Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na VirtualBoxie

TheBeHolder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jak w temacie.

Mam Licencje do M2Boba, jednak 6 postaci to jest dla mnie za mało, chciałem postawić jeszcze więcej. Dlatego instaluje Windows XP na VirtualBoxie.

I mam takie pytanie. Słyszałem że VirtualBox nie daje uruchomić metina. Występuje błąd związany z grafiką. (Brak sterów)

Czy jest jakiś podobny program?

Virtual PC Microsoftu odpada. Ponieważ mam Windowsa 8 x64.

Czekają Limity lajków i inne.

Opublikowano

Wirtualne systemy nie używają kart graficznych, dlatego są problemy, z tego co wiem nie da się tego obejść.

Kiedys wiem że dało się metka na tym odpalić.

Chodzi o to byleby tylko był aktywny, m2bob sobie radzi zminimalizowany i nawet na bardzo słabych PC. (Tylko uzycie procesora)

Opublikowano

Kiedys wiem że dało się metka na tym odpalić.

Chodzi o to byleby tylko był aktywny, m2bob sobie radzi zminimalizowany i nawet na bardzo słabych PC. (Tylko uzycie procesora)

Witam, virtualbox nie wspiera akceleracji grafiki 3d

Za to polecam Vmware :)

A podziel się sposobem, jak jest możliwe odpalenie dwóch kont "m2bob" na tym samym koncie ?

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

A podziel się sposobem, jak jest możliwe odpalenie dwóch kont "m2bob" na tym samym koncie ?

Loguj sie w tym samym czasie, chociaz i czasem idzie bez tego.

Vmware. Że tak powiem, bo sprawdze zaraz, to obsługiwane pod Windows? Nigdy nie używałem, lecz tylko słyszałem, jeżeli to Linuxowa lub inna zabawka, to u mnie to odpada, poniważ do mojego Laptopa, nie ma sterów pod inne systemy niż Windows 7/8 (Nawet do XP nie ma :lol: )

Opublikowano

Co do VMWare, opis mi się już podoba.

VMware Workstation to wieloplatformowa aplikacja stworzona z myślą o wirtualizacji "całego szeregu" systemów operacyjnych - począwszy od wczesnych edycji systemów Windows, przez Linuksa, Solarisa, kończąc na NetWare i BSD.

Narzędzie bardzo dobrze radzi sobie również z obsługą wszelkiego rodzaju urządzeń i peryferii, także tych podpiętych pod porty COM i USB. Zarówno tych korzystających z USB 1.1 jak i 2.0. W programie zostało zawartych wiele ułatwień - jednym z nich jest choćby możliwość swobodnego przenoszenia danych pomiędzy hostem, a komputerem wirtualnym na zasadzie metody "przeciągnij i upuść".

Na uwagę zasługuje również fakt, że aplikacja jako jedna z nielicznych, dzięki drobnej modyfikacji pliku wybranej maszyny wirtualnej, pozwala na obsługę akceleracji 3D. 

A co do M2Boba...

Zdjęcie, zrobione telefonem, z mojego komputera, na górze, a netbooka niżej. Że można się zalogować.

Ale z tego co zauważyłem, XP ma spore problemy z M2Bobem, ja mam mianowicie taki że wgl do gry nie loguje.

DwsP4vQ.jpg

Opublikowano

0.o to szukaj maszyny wirtualnej, która obsługuje akceleracje 3d :D

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

• 2 lata później...
Opublikowano

Zauważyłem, że Virtual Box zaczął wspierać Akcelerację 3D. Ale nadal nie idzie odpalić metka, przynajmniej u mnie. Ktoś uporał się z tym problemem?

Miłego dnia :)

Opublikowano

ODSwiezyles temat z 2013 xD.

p.s ja tam nwm ale na vb to ja stawialem boty w csgo wiec dlaczego u cb metek nie dziala

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

ODSwiezyles temat z 2013 xD.

p.s ja tam nwm ale na vb to ja stawialem boty w csgo wiec dlaczego u cb metek nie dziala

Odświeżyłem, ponieważ nie widziałem sensu pisania kolejnego tematu, tym bardziej, że ten nie został rozwiązany.

Miłego dnia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...