Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabijanie z łuku w Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie do kogoś kto już ma łuk i to robił czy w Polsce można jakoś dostać pozwolenie albo czy wogółe jakoś można polować z łuku na zwierzynę ? np dziki , lisy w lesie ? mam zamiar na święta se kupic łuk bloczkowy za 1.5k i nwm czy wyjeżdzać za granice polować czy w PL można proszę o sugestie

xmMfHrm.png
Opublikowano

A licencja to nie czasem na Kusze ? łuk to każdy dzieciak umie zrobić taki co zabije jelenia osobiście mój kolega przeprowadził sięza granice mieszka niedaleko parku narodowego i ma tak że każdy może zabijać co chce ale z umiarem bo czesto turysci sobie robią survival i wiadomo muszą coś jeść i zajebia takiego jelenia i sobie jedza a w polsce podobno nawet kurwa kaczki dzikej nie można dednąć

xmMfHrm.png
Opublikowano

A licencja to nie czasem na Kusze ? łuk to każdy dzieciak umie zrobić taki co zabije jelenia osobiście mój kolega przeprowadził sięza granice mieszka niedaleko parku narodowego i ma tak że każdy może zabijać co chce ale z umiarem bo czesto turysci sobie robią survival i wiadomo muszą coś jeść i zajebia takiego jelenia i sobie jedza a w polsce podobno nawet kurwa kaczki dzikej nie można dednąć

Mieszkasz na ukrainie/kazachstanie czy jeszcze bardziej na wschód?

76561198001815076.png
Opublikowano

Żeby mieć licencje to musisz przejść badania ( czy nie masz najebane we łbie ) i inne takie i dopiero dostaniesz.

Szczerze mówiąc lepiej nie kupuj żadnego łuku :)

będzie bezpieczniej na ulicach :D

szkoda że w sklepach nie ma do kupienia mózgu

!!!!!! DISS - Nakou vs KASH ···> !!!!!!

http://www.mpcforum.pl/topic/1091375-diss-na%CE%BAo%CF%85-vs-kash/

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Opublikowano

Łuk to broń, a bronie jak mi wiadomo są nielegalne. Trzeba mieć papierek.

Wątpię aby ktoś z naszego forum taki posiadał aby mógłby ci powiedzieć jak wygląda zdobywanie go...

Mieszkasz na ukrainie/kazachstanie czy jeszcze bardziej na wschód?

Urodziłem się w Ukrainie, więc mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi? ^^

0tp3.jpg

Opublikowano

Wątpię aby ktoś z naszego forum taki posiadał aby mógłby ci powiedzieć jak wygląda zdobywanie go...

Urodziłem się w Ukrainie, więc mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi? ^^

Turyści, survival i "legalne" polowania. Za takie coś to w polszy można posiedzieć.

76561198001815076.png
Opublikowano

W Polsce nie masz prawa polować na sarny, jelenie i inne stworzenia. Wszystko jest "pod ochroną". Jest to po prostu nie legalne. A co do kupna łuku, to możesz kupić, ale chyba licencja - chyba że nikt o tym nie będzie wiedział.

fazb.jpg

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C5%82usownictwo

Kłusownictwo to naruszenie art. 52 prawa łowieckiego, grozi za nie kara dwóch lat więzienia. Ustalone są także kary pieniężne za zabicie zwierząt. Za łosia i jelenia trzeba zapłacić 4 tys. zl, za dzika i sarnę - 2 tys. zł, za inną zwierzynę -1 tys. zł. 
Opublikowano

A co do kupna łuku, to możesz kupić, ale chyba licencja - chyba że nikt o tym nie będzie wiedział.

Zwykły łuk czy tradycyjny (długi, wschodni) czy bloczkowy możesz kupić beż żadnego zezwolenia i do czasu kiedy nie stworzysz zagrożenia dla otoczenia lub kogoś/czegoś nie zabijesz możesz spać spokojnie - trochę tak jak z nożem.

Sam mam windfighter'a, tylko że ja preferuję strzelanie do tarczy ( ewentualnie ludzi, ale strzała ze specjalnymi końcami, mniej więcej jak to: )

4330SuctionCupArroS.jpg

Edit:

http://www.forum.arcus-lucznictwo.pl/printview.php?t=597&start=30&sid=0e619b15fdf1b02a56c23f6f7fc1ebbc

sygnatura2.png

Opublikowano

W Polsce nie masz prawa polować na sarny, jelenie i inne stworzenia. Wszystko jest "pod ochroną". Jest to po prostu nie legalne. A co do kupna łuku, to możesz kupić, ale chyba licencja - chyba że nikt o tym nie będzie wiedział.

Wiem, że w Polsce można bo mój nauczyciel jest leśniczym czy h*j wie, ale prowadzi tą całą szkołe leśniczą i on na legalu zabija zwierzęta, mówił że każdy może, lecz musi przejść właśnie te szkolenia i wgl. i magiczny papierek musi dostać.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

W Polsce przecież polowanie jest legalne... jest masa kół łowieckich a liczba zwierząt na jakie można polować nie jest wcale taka mała.

Ogólnie to polecam wbić tutaj

http://www.pzlow.pl

Masz tam forum, masz dział z przepisami prawnymi itp. wystarczy tylko trochę poczytać albo udać się na forum i tam Ci wszystko dokładnie wytłumaczą osoby które się tym zajmują.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...