Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help] Pomoc Przy Stawianiu Serva Na Zewnętrznym Ip

piotreq96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no więc...

1. czy do zewn ip serva trza inny silnik niz taki do stawiania hamachi?

2. zainstalowalem Loopbacka. jak ustalic mu ip? w menagerze urządzen / karty sieciowe/ loopback - właściwości -> zaawansowane -> adres sieciowy i tam wpisac 192.168.5.100?

3. uruchamiam VPC. bootuje mi sie. czy przy wypelnianiu sysinstalla z kart sieciowych ma byc wlaczana tylko loopback czy wireless, hamachi i moja normalna tez moga byc on?

4. w sysinstallu robie tak: hosta daje swojego (ze strony twojeip.wp.pl), domain (czy jakos tak) zostawiam takie jak jest.

w IPv4 Adress (tym pierwszym) wpisuje... no i właśnie najpierw wpisałem w IPv4 Adress i gateway 192.168.5.1 i 192.168.5.100. dalem exit install /etc/rc.d/netif restart -> ifconfig no i w ifconfigu mam ip takie 127.0.0.1. ale nic. puscilem ./start no to mi wyskoczylo 1000x No such file or directory naprzemian z Adress already in use. no to sie wkurzylem i wpisalem 192.168.5.100 i w bramie i w adresie w sysinstallu. ip w ifconfigu sie zmienilo na 192.168.5.100 (a wg poradnika ma bc 192.168.2.100) no to i tak dalem start i to samo co wczesniej. to wpisalem w sysinstallu w bramie i w adresie 192.168.2.1 i 100. zmienilo sie ip po ifconfigu spowrotem na 127.0.0.1. no to ustawilem w sysinstallu w obydwu 192.168.2.100. no i ip w ifconfigu zmienilo sie na takie jak pisze ze ma byc w poradniku. no to daje start. leci leci leci iiiii wszystkie zle komunikaty jakie tylko moga byc... nie wiem jak to mam uzupelnic. maske zostawiam 255.255.255.0. mam router

prosze o jakas rade albo kontakt SKYPE: pietro1996r. GG: 13977187.

jeszcze tak. robilem to najpierw z wlaczanymi kartami sieciowymi wszystkimi a potem z wylaczana moja glowna. pliki mam takie same (na nowo wypakowane) co te na ktorych hamachi stawialem.

P.s. i jeszcze jedno. czy gdy w port mapie mam tylko 3 porty to zle? musze dodac? i jak daje je wszystkie na on (ip z koncowka 100) to i tak nikt nie moze sie dolaczyc do servera (mimo ze w hamachi jest polaczony)....

Opublikowano

a i jeszcze jedno. gdy po zainstalowaniu loopbacka wchodzę w połączenia sieciowe to pokazuje mi ja jako niezidentyfikowaną i nadaje jej jakis kosmiczny adres. ja to zmieniliem (ip loopbacka) w menagerze urzadzen (mam viste) i w karty sieciowe - wlasciwosci - zakladka zaawansowane - adres sieciowy i w polu wpisalem 192.168.5.1

i tak sie dzieje. jak to zm ienic bo przypuszczam ze to wlasnie przeszkadza mi w zrobieniu servka

Opublikowano

1 Pliki mają być te same

2 Loopback, mam globala nawet nie wiem co to loopback, nie potrzebne to serwer odpalasz na swojej karcie sieciowej w moim przypadku to wireless Adres wpisz ze swojej karty sieciowej, 192.168.*.* wiesz o co kaman w host wpisz nie ip ale host ze strony ip.wp.pl w moim przypadku to 87-194-113-156.bethere.co.uk

3 Tylko ależ tylko twoja karta sieciowa ta której używasz caly czas tylko twoja karta

4

vihcn701pkwb8lyidnf1.jpg

Po ustawieniach /etc/rc.d/netif restart i ./start

@ 2 post

Wypierdol loopbacka

Jeżeli nie działa to reinstall Freebsd i musi zadziałać

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...