Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

procek i płyta główna

MR.ZiomuuSs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam ograniczony budżet i wg. a aktualnie męczę się z ADM 2.1ghz (niby 2 rdzenie a nawet minecraft ma drastyczne spadki fps..) a płyta główna powoli się psuję coraz bardziej(np już nie działa na przodzie kompa usb i wtyczka na słuchawki :/)

a więc do was pytanie:

dajcie jakąś płytę główna 200-250 zł żeby obsługiwała ddr2 i ddr3 jakieś 4-8 gb ram

i dajcie procek żeby też obsługiwał ddr 2 i 3 oraz żeby pasował do tej płyty głównej (procek 400-550 zł, najlepiej intela, w ostateczności ADM...)

dajcie linki na jakieś portale typu allegro z tymi częściami.

daje like :)

Opublikowano

Nie złoże ci komputera ale:

nie ADM tylko AMD

Płyta główna z DDR2 i DDR3 to tylko podstawka LGA775 a to nie za dobrze.

Chodzi ci o cały komp czy tylko te 2 części jak cały to daj max budżet.

60vprg.png

Opublikowano

@up wiem że AMD ale nwm czemu tam tak pisałem... ok chodzi tylko o jakiegoś dobrego AMD (najlepiej Phenom II, albo nowszy jakiś) co najmniej 6 rdzeni,i płytę główną do tego procka na DDR3, bo się przygotowuje do gothic 5 a minimalnych jeszcze nie podali premiera w 2014/2015 :) (nie wiem czy do gothica 5 wystarczy grafa 1GB ale w razie czego mam czas do zmiany jej :)

Opublikowano

grafa: NVIDIA GeForce GT 620

dysk nwm jak sprawdzić :/ (w CPUID CPU-Z nie ma chyba) ale to chyba to : WDC WD40 00AAJS-22YFA

zasilacz marki do d*py wiem ale tak na niego narzekają a ja mam go 1,5 roku i nic się z nim nie dzieje, nwm jak sprawdzić jego model ale wiem że to TakeMe , ale ma ok. 500 (tych jednostek w których liczy się moc zasilacza :P )

to chyba to : WDC WD40 00AAJS-22YFA

ty chyba nie to :P ale mam 2 dyski: jeden 127GB a drugi 244GB a jak je spr to nwm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...