Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Definicja Gimbusa

ComeBack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsze jest to, że słowo gimbus wymyślił gimbus.

Dla mnie nie ma takiego czegoś jak gimbus.

Zakładam, że chodzisz do gimbazy i nie chcesz, by nazywali cię w internecie gimbusem, racja gimbusie ?

Opublikowano

Autobus szkolny (w Polsce zwany potocznie gimbusem) – autobus przeznaczony do przewozu dzieci do szkoły. W Polsce gimbusy są barwy pomarańczowej, oznakowane z przodu i z tyłu prostokątnymi tablicami barwy białej z czarnym napisem „autobus szkolny”. Często posiadają one jednak zupełnie inne malowanie. Autobus szkolny jest używany w wielu krajach, m.in. w Polsce, Stanach Zjednoczonych i innych.

Opublikowano

Definicja gimbusa brzmi mniej więcej tak:

Jest to osobą w wieku od ok. 13 do 18 lat żyjąca po "zachodniemu" i propagująca zachodnie, niemoralne, powszechnie uznane za idiotyczne zachowania, poglądy.Często bardzo pewna w swoich zgubnych przekonaniach, np. słucha tępej zachodniej muzyki o seksie, alkoholu, cyckach i się tym chwali jaki to on jest "fajny", wyznaje bezsensowny kult JP często dla uznania wśród kolegów, jeżeli to dziewczyna to ubiera się jak dziwka, słucha Zjebera, śmieje się ze wszystkiego jak naćpana i chyba tyle.

Opublikowano

Co ciekawe, nie wszyscy gimnazjaliści to gimbusy. Rzadko, ale jednak zdarza się, że na jedną klasą gimnazjum liczącą ok. 20 uczniów, są ze dwie, ew. trzy normalne osoby. Anyway, co do dekalogu jakiego chcesz stworzyć, dodałbym takie coś - "Żarty o kupie, itp."

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Zakładam, że chodzisz do gimbazy i nie chcesz, by nazywali cię w internecie gimbusem, racja gimbusie ?

Zajrzyj drogi kolego w mój profil,a później zobacz coś takiego jak wiek.

Pomogłem? Wróć do "gimbazy"

Opublikowano

Gimbus : autobus dla gimnazjalistów .

Gimbus v2 : Stan umysłu , jest to zazwyczaj człowiek , który chce być fajny za pomocą ,,złych'' rzeczy . Są różne typy gimbusów : Gimbus JP , Gimbus Szpaner i Gimbus Psychol . Raczej wiesz czym się każdy charakteryzuje ;) Gimby to taka warstwa społeczna .

?????

Opublikowano

Gimbus (słowo wymyślone, mające na celu obrazić gimnazjalistów. Przez osoby normalne też będące gimnazjalistami zostało sprostowane do teraźniejszej wersji):

1. Próbuje pokazywać się społeczeństwu za pomocą idiotycznych tekstów.

2. Robi wszystko aby być lubianym.

3. Nie przyjmuje wiedzy do swojej głowy.

4. Prawie zawsze osoba wulgarna.

5. Może być w każdym wieku, ale zazwyczaj jest to pomiędzy 12 a 16 rokiem życia.

Tylko tyle zdołałem wykrzesać z własnej obserwacji.

0tp3.jpg

Opublikowano

Gimbus to autobus, proste. Jeśli chodzi o mowę potoczną, to prawdopodobnie osoba, która stara się zaimponować rówieśnikom swoim nieodpowiedzialnym, niedojrzałym zachowaniem, często mieszanym z bluźnierstwami, brakiem kultury.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Gimbus ( dla mnie ) to taki uczeń gimnazjum, który się zachowuje gorzej niż dziecko . Wiadomo

Masz szluga ? Bo się uzależniłem ... itd

Opublikowano

Gimbus to pogardliwe nazwanie gimnazjalisty.

Tak samo jak np. pedał, czyli pogardliwe nazwanie geja.

Opublikowano

Gimbus - człowiek, który jest gimnazjalistą, lecz nie każdy gimnazjalista jest gimbusem. Ubiera się w drogie, modne ciuszki, bo musi mieć SWAG. Nie może żyć bez facebook'a; nadużywa tam emotikonek. Jest popularny i lubiany, ale tak naprawdę jest pusty, często nie zna ortografii i interpunkcji lub specjalnie robi błędy takie jak np. "bende", "menżczyzna" itp.

Opublikowano

No weź, nie wiem, poczytaj posty na tym forum. 100% gimba.

nadużywa tam emotikonek

o to, to!

często nie zna ortografii i interpunkcji

#moderacja

dapng_nwhxwwq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...