Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tablet Overmax BasicTab 7 - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w niedalekiej przyszłości chcę sobie zakupić jakiegoś niedrogiego tableta, nie ma to być jakaś super hiper maszynka multimedialna bo tego nie potrzebuję, przede wszystkim zależy mi na oglądaniu filmów oraz jakieś gry. Czy tablet Overmax BasicTab 7 będzie dobrym rozwiązaniem? Nie oczekuje po nim, że pogram w jakieś wymagające gry 3d ale też nie chcę aby na tablecie można było grać tylko w Angry Birds...

Co sądzicie o tym tablecie? Ewentualnie podajcie jakieś inne typy do max 350zł bo więcej nie chce przeznaczać na to pieniążków.

Pozdrawiam.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Procesor całkiem dobry, ale mała trochę rozdzielczość ekranu. Jeśli będziesz używał go do filmów, mogłoby być to uciążliwe.

Gdybyś dołożył 100 - 150 złotych miałbyś używanego Asusa Nexusa 7, ale jeżeli 350 złotych to jest maksimum, to

http://allegro.pl/tablet-pentagram-quadra-7-ultra-slim-p5350-i3729454671.html

Rozdzielczość 1280x800

4 rdzeniowy Cortex A9 - 1,2 GHz

1Gb RAM

8Gb wewnętrznej pamięci + do 32gb (karty pamięci)

Raczej do filmów powinno wystarczyć ;)

17052109001382846035.png

Opublikowano

A czy do tego Asus Nexus 7 podepnę zew. modem 3G? W domu to nie problem bo tablet będzie miał dostęp do wi-fi ale np. już w poza domem to myślałem nad darmowym Aero do przeglądania www.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Prawdopodobnie będzie działać ale nie mam pewności. Ogólnie warto dopłacić te 100zł do Nexusa 7.

Opublikowano

A czy do tego Asus Nexus 7 podepnę zew. modem 3G? W domu to nie problem bo tablet będzie miał dostęp do wi-fi ale np. już w poza domem to myślałem nad darmowym Aero do przeglądania www.

Jest wersja Nexusa 7 z 3g oraz z 32Gb pamięci zewnętrznej.

17052109001382846035.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...