Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Tri Force vs. Gauntlet

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zamiast Tri Force'a zacząłem składać Gauntleta na Jax'ie, bo daje mi tankowność i CD. Krytyki i trochę tam życia jak dla mnie stały się bezużytreczne. Pytanie, czy Gauntlet dobrze by się komponował z Botrkiem i Omenem? Miałbym praltycznie 3 slowy + od zasrania pancerza. Byłoby to efektywne?

Opublikowano

Właśnie ostatnio gramy składem, że tylko ja się pod tanka robię, więc stwierdziłem, że poszukam czegoś dającego pancerz + jakiś tam zawsze DMG. Na Junglę też to raz złożyłem. Zazwyczaj ja sie mam wbijać pierwszy, więc w sumie nie wiem... Tri force z Gauntletem się nie będzie stackował? Nieopłacalne robienie jednego z drugim?

Opublikowano

Według mnie Trinity dużo lepszy na Jaxa, bardziej opłacalny. Również slow z AA, do tego jeszcze inne różne buffy.

Trinty teraz juz nie daje slowa :P

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Zarówno trinity jak i gauntlet są efektywne z w złocie bez swoich pasywek, choć składanie dwóch itemów to lekka strata. Lepiej kupić trinity, a potem jakiś item czysto pod tanka.

Opublikowano

Według mnie Trinity dużo lepszy na Jaxa, bardziej opłacalny. Również slow z AA, do tego jeszcze inne różne buffy.

I ty masz moda?... Bitch please.

Moim zdaniem lepszy tri. Każdy tak składa więc coś to oznacza ;d

btw tri + gauntlet kompletnie się nie opłaca.

Opublikowano

Imo na jaxa lepiej kupic tri force, bo wszystko co jest w tym itemie mu sie oplaca kupic.

A na nasusa to oczywiscie IG.

Imo na jaxa lepiej kupic tri force, bo wszystko co jest w tym itemie mu sie oplaca kupic.

A na nasusa to oczywiscie IG.

jak robisz na nasusa iceborna to wiedz, ze cos sie dzieje.. theoddone robi na jaxa gauntleta ja mysle ze to jest dobre bo ciezko uciec zreszta to jax, polecam.

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

jak robisz na nasusa iceborna to wiedz, ze cos sie dzieje.. theoddone robi na jaxa gauntleta ja mysle ze to jest dobre bo ciezko uciec zreszta to jax, polecam.

Właśnie stąd przyszedł mi na to pomysł. Widziałem jakiegoś streamer'a z Diamond 1/Challenger robiącego Gauntleta i dobrze się to komponowało w meczu. Ja lubię grać Tankami, więc Gauntlet mi do gustu przypadł. Potem Omen i Warmog i wieża mnie nie tyka. MoM i jestem nie do zayebania : D

Opublikowano

Nie rozumiem o co Ci chodzi?

IG jest lepszym wyborem na nasusa niż tri force.

Nie dość że IG jest tańsze to na dodatek daje armomr i redukcje cd które na nasusie jest core.

Opublikowano

Teoretycznie, ig na jaxa i nasusa powinno być obowiązkowym itemem w naszym buildzie. Na przykładzie jaxa : doskok ze stunem + slow daje nam pewność ze ofiara nie ucieknie. Również sprawdza się to w inicjowaniu team fightów. A ig na nasusie również jest bardzo op, rzucamy na przeciwnika 2 mega slowy, które trwają dosyć długo no i tak jak w przypadku jaxa, ofiara nie ma prawa uciec :). O armorze który daje nam ten item chyba nie muszę wspominać

Opublikowano

Dla nasusa gauntlet to jest jeden z ważnych przedmiotów,dla jax'a lepiej by się spisał trinity(wszystkie bonusy zwarte w tym przedmiocie są przydatne dla jax'a).

Opublikowano

Gauntlet na postacie typu jax i Nasus jest lepszy, z prostego powodu - Nie buduje sie na nich normalnie kryta większego niż ten z Trinity więc bonus z Trinity nie jest aż tak odczuwalny... I ogólnie, Gauntlet sprawdza się lepiej w roli defensywnego itemu, który ma predyspozycje być ofensywny. :D

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Gauntlet na postacie typu jax i Nasus jest lepszy, z prostego powodu - Nie buduje sie na nich normalnie kryta większego niż ten z Trinity więc bonus z Trinity nie jest aż tak odczuwalny... I ogólnie, Gauntlet sprawdza się lepiej w roli defensywnego itemu, który ma predyspozycje być ofensywny. :D

Co do nasusa to się zgodze że mu te kryty w cale nie są potrzebne i ogólnie dużo lepiej na nim się spisuje IG

Ale co do jaxa to i tak dalej jestem przy Trinty, bo tak jak już ktoś wyżej napisał wszystkie statystyki z tego przedmiotu dobrze leżą na jaxie.

A ta znikoma szansa na kryta też jest przydatna bo w porównaniu do nasusa to jax opiera sie tylko na aa. (nasus na swoim Q) Więc taki jax ma duze prawdopodobieństwo że trafi mu się własnie kryt. I ogólnie budując na jaxie ad i ap tak naprawdę zwiększamy jego wytrzymałość bo te statystyki skalują się z jego ultem(aktywem).

Opublikowano

Co do nasusa to się zgodze że mu te kryty w cale nie są potrzebne i ogólnie dużo lepiej na nim się spisuje IG

Ale co do jaxa to i tak dalej jestem przy Trinty, bo tak jak już ktoś wyżej napisał wszystkie statystyki z tego przedmiotu dobrze leżą na jaxie.

A ta znikoma szansa na kryta też jest przydatna bo w porównaniu do nasusa to jax opiera sie tylko na aa. (nasus na swoim Q) Więc taki jax ma duze prawdopodobieństwo że trafi mu się własnie kryt. I ogólnie budując na jaxie ad i ap tak naprawdę zwiększamy jego wytrzymałość bo te statystyki skalują się z jego ultem(aktywem).

Wow, nie myslałem, że koles który gra tylko trzymając spację potrafi napisać cos mądrego! :).

Faktycznie, triforce na jaxie jest fajny, ale imho zależy od sytuacji. Gdy mamy naprzeciw takiego Tryndamre'a i Caitlyn to ja jednak wziąłbym Gauntleta, dla zwykłego bezpieczeństwa. Mimo wszystko, na rankedach powinno się grać bardziej defensywnie aniżeli ofensywnie jeżeli chce się cos faktycznie ugrać.

Podsumowując : Triforce - Tons of damage

IG - Sensowny wybór na wszystko, gdy potrzebujemy wytrzymałosci i lekkiego dopakowania do dmg. :)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Nie rozumiem o co Ci chodzi?

IG jest lepszym wyborem na nasusa niż tri force.

Nie dość że IG jest tańsze to na dodatek daje armomr i redukcje cd które na nasusie jest core.

ale na nasusie jest tak, że idziesz full tank i 2 itemy pod dmg, 2 itemy dmg mam na myśli Last whispera i trinity. trinity sie stackuje bardziej z Q niz IG. niektorzy robia hydre bo mysla ze wiecej sie stackuje... niech nie mysla.. sprobuj zrobic trinity i zmierz dmg jego Q.

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

ale na nasusie jest tak, że idziesz full tank i 2 itemy pod dmg, 2 itemy dmg mam na myśli Last whispera i trinity. trinity sie stackuje bardziej z Q niz IG. niektorzy robia hydre bo mysla ze wiecej sie stackuje... niech nie mysla.. sprobuj zrobic trinity i zmierz dmg jego Q.

No i co z tego może najlepiej kup na nasusa IE to w tedy jak ci się trafi krtyryk to jebniesz.

To że z trinty zadamy minimalnie większy dmg niż z IG nie ma się jak do jego ceny.

Dużo lepiej kupić właśnie IG niż przepłacać na trinty które w zamian za troszkę większy dmg da nam masę nieprzydatnych statystyk i zmiejszy naszą tankowść przez brak armora.

Na normalu oczywiscie mozesz chodzic z trinty ale na jakieś poważniejsze gry to tylko IG.

Opublikowano

No i co z tego może najlepiej kup na nasusa IE to w tedy jak ci się trafi krtyryk to jebniesz.

To że z trinty zadamy minimalnie większy dmg niż z IG nie ma się jak do jego ceny.

Dużo lepiej kupić właśnie IG niż przepłacać na trinty które w zamian za troszkę większy dmg da nam masę nieprzydatnych statystyk i zmiejszy naszą tankowść przez brak armora.

Na normalu oczywiscie mozesz chodzic z trinty ale na jakieś poważniejsze gry to tylko IG.

Nasus ma najlepszego slowa oczywiscie po Threshu. Iceborn jest useless kryt sie stackuje z Q. walniesz 1000 iceborn jest tylko pod early game w trinity oczywiscie late. pozdrawiam

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Nasus ma najlepszego slowa oczywiscie po Threshu. Iceborn jest useless kryt sie stackuje z Q. walniesz 1000 iceborn jest tylko pod early game w trinity oczywiscie late. pozdrawiam

Ok widze ze dalsza dyskusja z Toba nie ma sensu jezeli nie znasz nawet mechaniki gry.

U nasusa krytykuje tylko baza z q stacki juz nie wiec szanasa na kryta jest useless tak samo jak as.

A co do IG to moze na Twoim poziomie ten item jest useless ale aoe slow ktory utrudnia przeciwnikom pozycjonowanie a Twoim sojusznikom dogonienie ich. Armor ktory sprawia ze nie bedziesz padal jak mucha, no i redukcja cd ktora jest core statystyka na nasusa.

Ale co ja tam wiem, Tobie napewno jest lepiej przeplacic i kupic trinty i zadac te 200 % bazowego ad i zrobic kryta raz na ruski rok z bazowego q.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...