Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Uruchamiac Serwer Przez Fterm

holywar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie kazdy ma bo jest w plikach serwerowych (FTERM.rar) trzeba rozpakowac , pozniej wchodzimy do katalogu i odpalamy FTERM.exe.

1.Wlaczamy MS VPC ale sie nie logujemy wszystkie operacje beda wykonywane w FTERM

2.Wlaczamy FTERM i klikamy ta ikonke z lupa

3.IP 192.168.2.100 zastepujemy IP naszego serwera

4.klikamy ENTER lub ten zielony trojkat

od razu nas loguje do serwera - nie musimy podawac zadnych danych

wpisujemy

To jest ukryta treść, proszę

niewiem czemu ale uruchamianie serwera tym sposobem oszczedza wielu klopotow z nim wiec polecam uruchamianie w FTERM

(Przy czym caly czas musza byc uruchomione oba programy VPC i FTERM)

Opublikowano

no i w moim przypadku to nie dzial nawet kiedy zmienial IP na to z hamachi z koncowka 100 pisze mi ze lonczy po czym slysze dzwiek i widze napis close

Edit:

Mam w nosie Server Metina bynajmniej narazie dos mam ciaglych problemow z nim jak nie wywala to jakies bledy to dosc meczace.

Opublikowano

musi dzialac innej opcji nie ma , jakby nie dzialalo to bys nie mogl sie zalogowac na serwer no chyba ze masz ustawione blokowanie portu 22 w FreeBSD ale nie sadze ... klikasz ikonke z lupa i tam wpisujesz ip swojego serwera zamiast tego co jest i klikasz enter czekasz 10 sek wpisujesz ./start ... to jest naprawde banalne , dziwie sie ze ktos ma z tym problem

Opublikowano

napisze to tak otwarcie jak tylko potrafie

Mój pierwszy server to bylo kilka lat temu MU-Online

jakis rok temu stawialem server Dekarona

jakies pól roku temu server aiona

teraz Metina i z zadnym nie mialem tyle problemów co z serwerem Metina2

każdy server wymaga czasu ale tu w samych plikach serverowych jest masa błedów i dziwne bo pierwszy raz sie spotykam z serverem gdzie podaje sie falszywe IP Hamaczi czy nawet loopback po co ta końcówka 100

jak dla mnie jest to dosyć dziwne.

Nie wiem może to dlatego że pierwszy raz stawiam server Metina no ale zajelo mi to doslownie 30 minut moze nawet nie wszystko robie zgodnie z tutorialami jakie sa tu zamieszczone ale nie rozumię jednego dlaczego te pliki serwerowe metina tak się motają ( w sensie psują ) no i skąd te lagi skoro inne serwery do innych gier działają OK.

Dziwi mnie to naprawde gdyż Metin nie jest wcale taka nowa grą istnieje w polsce od niewiem dokladnie którego ale chyba 2006 czyli juz troszkę czasu jest na polskim hostingu. A może nie powinniśmu stawiać servera do Metina na Virtualnej maszynie tylko normalnie jak jest z wiekszościa serverów do tego typu gier, podejrzewam że całe to Virtual działa tylko jak emulator normalnego servera, tak jak jest to w przypadku serverów Aiona zwłaszcza tych prywatnych.

A może pliki jakie mamy do dyspozycji sa nie kompletne nieiwem o co w tym biega.

Edit:

Ok sposób jaki przedstawiłeś w pierwszym poscie działa ale musiałem caly server stawiać na nowo i spoknfigurowac tylko network we free ble ble ble zresetowalem komenda /etc/rc.d/netin restart i wylogowalem konto root na VPC odpalilem F-Term podalem IP to z chamachi kliknolem zielona strzalke polonczylo mnie i wpisalem od razu komende ./start server odpalil sie bez mrógniecia okiem na dokladke dziala szybciej i wydaje mi sie ze stabilnie a powodem DC jest brak po nie których texturek dla itemków na koncie Rain postac Rain sa buty wiatru bodajrze widac je tylko na kliencie Longju ale kiedy odpale polskiego klienta juz nie widac tego przedmiotu wiec mysle sobie ze stad jest to DC.

Plus leci za tutka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...