Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Shen. Dzisiejsza meta

Denush

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad jego kupnem. Wiem, że jest świetnym offatnkiem oraz dobrze użyty taunt potrafi wygrać tf. Dodatkowo ma op shield.

Jednak tutaj pada pytanie. Jak on sobie teraz radzi? Daje radę ogólnie w grze? Wiem, że gra nim wymaga praktyki.

Nie wiesz jaki skład zrobić w FUT? Zapraszam na PW.

Opublikowano

Dobra postać, bo może świetnie rozpocząć team fight, split pushować, oraz jest bardzo wytrzymała.

Jednakże na soloQ jest ciężko, bo możesz nie dojść do porozumienia gdy ultujesz swojego adc/mida/junglera, czy supporta, i po prostu źle rozpoczną fighta.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Oczywiście,może konkretnie przytankować teamfight'a,czasami nie da się go ubić,a early nie jest trudne,przez co można spokojnie farmić pod turetem oraz harassować.

Opublikowano

W bronze/silver niegrywalne, instaban

u mnie nie banuja xD

radzi sobie z toperami ktorzy poprostu polegaja na farmie ,harras go niszczy

przydatny w nie ktorych team compach

­

Opublikowano

imo jest jednym z najlepszych tanków obecnie. Twardy, nic go nie ruszy, tarcza mocna, taunt no i to globalne ulti niezłe do pomocy innym liniom.

Opłaca się.

elise go zjada jak nie kupi mr na linii ;d

a nieumiejętnie użyty ult i jesteś na drugim końcu mapy sam nie wiesz po co ;>

ale pick jest dobry i w tf sporo wytankuje

Hejo

Opublikowano

shen jest swietny

Na topie maxuj W i farm az do zbudowania sunfire.

Na jungli tylko Q najpierw kup ten item junglowy pod tanka/ potem buty/ sunfire triniy/randuin/warmong/GA a z itemem na jungle bez GA lub za warmonga.

Sytuacyjnie spiryt visage i banshee

Akrualnie mi najlepiej gra sie shenem na jungli . Dzieki tarczy i tauntowi nie jest go latwo zabic.

Spelle

Top: flash+ ignite/teleport

Jungle:flash+ smite

Opublikowano

"Jednak tutaj pada pytanie. Jak on sobie teraz radzi? Daje radę ogólnie w grze? Wiem, że gra nim wymaga praktyki. "

1. Dalej jest mega OP jeśli ci o to chodzi. Baardzo często pickowany/banowany

2. Myśle że zadane pytanie jest maga głupie. Jasne że daje radę w grze.

3. Owszem aby ogarnąć trzeba nim trochę pograć

Arency_eune_92_3_logo.png

Opublikowano

Osobiście uważam że nadaje się tylko na gry drużynowe, na soloQ trudno porozumieć się z teamem, przez co nie można wykorzystać jego potencjału w split push i ulcie. Oczywiście pick dobry.

Opublikowano

mi sie dziwnie nim gra 3 razy zaczynalem na linii z 2/0, 3/0 i nic nie robiłem... jakis sunfire trinity, jak to nie wypalilo to innym razem jakiś botrk. ciezko sie nim carruje szanse na wycarrowanie shenem na soloq są równe 0.

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Imho jest bardzo mocny, lecz jeśli trafi na jakiegoś solo topera z cc żeby mu przerwać ulta i wie kiedy to użyć itp to ma ciężko.

Opublikowano

To że sunfiere na shena jest dobre nie sprawa że nadaje się do splitpushu... On nawet z tym żałośnie wolno czyści fale. Do splitpushu to się nadaje np trynda albo tf ale nie shen.

Opublikowano

Dobra postać, bo może świetnie rozpocząć team fight, split pushować, oraz jest bardzo wytrzymała.

Jednakże na soloQ jest ciężko, bo możesz nie dojść do porozumienia gdy ultujesz swojego adc/mida/junglera, czy supporta, i po prostu źle rozpoczną fighta.

zadaniem shena nie jest rozpoczynać tf'ów, jego zadaniem jest użycie ulta na taką Vi czy Nocturne gdy będą się wbijali, a następnie użyć taunta na 5 osób i wygrać teamfight.

Mordziak u góry, dla tego do Shena kupuje się czasem Trinity, a wiadomo, wtedy Shen ma dobry push.

XYZ

Opublikowano

To że sunfiere na shena jest dobre nie sprawa że nadaje się do splitpushu... On nawet z tym żałośnie wolno czyści fale. Do splitpushu to się nadaje np trynda albo tf ale nie shen.

Drogi koleżko, uświadomię Cie w tej grze:

Trynda to Pusher, nie splitpusher...

Jeżeli Trynda zacznie splitpushować a twoja drużyna zostanie złapana na drugim końcu mapy to nie masz jak wrócić, a Shen ma jak (ulti). Właśnie to nazywa się spltpusher i Shen nim jest.

@Topic

Tylko do gier team ranked, na SoloQ trudne mieć dobre zgranie.

Opublikowano

Big creep > shen

shen to najbardziej useless champion w grze nie ugrasz nim topa, nie ugrasz nim gry bo on nie robi nic.

[Q] late q dmg = ~50/80 WOW to samu co jeden aa od apc.

[W] shield???? po co i na co tankowi shield skoro jest twardy ...

[E] tanut... ten zasięg pozostawie bez komentarza.

[R] poco dla adc druga bariera ?

osobiście nienawidze miec shena w teamie bo jest to pewna porażka ale za to mam banana na twarzy kiedy widze go w enemy

@@2 UP yebac isamu z islamu STOP ISLAMIZACJI W EUROPIE !!!

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

@UP Weź wyjdz

[Q] No taaa late game 80dmg ale healuje za kazdego hita :) możesz łatwo leczyć drużyne

[W] Zawsze tam z 300 dodatkowego armora

[E] Ten skill carruje teamfighty

[R] Ochrona kogoś kto się WBIJA tego się nie używa na adc..

Opublikowano

@UP Weź wyjdz

[Q] No taaa late game 80dmg ale healuje za kazdego hita :) możesz łatwo leczyć drużyne

[W] Zawsze tam z 300 dodatkowego armora

[E] Ten skill carruje teamfighty

[R] Ochrona kogoś kto się WBIJA tego się nie używa na adc..

dobra idz juz do tego swojego silvera "noob team" i carruj shenem.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...