Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Przyzwyczajeniem (?)

maciusek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, otóż mam pewien problem od dawna

chodzi o to, że przez dobre 3-4 miesiące gram na skyblock Island survival itp.

Do tego doszedł flat map

i tu jest mój problem - za bardzo przyzwyczailem sie do mapy typu flat map z czego teraz gdy spróbowałem pograc na Domyślny - Wielkie biomy i znajde zaje... miejsce to nie mam pomysłu jak to zrealizowac

jestem bardzo kreatywną osobą i mam wielką wyobraźnie

po prostu gdy chcę zbudowac dom na jakims wzgórzu czy coś w tym guście to nie ujdzie

za bardzo przyzwyczailem sie do plaskiej mapy gdzie mam konkretne projekty domów .. klęska

Pomożecie mi jakoś odzwyczaic sie od tych map a zaczac budowe na jakis wzgórzach,górach ??

z góry dziękuje za pomysły które może w małym stopniu pomogą mi w budowie na dużych nierównościach

cdf0765e344dec7d5dad69cb988d1145.jpg
Opublikowano

Hmm...

Może popatrz jakieś filmiki, pościągaj mapy lub rób domki na wzgórzach i dorób podpórki

|^^^^^^^\

| |

|^^^^^^^^

|/ /

|/

Opublikowano

pooglądaj budowle innych, jakieś pomysły podbierz i spróbuj swoich sił ;d

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Opublikowano

Wiesz co, nalepiej zbuduj coś na płaskiej mapce na cretivie a później gotowym projektem wzoruj się przy bodowie tego domku w górze.

Jesteś kreatywny, coś wymyslisz. Powodzenia!

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Jestes kreatywny wiec zacznij od postawienia kilku klockow jako fundamentow , potem zacznie Ci sie tworzyc jakis wizerunek tego co chcesz wykonac . Przynajmniej ja tak mam xD . Powodzenia!

Opublikowano

Jesteś kreatywny ale trzeba od czegoś zacząć, postaw klocka dirta na jakimś wzniesieniu, jeśli od razu się nie uda nie przejmuj się spróbuj jeszcze raz, pamiętaj, że do trzech razy sztuka. Udało się? To teraz zniszcz go i postaw dwa klocki desek, tu jest już trochę trudniej, nie denerwuj się jeśli się nie uda, do trzech razy sztuka! Dobra udało się, to teraz postaw 3 i 4 a potem zrób ścianę, DO TRZECH RAZU SZTUKA!!! Pamiętaj!!! Udało się ???? To teraz postaw jeszcze 3 takie ściany. Widzisz jakie to łatwe. Dobra, teraz coś trudniejszego! DACH! Masz do wyboru:

- Płaski (dla n00bów)

- 3D (dla HARDCORÒW!!!)

Pamiętaj, źe jesteś kreatywny więc wybierz ten 3D, nie będzie łatwo, być może zajmie ci to dni, miesiące a nawet lata, ale pamiętaj, że jesteś kreatywny! Już? Widzisz jakie to proste. Teraz podłoga, masz do wyboru:

- Jednoblokowa (dla n00bów)

- Dwublokowa

OczywiScie wybierasz tą 2. No i jest oto twój 1 kloc na Large Biomes.

Sygnatury brak.

Opublikowano

To aż takie złe nie jest najpierw budujesz tzw. szałas z drabinkami xD

Potem kopiesz kopiesz kopiesz i rozbudowujesz częściowo swój szałas aż osiągniesz swój cel

Opublikowano

@up mógłbyś wstawić screena tej willi? jestem ciebawy jak Ci to wyszło ;)

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...