że jest bardzo mało slimek i w dodatku są bardzo drogie. Teraz to tylko ss są, tylko brać 12gb czy 500 ? Bo słyszałem, że większość gier nie da się zainstalować na ps3. Jak wygląda sprawa z awaryjnością silm vs superslim ? Edit: Przy podłączeniu konsoli przez czincze lub euro będzie się dało grać ? Chodzi mi tu o jakość wyświetlanego obrazu/grafiki np.480p/720p itp.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Nie mam PS3, niedługo kupuje i sprawa z dyskiem wygląda tak iż lepiej kupić większy. 12gb to same aktualizację podobno. O ile wiem mniej niż 100GB nie opłaca się brać bo nic Ci się nie zainstaluję.

............

Opublikowano

Super, dziękuję za odpowiedź :) Tylko, że jest bardzo mało slimek i w dodatku są bardzo drogie. Teraz to tylko ss są, tylko brać 12gb czy 500 ? Bo słyszałem, że większość gier nie da się zainstalować na ps3. Jak wygląda sprawa z awaryjnością silm vs superslim ? Edit: Przy podłączeniu konsoli przez czincze lub euro będzie się dało grać ? Chodzi mi tu o jakość wyświetlanego obrazu/grafiki np.480p/720p itp.

No tak, Slimy są droższe od Super Slimów bo ich produkcja kosztowała więcej. Widzę po pierwszym poście, że nie chcesz się ograniczyć tylko do 3 gier. W takim wypadku lepszym rozwiązaniem będzie kupno SS 500GB, na 12GB pamięci to będziesz miał możliwość instalacji 2-4 gier max, samo GTA V potrzebuje 8.23GB wolnego miejsca na dysku. Oczywiście wszystkie zainstalowane dane na dysku możesz po prostu usunąć i "zainstalować" inną grę. Jeśli chodzi jeszcze o samą pamięć, musisz wiedzieć o tym, że sam GameOS konsoli zabierze Ci z 50-52GB pamięci przy takiej wielkości dysku.

Żadnej gry z płyty nie zainstalujesz na dysk tak aby chodziła bez płyty, większość i to naprawdę większość gier instaluje jakieś dane na dysku, niektóre gry potrzebują zaledwie kilka MB a niektóre nawet po kilkanaście GB - wliczam w to dodatki oraz aktualizacje gry.

Jeśli chodzi o awaryjność to jeszcze za wcześnie aby coś powiedzieć o Super Slim'ie, konsola jest jeszcze za krótko na rynku. Ogólnie to jak dbasz tak masz, jeśli konsola nie będzie katowana to nic jej nie powinno być. Konsola nie może stać zabudowana, ciepłe powietrze które wylatuje z konsoli musi gdzieś przecież uciekać :)

Jeśli chodzi o rozdzielczość to bez problemu możesz podłączyć sobie pod Euro albo "czinczami" kablem dołączonym do zestawu, przy takim podłączeniu zapomnij o 720p, maksymalnie uzyskasz 480p.

Natomiast jeśli w TV masz wejście komponentowe to możesz sobie kupić kable Component AV i będziesz miał 720p a nawet 1080p o ile Twój telewizor wyświetla obraz z taką rozdzielczością.

http://pl.playstation.com/ps3/peripherals/detail/item113283/Kabel-Component-AV/

Opublikowano

No tak, Slimy są droższe od Super Slimów bo ich produkcja kosztowała więcej. Widzę po pierwszym poście, że nie chcesz się ograniczyć tylko do 3 gier. W takim wypadku lepszym rozwiązaniem będzie kupno SS 500GB, na 12GB pamięci to będziesz miał możliwość instalacji 2-4 gier max, samo GTA V potrzebuje 8.23GB wolnego miejsca na dysku. Oczywiście wszystkie zainstalowane dane na dysku możesz po prostu usunąć i "zainstalować" inną grę. Jeśli chodzi jeszcze o samą pamięć, musisz wiedzieć o tym, że sam GameOS konsoli zabierze Ci z 50-52GB pamięci przy takiej wielkości dysku.

Żadnej gry z płyty nie zainstalujesz na dysk tak aby chodziła bez płyty, większość i to naprawdę większość gier instaluje jakieś dane na dysku, niektóre gry potrzebują zaledwie kilka MB a niektóre nawet po kilkanaście GB - wliczam w to dodatki oraz aktualizacje gry.

Jeśli chodzi o awaryjność to jeszcze za wcześnie aby coś powiedzieć o Super Slim'ie, konsola jest jeszcze za krótko na rynku. Ogólnie to jak dbasz tak masz, jeśli konsola nie będzie katowana to nic jej nie powinno być. Konsola nie może stać zabudowana, ciepłe powietrze które wylatuje z konsoli musi gdzieś przecież uciekać :)

Jeśli chodzi o rozdzielczość to bez problemu możesz podłączyć sobie pod Euro albo "czinczami" kablem dołączonym do zestawu, przy takim podłączeniu zapomnij o 720p, maksymalnie uzyskasz 480p.

Natomiast jeśli w TV masz wejście komponentowe to możesz sobie kupić kable Component AV i będziesz miał 720p a nawet 1080p o ile Twój telewizor wyświetla obraz z taką rozdzielczością.

http://pl.playstation.com/ps3/peripherals/detail/item113283/Kabel-Component-AV/

Ok, da radę podłączyć konsolę pod monitor ? Tylko, że nie ma wejścia hdmi, tu jest monitor :

http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/monitors/monitor-archives/LS22CMYKF/EN 

możesz mi powiedzieć czy on też wyświetla w 480p ? Jeśli jakoś będzie taka sama jak na tv przez te chinche to nie będę kombinował. TV jaki mam to daewoo 100hz nie znam modelu. Jeszcze chciałbym się o xboxa zapytać ( tego nowego super silm/ e slim ) która konsola lepsza pod względem parametrów super slim ps3 czy ss xbox 360 ? No i jeszcze jedno pytanie : czy brać z dwoma padami czy z jednym ? Dużo jest gier w które można grać na dwoje ?

Edit: Chciałbym się jeszcze spytać czy jest jakaś różnica między euto i czinczami ? No i ogólnie czy ten obraz wygląda ładnie.

Opublikowano

@up

Monitor wyświetla w 1920x1080, ale i tak żeby podłączyć do niego konsole będziesz musiał kupić jakieś kable VGA żeby podłączyć pod złącze D-Sub.

Na temat parametrów nie będę się rozpisywał, wejdź sobie na wikipedie i sam poczytaj co konsole mają w środku. Są porównywalne, każda konsola ma jakieś wady i zalety.

Jak masz z kim grac to weź z dwoma padami, jest dużo gier na dwie osoby i więcej.

Różnicy między złączami masz tutaj, dla mnie różnica jest żadna, euro to po prostu chinche w kostce ;) w obu przypadkach to sygnał analogowy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82%C4%85cze_RCA
http://pl.wikipedia.org/wiki/SCART

Opublikowano

@up

Monitor wyświetla w 1920x1080, ale i tak żeby podłączyć do niego konsole będziesz musiał kupić jakieś kable VGA żeby podłączyć pod złącze D-Sub.

Na temat parametrów nie będę się rozpisywał, wejdź sobie na wikipedie i sam poczytaj co konsole mają w środku. Są porównywalne, każda konsola ma jakieś wady i zalety.

Jak masz z kim grac to weź z dwoma padami, jest dużo gier na dwie osoby i więcej.

Różnicy między złączami masz tutaj, dla mnie różnica jest żadna, euro to po prostu chinche w kostce ;) w obu przypadkach to sygnał analogowy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82%C4%85cze_RCA
http://pl.wikipedia.org/wiki/SCART

Dobra dzięki i ostatnie pytanie czy jest duża różnica pomiędzy chiczami a hdmi ? Edit: Jest może jakiś film w którym jest pokazana grafika z euro i hdmi ? Lub samego euro/chince.

Opublikowano

Tutaj na górze najprawdopodobniej masz obraz przez HDMI a na dole, w tym starym crt przez cznicze :)

setupbhh5.jpg

@EDIT: I jeszcze takie coś znalazłem. ;)

120Hz_LCD_vs_CRT_comparison.jpg

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Tutaj na górze najprawdopodobniej masz obraz przez HDMI a na dole, w tym starym crt przez cznicze :)

setupbhh5.jpg

@EDIT: I jeszcze takie coś znalazłem. ;)

120Hz_LCD_vs_CRT_comparison.jpg

Super, dzięki :) Jeśli chodzi o pierwszy obrazek to jakiejś różnicy dużej nie widać tylko kolory lepsze co do 2 obrazka to mam 100hz tv także chyba będzie ok :) Śmieszne, że crt ma najlepszy obraz, to chyba tv/monitor kineskopowy. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, macie like. Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...