Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aliner.pl [Dedyk] [Medium]

DelightS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2fjl.png

Opowiem Ci historię... Historię która dopiero się zaczyna, którą dokończyć możesz TY, tak ... Właśnie Ty...
Dawno temu, w 846 roku istniała pewna wioska, zwana 'Aliner', dlaczego Aliner? Ponieważ książę który pokonał wrogów i odbił dwa królestwa , czyli : Emoria oraz Emida został wybrany na Króla tych właśnie królestw przez swoich ludzi którzy pomagali mu dotrzeć do wroga i go zlikwidować, od tamtej pory było spokojnie i w królestwach zapanował spokój... Ale nic nie trwa wiecznie,prawda? Tak więc .. Po 1167 latach zło powróciło! Podwładni pokonanego króla postanowili odbić swoje wioski, więc kraina 'Aliner' jest zagrożona, czy jesteś w stanie jej pomóc? Jeśli tak - Dołącz do nas.. Pokażę Ci kilka zdjęć, oraz filmów z tej krainy, a Ty sam zdecyduj, czy chcesz pomóc, czy może jednak nie... Liczymy na Ciebie,zgromadź przyjaciół, przygotuj swój ekwipunek, walcz o zwycięstwo.. Nie daj się pokonać! Zawsze możesz wesprzeć się pomocą kogoś z Mistrzów w krainie, są oni dostępni dla Ciebie w każdym momencie gry, czy to na forum krainy, czy na funpage, czy może też i w grze, na TeamSpeaku... Zawsze możesz się wesprzeć ich dobrą radą, możesz pomóc 'upiększać' oraz 'ulepszać' krainę składając propozycje do odpowiednich za to działów w gazecie - ' na forum' , jeśli znajdziesz w grze jakiegoś oszusta, lub złodzieja, niezwłocznie zgłaszaj to Mistrzowi gry!Nie możemy dopuścić do tego by jakiś intruz z ciemnej strony świata dotarł do nas i siał spustoszenie!
Jak skończy się ta historia? - Pokaż na co Cię stać!

gma.png

Maksymalny poziom, statystyki, drop, exp...

Maksymalny poziom na naszym serwerze, to 200 ,

gdy pierwsza osoba wbije 200lvl - Otrzyma nagrodę za ''TOP'kę'',

jaka to będzie nagroda? To już nasza słodka tajemnica.

Statystyki wchodzą do '125' punktów .

*

Drop ciągle staram się ulepszać, coś dodaje, coś usuwam - Ale nie

przejmujcie się, konserwacje będą planowane i będziecie o nich

informowani w dzień, bo odbywać się one będą w nocy, czyli około

00:00/01:00 - Zależy do której gracze będą ON-line.

*

Exp jest dopasowany tak, by expiło się dość miło, nie szybko a miło, jest

dużo misji co 10 lvl'i np.. Oraz Biolog, poboczne i tak dalej, dzięki

czemu nie dopadnie was 'nuda', później z większymi lvl'ami będziecie

mogli chodzić na różnorodne dungeony...

7fvz.png

Doświadczenie

Exp.. Tu się nie będę rozpisywał, expi się w sumie stabilnie i dość fajnie, nie ma czegoś takiego jak 'skoki' lvl'owe, ze względu na zbyt dużą ilość doświadczenia [Tzw. BuxExp] - Hm, exp dość fajnie, w 2h wbiłem sam 80, możliwe że będzie troszkę zwiększony - Ale raczej wątpię bo to jest serwer 'medium' - Coś tego typu, bardziej wpada w Medium/Easy. =D

Doświadczenie to ok. 300%

Yang

Drop Yang nie jest wielki: Także nie będzie czegoś takiego, że wam się Yangi bugują. Drop jest tak dopasowany, że na wszystko starcza a nawet zostaje, warto robić misje, z tego też sporo kasy jest która się może przydać na czarna godzinę... = Jest lotto , które będzie 'włączane' co 24h.. Losowanie, więc jest duża szansa na to, że ktoś z Was trafi i będzie multimilionerem.

Drop yang to ok. 300%

Drop

Drop jest w miare dostosowany, w sensie takim.. Że warto będzie chodzić na różnorodne dungeony i tym podobne ''bajery'', aby ulepszać swój ekwipunek i zdobywać coraz lepsze eq, także doświadczenie co do tego typu ''wyzwań'', będzie też liczony czas z 'wyzwania' jeśli ktoś z Was przejdzie go z rekordowym czasem, otrzyma nagrodę która będzie rozdawana co miesiąc. - Czyli jak wypłata, pierwszy dzień danego miesiąca, jak nie będzie gracza w grze, będzie dostawał przedmiot do depozytu.

Drop jest ustawiony na ok. 300 %

Plany co do serwera, rozwinięcie, poprawki - Idea?

Serwer nie jest zrobiony 'od tak' na '2 dni' włożone było w niego bardzo dużo

pracy, w końcu spełniałem swoje marzenie co do tego, hm.. Planów mam

bardzo dużo, na pewno będą dodawane aktualizacje nowe misje, dungeony i

tym podobne rzeczy, na serwerze ZAWSZE będzie co robić, jeśli ktoś

powie, że się nudzi to zasypie Was różnorodnymi misjami.

*

Poprawki serwera są możliwe, z uwagi na to, że mogłem coś przeoczyć... Jednak

nie będą to jakieś wielkie bugi, czy błędy przez które mógłbym być

zmuszony do jakichkolwiek ''cofek'' czy coś tym podobnego...

*

Serwer to totalny zabijacz czasu, strasznie mnie wciągnął gdy grałem, i

szczerze nie spałem przez niego kilka nocy, co zaowocowało pod względem

technicznym serwera. Ale były takie dni, że gdy już zacząłem to nic na

serwerze nie zrobiłem totalnie...

Zabezpieczenia, stabilność i tym podobne..

Hm, serwer myślę że jest bardzo dobrze zabezpieczony... Ataki na serwer nie

powinny być problemem bo mamy bardzo dobrą maszynę, gracze nie powinni

nawet tego odczuwać, z resztą każdy - Jakikolwiek atak będzie zwalczany,

czuwać będzie nad tym bardzo odpowiedzialna osoba, która zna się na

rzeczy.. Serwer nie padnie na pewno, jeśli kiedykolwiek miałby upaść to

ze względu na to, że byłoby ''zbyt mało graczy'' - Czyli 0..

Jak będzie choć jeden gracz , serwera nie wyłączymy.

dgz.png

Strona Główna

http://aliner.pl/

Forum, rejestracja i inne..

Na stronie głównej.

FaceBook

https://www.facebook.com/pages/Alinerpl/468112209931735?ref=hl

TeamSpeak3

aliner.eu

Client

Strona główna

GamePlay

h1w.png

Po avansie na lvl 2 dostajemy Misje - Zabić 150 psów. Nagroda to Yang + ... - Tajemnica!

Oprócz pokazanych rzeczy na tym Zdjęciu... Otrzymujemy 21 lvl konia, ''Przywołanie konia'' na 10...

A pierścień - Kamień(TP) prezentuje się tak:

q8tb.png

6xf.pngw4v.pngw2ku.png

Handlarka
ma możliwość usuwania niepotrzebnych przedmiotów - Dowolną
ilość! Wystarczy przesunąć na nią przedmiot który zalega w ekwipunku!
i173.png

1-5

55721627153972278011.png

6-7

58268818924843344402.png

Bony Możemy oczywiście sprawdzić w tabelce z bonusami pod przyciskiem X :

42582813709298894878.png

Czyli tak jak widać w wyżej wypisanej tabeli: Nie ma 6/7 na klasy! - Z wiadomych przyczyn, lecz jeśli gracze będą za tym by weszły w życie

takie bony, to oczywiście dodam, nie ma problemu.. Gorzej by było usunąć niż dodać.

wx6.png

Ulepszacze :

20738823760264910571.png

Po otworzeniu tego :

em4.png

Otrzymujemy to :

fuh8.png

bl1g.png

Dość ważna informacja:

Ze zbroi na 1 lvl robi się zbroje na 61 lvl.. ;)

41587862598839041732.png

3nv.png

Dość ważna informacja:

Z broni na 1 lvl robi się bronie na 30 lvl.. ;)

69403269611847194883.png

fxu6.png

Przykładowe Bossy!

ek0.png

Przykładowe Metiny !

l6z.png

Część dungeonów :

Wyzwanie:
Video

v3q.png

Musisz zabić wszystkie bossy w jak najszybszym czasie!

Nie jest potrzebna przepustka..

Co miesiąc wyłaniamy zwycięzce - Najkrótszy czas, i rozdajemy nagrody!

Diabelskie katakumby:

63459394484600766029.jpg

2nf.png

Musisz dotrzeć do Azraela - Władcy katakumb!

Jest kilka skomplikowanych pięter - Lvl 140, wyamgany...+

przepsutka, którą otrzymasz z misji na 140 lvl, a później.. Musisz

wykombinowac od graczy na przykład lub z dropu na który jest niewielki %!

Lodowa wyprawa:
Video

hbw.png

Dotrzyj do smoka... Przechodząc przez kilka etapów,

1. Zabij 5x metin!

2. Zdobądź przepustkę z moobów!

3. Zabij bossy, dotrzyj do smoka!

Dungeony będą dodawane!

Np: Komnata minotaura, pajęcza komnata.. I komnata smoka + wyzwania ...

iq5.png

u73.png

o46.png

6gj.png

p2b.png

5wt.png

75u0.png

7hx.png

3oa.png

dw5.png

as.png

l8o.png

yln.png

08282432070047603728.png

8j8.png

[HA]sID
[GA]Combo
3k1.png
Ok, a więc troche gadaniny ode mnie.. Obiecuję Wam:

*Wypady na DT z GM'em.
*Co miesiąc wyłaniać będziemy najlepszego uczestnika Wyzwania, gracz z najlepszym czasem otrzyma od nas nagrodę .
*I tak dalej, i tak dalej, sporo eventów dojdzie, typu event Tanaki czy inne tego typu... Obiecuję masę zabawy!
*Eventy typu szukanie GM'a, eventy typu: Wojna którelstw, obrony kamieni Metin, co tydzień OX'y , i tak dalej, i tak dalej. ;)

Mam nadzieję, że nam zaufacie... I zagracie na serwerze, serwer nie jest serwerem na 1 dzień, czy też broń boże pod IS, serwer jest dla was, nie dla nas, my jesteśmy dla was a nie Wy dla nas, dziękuję za wsparcie, i gorąco zapraszam do pomagania w rozwoju serwera!

SS weryfikacyjny dla MPC :
70615032326363077484.jpg

Skan Clienta :

http://iv.pl/images/68437430789898261923.jpg

Opublikowano

wbiję

ska bronie na 75?

stalki oprócz ze zbroi 1lvl skąd? (i jakie ulepki, % na zrobienie ze zbroi 1lvl)

skąd zmiany 1-5 bonów i dodanie 6-7?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

zmianki oczywiście u handlarki , epiki z bossów ( umarły rozpruwacz itp. ) dodania 6/7 metiny + bossy , ulepszacze dropimy w av1 + na expowiskach z metinów , 50 % na jej zrobienie , pozdrawiam :)

Opublikowano

Może i bym zagrał ale szkoda że bony nie są full i pewnie graczy strasznie mało ;/

@AW

Łuczniki i mistyki w av1/2 podbiegają pod konia?

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

aha. Czyli FMS itp. nie ma średnich *Ale wy myślicie ludzie*.

NOWOŚCI NA SERVERZE :

FMS BEZ ŚREDNICH <-- Nic innego nowego tutaj nie widzę, oprócz jakiś chujowych broni i zbroi.

Opublikowano

aha. Czyli FMS itp. nie ma średnich *Ale wy myślicie ludzie*.

NOWOŚCI NA SERVERZE :

FMS BEZ ŚREDNICH <-- Nic innego nowego tutaj nie widzę, oprócz jakiś chujowych broni i zbroi.

padłem z krzesła śmiejąć się z Cb .

To że robi się go z broni na 1 poziom nie oznacza ,że nie śr , po zmianie bonów w fmsie otrzymasz śr i um - myślenie nie boli

Opublikowano

padłem z krzesła śmiejąć się z Cb .

To że robi się go z broni na 1 poziom nie oznacza ,że nie śr , po zmianie bonów w fmsie otrzymasz śr i um - myślenie nie boli

Ty normalnie jesteś PRO ELO TECHNIK.. Z tego co pamiętam twój server nawet nie powstał, a twoje questy były żałośnie łatwe jak na dziecko z przedszkola.

Opublikowano

@gerard

A ja z tego co widze to Ty jesteś PRO ELO OBEZNANY w tej grze skoro myslisz ze jak przerobisz na fmsa miecz to nie bedziesz miał średnich.

jak chcesz coś skrytykować to sprawdź najpierw czy w ogóle bedzie to miało sens

swoją drogą co do tego że jestes lekko upośledzony umysłowo ma to że jego serwer nawet nie wystartował?

@top

jakie bony na poszczególne bossy?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

@gerard

A ja z tego co widze to Ty jesteś PRO ELO OBEZNANY w tej grze skoro myslisz ze jak przerobisz na fmsa miecz to nie bedziesz miał średnich.

jak chcesz coś skrytykować to sprawdź najpierw czy w ogóle bedzie to miało sens

swoją drogą co do tego że jestes lekko upośledzony umysłowo ma to że jego serwer nawet nie wystartował?

@top

jakie bony na poszczególne bossy?

HAHAH dobiłeś swoim monotonnie dziecinnym postem. Widać jak ty myślisz. Bo np. wchodzi gracz, który nie zmienia bonów ? I co wtedy ? Nie wie co zrobić ;/ Widać, że administracja podchodzi do graczy jak krew kapie na podłogę. A Harry lizodup swoim gimbusiarskim zachowaniem się upokarzasz. Po twoim nicku z (:*) widać, że jesteś pedałkiem. Bo takiej minki używają albo pedałki albo gimbuski albo dziewczynki (tapety,śliczniusie) A przed sobą nie masz kolegi, więc te upośledzenia umysłowe to do ojca. Nawet jeżeli myślisz, że jestem upośledzony i twoim postem wnioskuje, że się z tego nabijasz oznacza tylko tyle, że jesteś rasistowsko nastawiony do poważnie chorych. Po 2. upośledzeni umysłowo nawet by nie pisali, nie mówili, nie myśleli. Więc widać jak znasz się na płacie mózgowej.

Opublikowano

@up

gracz nie zmieniający bonów na privie, chyba żyjesz w równoległej rzeczywistości. Jak zakładałem to konto to byłem gimbuskiem, i jestem pedałkiem tylko wtedy jak Cie widze kotku :*, nawet nie chciałbym być kolegą takiego bezmózga, nie wjeżdża sie na rodziców (typowy gimb). To xle wnioskujesz, nie nabijam sie tylko stwierdzam że jesteś poważnie chory, tacy ludzie jak Ty nie powinni mieć dostępu do Internetu o.O RASISTOWSKO nastawiony na CHORYCH, u made my day. Hah, a jednak jeden taki spryciarz znalazł co na pewno pisze, nie wiem jak z mówieniem, ale nie mysli na pewno

@top

0 ludzi na serwie, odpuszczam sobie, brak 3 reki

@down

no i widzisz, po co sie kłóciłeś, mówisz do mnie że jestem gimbem, a Ty sie zachowujesz jak 14latek

ae1d1005fe.png

Opublikowano

bylem 10 minut...

3 ludzi online , niema 3reki tzreba klikac jak pojebany zeby uzbierac hajs na zakupy u npc...

wbijac 20 lvl mialem 120k hajsu a kd az +2 kurwa kosztuje 10kk xD metal 250k i to jeden metal nie 200 ;]]]]

nawet na tarcze mnie nie bylo stac u npc bo kosztowala 300 czy 400 juz nie pamietam ;p

ogolnie drop hajsu do cen u npc to jakis zart ;D

P6yiSdK.jpg

Opublikowano

Serwer jest bardzo ciekawy!

Jeżeli grasz to zapraszam! Pomogę na początek początkującym.

Mój nick to Sharikka.

Prezka 8/10. Serwer: 9/10. =]

egrq.png

Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostaje. ~ Antoine de Saint-Exupéry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...