Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki zasilacz.

Rzary.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Aktualnie mam chiefteca 350w, który mnie ogranicza, bo muszę mieć zniżone taktowania karty, bo zasilacz nie wyrabia. Trzeba mi coś nowego, lepszego i silniejszego. Aktualnie mam ~150 zł. Myślałem nad VS 450W, lecz wolę się Was zapytać. Moja specyfikacja komputera:

Radeon hd 4870 (w przyszłości mam zamiar kupić drugą kartę i zrobić crossfire)

E7300 - oc do 3.1 ghz

gigabyte ga-p31-ds3l

Ram 3 gb

Wiec, trzeba mi zasilacz, który uciągnie to + oc na kartę.

Opublikowano

Serio CrossFire ? Odpuść sobie, a na początek kup cepa+MOBO, od razu zauważysz różnicę w grach.

Corsair VS-450 wystarczy, jak byś chciał dopłacić to modularny Thermaltake Smart 530W SE Modular.

Opublikowano

Hmmmm. Nie opłaca mi się crossfire robić na takiej karcie i mobo? Przez kolejny rok nie zamierzam nic robić z komputerem, będzie taki jak jest teraz, tylko, że nowy zasilacz, który uciągnie kartę w 100 procentach, a nie obniżone wszystko... Wiec, ten vs 450 ogarnie cały zestaw + oc na karcie?

Opublikowano

Hmmmm. Nie opłaca mi się crossfire robić na takiej karcie i mobo? Przez kolejny rok nie zamierzam nic robić z komputerem, będzie taki jak jest teraz, tylko, że nowy zasilacz, który uciągnie kartę w 100 procentach, a nie obniżone wszystko... Wiec, ten vs 450 ogarnie cały zestaw + oc na karcie?

SLI/CrossFire robi się na na mocnych MOBO przy drogich kartach np. 2x780TI, a nie jakiś starych capach typu 4870, które wyrwiesz za 150zł.

Kupuj tego Corsair'a a najlepiej dołóż do Thermaltake'a, a potem wymień cepa + MOBO tak, jak napisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...