Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WORLD OF TANKS – PENETRACJA, CZYLI DLA TYCH CO WSZĘDZIE CHCĄ ROBIĆ DZIURY!

Spliter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W poradniku dot. kątowania, przy 2gim zdjęciu, gdzie stoisz praktycznie bokiem do przeciwnika, 80% pocisków nie skątujesz, bo każdy gracz będzie walił Ci w środek/tył, a jak powiedziałem, stoisz do niego praktycznie bokiem. Poprawnie do kątowania powinno ustawiać się mniej więcej w linii do jego działa początek boku czołgu, przynajmniej ja tak robię, wtedy wróg ma 2 opcje, strzelić Ci w bok (prawie 100% rykoszetu, zbyt duży kąt), albo w przód, gdzie masz duży pancerz. Kątując tak jak na tym zdjęciu, masz szanse na rykoszety jedynie z przedniej płyty czołgu, a bok wchodzi jak w masełko.

Opublikowano

W poradniku dot. kątowania, przy 2gim zdjęciu, gdzie stoisz praktycznie bokiem do przeciwnika, 80% pocisków nie skątujesz, bo każdy gracz będzie walił Ci w środek/tył, a jak powiedziałem, stoisz do niego praktycznie bokiem. Poprawnie do kątowania powinno ustawiać się mniej więcej w linii do jego działa początek boku czołgu, przynajmniej ja tak robię, wtedy wróg ma 2 opcje, strzelić Ci w bok (prawie 100% rykoszetu, zbyt duży kąt), albo w przód, gdzie masz duży pancerz. Kątując tak jak na tym zdjęciu, masz szanse na rykoszety jedynie z przedniej płyty czołgu, a bok wchodzi jak w masełko.

Jak się robi sidescrap to nie wyjeżdża się przodem, bo wtedy strzelają w dolną płytę. Lepiej wyjechać z mniejszym kontem, a schować przód.

Temat i tak pewnie zamkną, ze względu na reklame konkurencji

Zachęcam do dyskusji na ten temat w komentarzach na stronce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...