Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z Bukkitem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem sobie z kolegami taki mały serwer 10-cio slotowy na pukawce (kumpel bardzo nalegał żeby akurat tam, bo miał tam serwer sc i mówił że wszystko śmigało).

Wszystko było ładnie, pięknie 2 dni śmigał pięknie ale stwierdziłem że przydał by się Bukkit i parę pluginów (znam się na tym, już nie jednym serwerem się zajmowałem) i tu właśnie zaczyna się problem ponieważ po odpaleniu Bukkita bez jakichkolwiek pluginów użycie procesora wzrasta powyżej 100%, mija parę minut i serwer zostaje wyłączony. Grzebałem w configu serwera, generowałem nową mapkę (kilka razy z resztą) i nic nie pomogło cały czasz użycie procka powyżej 100% (nawet jak nikogo nie ma na serwerze) i serwer OFF.

Pisałem do obsług technicznej. Napisałem im oczywiście że testowałem różne wersje Bukkita, generowałem nowe mapy itp. ale oni mi odpisali że to wina pluginów, Bukkit nie stabilny, zbugowana mapa i inne pierdoły.

Zrobiłem sobie mały test i wygrzebałem starego kompa na Celeronie D 3.6 GHz (chodziło mi o to żeby był jeden rdzeń), odpaliłem na nim serwer na Bukkicie użycie procka 40-50%. Myślę sobie ok to będzie to, wywaliłem wszystkie pliki z serwera przez FTP i wrzuciłem te z kompa na Celeronie i bajka ta samo procek powyżej 100% i OFF serwera.

Nie mam pojęcia co z tym zrobić.

Na Vanilli użycie procka na pustym serwerze 0-7% jak gra 5 osób 20-30%

Opublikowano

Przetestuj na spigocie, jak nie pomoże to przenieś się na inny hosting

A i pamietaj że pluginy pobiera się tylko z autoryzowanych stron takich jak bukkit.org

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...