Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postacie carry z escape

AvirO1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam jakiejś dobrej postaci najlepiej pod ad dla początkującego

grałem anty magiem ktory byl melee, byl ok tylko przez swoj zajebisty escape mechanism ale czy jest jakas postac ktora ma podobny escape i jest ranged?

lajki4everyone

Opublikowano

Identyczny skill jest u QOP - Queen of Pain, dodatkowo ma ona spowolnienie, dobry skill atakujący i na początkowym stadium gry masakrujące ulti. Walczy w dystansie!

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano

Ad? W docie nie ma ad i ap jak w League of Legends. Jest podział na siłę, zręczność i inteligencje. (str, dex, int)

Queen of Pain jest zdecydowanie postacią na mida, co do buildów to kliknij sobie w lewym górnym rogu książeczkę, znaczek po prawej i wybierz najlepiej oceniany build.
Pojawi Ci się wtedy w sklepie schemat - kupuj po kolei według niego, na początek podstawowe typu tango, mantle a potem od razu butelke i musisz pamiętać o pojawiających się runach na top/bot rzece co 2 min od 00:00 (2:00, 4:00 itp).

Co do postaci z dobrym escape - w grze masz listę bohaterów i wybierz sortowanie według "Escape" pojawią Ci się takie postacie i sobie wybierz. Ja mogę Ci polecić Weavera (carry) ma genialne invi na W, bierze jeszcze dmg jak przechodzi z tym skillem obok przeciwnika oraz ma mały cooldown. Nie wspominając o ulti, dzięki któremu może cofnać się do miejsca w którym był 5 sekund temu (wraca również hp i mane).

Legenda
Opublikowano

Postać na linie z takim opisem jak chcesz to weaver, bo QOP jest wyłącznie na mida.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Mid lane to też lane.

Storm Spirit, Furion, Morph, Mirana, Clinkz Eastwood (<-- invi), Invoker (inb4 Invo nie gra się pod carry), Windranger (<-- tu też).

I tak lepsi carry są melee.

Opublikowano

Wagina przecież jest easy, jeżeli masz ogarnięty team który pozwoli ci na easy linie to musisz nie umieć last hitować, żeby się nie sfarmic.

Opublikowano

antima ale tego ni choja nie ogarnisz;/

A co w nim jest trudnego?

Może ja jestem magiczny, ale w tej grze nie ma trudnych hard carrych. Jacyś semi typu Invo, SF, Meepo to może jeszcze, chociaż to jest kwestia 20-30 gier każdym, ale nie Antifun.

AM ma o tyle lepiej, że ma reliable i solid escape, więc możesz na dobrą sprawę grać z jakimkolwiek supportem.

Omni, jak ssiesz. VS jak masz #swag. Dazzle jak nawet z Omniknightem ssiesz. Earthshaker, Windranger, Kotol jak chcesz zabijać, whatever. Kwestia zrobienia buildu.

Jak lecisz z lane rozpierdalatorem (ES, WR, Kotl, WD etc.) to po prostu zmieniasz build i, w większości przypadków, nie lecisz w Battlefury, a odrazu hot/basher (eg. buty -> booster na hp -> basher/vlad -> hot -> manta/abyssal). Na dobrą sprawę to prawie każdy item, który można złożyć na carry dobrze na nim leży. AM wcale nie trzeba grać pod hard carry. To samo z Phantom Assassin, Alchemistem (-_-" pls no) i paroma innymi.

Z nim jest podobnie jak z Doomem (tylko w mniejszym stopniu)- czego nie zbudujesz, to będzie dobrze. Aczkolwiek SnY ssie. Na każdym hero, yo.

Opublikowano

Postać spełniające twoje wymagania i wg mnie najlepsza to Clinkz, świetny carry z łatwą opcją ucieczki. Drugą postacią byłby storm spirit, również możesz w chwile uciec z pola walki na drugi koniec mapy. QOP mnie jakoś nie przekonała, nie poleciłbym jej.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Postać spełniające twoje wymagania i wg mnie najlepsza to Clinkz, świetny carry z łatwą opcją ucieczki. Drugą postacią byłby storm spirit, również możesz w chwile uciec z pola walki na drugi koniec mapy. QOP mnie jakoś nie przekonała, nie poleciłbym jej.

Co do Storm Spirita w early game nie jest na pewno tak łatwo. Ultimate tej postaci jest bardzo mano żerny. Nature Prophet jest również świetny, zawsze na początku musisz junglować i zależnie od przebiegu gry kupować przedmioty. Podstawą jest zdecydowanie shadowblade, co ułatwia ucieczkę. Co lepsze druga umiejętność tej postaci która nas teleportuje w wybrane miejsce na mapie nie przerywa invi, także można bardzo łatwo splitpushować. Oprócz tego trzeba się rozejrzeć na swój i przeciwniczy team czy składać itemki potem na damage czy disable.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...