Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia stacjonarne vs studia niestacjonarne Wrocław

activerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , mam dylemat czy udać się na studia dzienne czy zaoczne do Wrocławia . Konkretnie politechnika (elektrotechnika , robotyka i automatyka )

- czy pracodawcy patrzą na to czy studiowaliśmy dziennie czy zaocznie ?

-jest różnica w programie studiów ? w sensie ilości wiedzy

-jakie są koszty dziennych studiów ? mam na myśli życie , pokój i wszystkie inne wydatki ?

Najlepiej gdyby wypowiedział się ktoś kto studiuje we wrocku i na polibudzie ??

POMÓGŁ CI MÓJ PORADNIK ? DAJ PLUS ! TO NIC NIE KOSZTUJE A MOTYWUJE DO DALSZEJ PRACY !

Opublikowano

Siema , mam dylemat czy udać się na studia dzienne czy zaoczne do Wrocławia . Konkretnie politechnika (elektrotechnika , robotyka i automatyka )

- czy pracodawcy patrzą na to czy studiowaliśmy dziennie czy zaocznie ?

-jest różnica w programie studiów ? w sensie ilości wiedzy

-jakie są koszty dziennych studiów ? mam na myśli życie , pokój i wszystkie inne wydatki ?

Najlepiej gdyby wypowiedział się ktoś kto studiuje we wrocku i na polibudzie ??

Mój kuzyn studiuje na politechnice. Zależy oczywiście czy masz mieszkanie wynajmowane, czy nie. Koszty utrzymania się + ewentualnego wynajmu to około 2 tyś. miesięcznie. Tak +/-, bo zależy oczywiście ile zapłacisz za pokój/mieszkanie. Doliczam do tego też ewentualne wypady na miasto i tak dalej. Wydaje mi się, że studia zaoczne to mimo wszystko troszkę mniej materiału, bo w końcu masz zajęcia tylko w weekendy. To jest dobre rozwiązanie, ale dla osób pracujących. Jeżeli masz tylko możliwość to idź na studia stacjonarne. Co do pracodawców to zależy już na kogo trafisz. Jedni zwracają uwagę na to, jak ukończyłeś studia, dla innych liczą się tylko Twoje umiejętności.

Opublikowano

BTW mam możliwość podjęcia pracy na stanowisku obsługi maszyn typu laser lub palnik które wypalają elementy z różnych blach z możliwością późnego awansowania na stanowisko gdzie układa się komputerowo te elementy i inne pierdoły .

Czy studia elektrotechniczne pójdą w parze z taką pracą ? jeśli nie to do takiej pacy jakie studia lub do takich studiów jak elektrotechnika jaka praca ? :)

POMÓGŁ CI MÓJ PORADNIK ? DAJ PLUS ! TO NIC NIE KOSZTUJE A MOTYWUJE DO DALSZEJ PRACY !

Opublikowano

BTW mam możliwość podjęcia pracy na stanowisku obsługi maszyn typu laser lub palnik które wypalają elementy z różnych blach z możliwością późnego awansowania na stanowisko gdzie układa się komputerowo te elementy i inne pierdoły .

Czy studia elektrotechniczne pójdą w parze z taką pracą ? jeśli nie to do takiej pacy jakie studia lub do takich studiów jak elektrotechnika jaka praca ? :)

masz umiejętność obsługi takich maszyn , Mechatronik ?

Wiesz co mam przedmiot elektrotechnikę do łatwych nie należy uwierz mi trudno będzie to pogodzić z pracą , ale lepiej zdobywać jakieś doświadczenie .

Ktoś mi mówił że na zaocznych jest tylko 80% materiału z studiów dziennych .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie , jaki kierunek (niekoniecznie politechnika i niekoniecznie Wrocław ) polecalibyście jeśli chodzi o pracę przy nowościach technologicznych ? Typu telefony gadżety komputery i inne elektronika :) Tak abym po takich studiach miał kwalifikacje do pracy właśnie przy takich rzeczach ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...