Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Playstation: Vita - Opłaca sie ten wydatek?

ZgredzioPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! :) co sądzicie o tej małej konsoli :>? i czy jest warta uwagi, bo po jej poprzedniczce PSP, nie zrobiła na mnie zachwytu

konsola została kupiona i rzucona po kulku tygodniach bo jej mozliwości nie zachwycały.

A patrząc na vite ma o wiele ciekawszych możliwości. Nie miałem jeszcze nigdy tej konsoli w rękach, czytałem troszke o niej ale wole sie dowiedzieć co jeszcze wy o niej myślicie ;>

mam okazje kupić konsole:

NOWA Playstation Vita + Karta 32GB + Całe okablowanie wraz z słuchawkami Playstation + Megapack (10 gier) - przeliczając na wasze to nie całe 500 - 650 zł

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Jeśli jesteś w ciągłych rozjazdach to taka konsola to fajna rzecz i to jedyny plus jaki widzę.

Konsola ma zbyt mały ekran do grania, bateria słaba do tego mało ciekawych gier. Ceny gier też z lekka są zawyżana na przenośną konsolę, jedyna dobra opcja to wykupienie PS Plus i otrzymywanie dwóch gier w miesiącu za 195zł rocznie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jeśli jesteś w ciągłych rozjazdach to taka konsola to fajna rzecz i to jedyny plus jaki widzę.

Konsola ma zbyt mały ekran do grania, bateria słaba do tego mało ciekawych gier. Ceny gier też z lekka są zawyżana na przenośną konsolę, jedyna dobra opcja to wykupienie PS Plus i otrzymywanie dwóch gier w miesiącu za 195zł rocznie.

jeszcze mam pytanko bo pierwszy raz mam stycznosc z ps vita ;p

czy jakas duża role odgrywa to ''pch 1004, 2000... itd... ;P '' ma to jakiś wpływ na aplikacje? takie jak facebook, skype itd...

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

jeszcze mam pytanko bo pierwszy raz mam stycznosc z ps vita ;p

czy jakas duża role odgrywa to ''pch 1004, 2000... itd... ;P '' ma to jakiś wpływ na aplikacje? takie jak facebook, skype itd...

to są oznaczenia modeli, np. PS Vita 2000 została odchudzona, zmieniono ekran OLED na LCD *resztę zmian znajdziesz w necie

nie ma to wpływu na aplikacje takie jak FB

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Mam PS Vitę i jestem zadowolony ;) Gier jest dosyć dużo, wyszło wiele perełek i jest w co grać. Tak jak tripipi powiedział opłaca się też kupić PS Plus bo otrzymujesz przynajmniej 2 gry co miesiąc za darmo (w tym miesiącu były 3). Jak planujesz kupić PS4 to tym bardziej się opłaca dzięki remote-play (grasz w gry z PS4 na Vicie).

"Vita nie ma gier" - tak było rok temu. Teraz jakiegoś szału nie ma ale sytuacja z grami bardzo się poprawiła i jest dużo ciekawych tytułów do ogrania. Konsola nadaje się do domu jak i poza nim (najczęściej używam w domu ale zdarza się dosyć często, że gram na wyjeździe). Poprzeglądaj listę gier jakie ma Vita i zobacz czy cię interesują. Jeśli tak to zdecydowanie polecam konsolę.

Opublikowano

Moim zdaniem PSV to niewypał i nie radziłbym Ci kupować.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Nie polecam tobie ponieważ jest cienka szybko się psują mało gier. Jak chcesz kupić przenośną konsole to polecam tobie psp3004 dużo gierek ciekawa grafa ;) nawet jak na takie małe urządzenie

Opublikowano

@up miałeś styczność z psvitą wogule ? Ja mam ją praktycznie od premiery ( dokładnie tydzień po premierze kupiłem ) , i nigdy mi się nie zepsuła , gier nie jest mało , dodatkowo praktycznie większość tytułów z psp można kupić w pss , jest też kilka z ps2 i psone . Gier nie było ale rok temu , a jeszcze będą wychodzić i nie są drogie jak się umie szukać okazji ,a z reszto mase pięknych gier można znależć już do 130 zł . A jeśli chodzi o możliwości graficzne to jest pięknie , ponieważ ogólnie grafika zależy od gry ,ale jest bardzo dobrze . Zdanie @up mnie rozśmieszyło psp ma ciekawą grafikę ??? , miało dobrą jak na swój czas ale nie na 2013 rok .

Powiem wprost masz więcej kasy to kupuj vitę! Chcesz konsoli z wielkim możliwościami ( jak na konsole przenośną ) , jeśli interesują cię najnowsze gry ( chociaz tak jak mówiłem są w pss gry z psp , a nawet klasyki z ps2 i psone) lub takie jakie wychodą na vitę , często wyjeżdżasz z domu lub lubisz najnowszy sprzęt bierz ps vitę , jednak jeśli nie szukasz jakiś nie wiadomo jakich wrażeń lub nie chcesz nowych gier tylko tak aby coś porobić to kup psp .

matise00.png

Opublikowano

Nie polecam tobie ponieważ jest cienka szybko się psują mało gier. Jak chcesz kupić przenośną konsole to polecam tobie psp3004 dużo gierek ciekawa grafa ;) nawet jak na takie małe urządzenie

Szybko się psują? Grafa w PSP ciekawsza od tej w PSV? Bez komentarza :D

Szkoda, że najwięcej wypowiada się osób o tej konsolce co pewnie nawet jej w dłoniach nie miało. Choć PSP też mogę polecić mniej wymagającemu graczowi ;) (sam miałem moje przez 3-4 lata).

Wybór należy do autora tematu - jak jest mniej wymagający i chce od czasu do czasu popykać - PSP. Jak wymaga czegoś więcej od konsoli przenośnej - PS Vita. Lubi Japońskie gry? 3DS. Chce zagrać w GTA? - Nie kupuj przenośnej konsoli xD

Opublikowano

Swoją Vite posiadam praktycznie od premiery i do tego czasu nie myślałem nawet o pozbyciu się jej. Gier nie jest w cale tak mało. Głównymi grami są: Uncharted: Złota Otchłań, Assassin's Creed, Need For Speed, Gravity Rush, Little Big Planet, TWD, Persona, Dragon Crown i masa innych + indyki. Aktualnie nie mam jej przy sobie więc więcej nie wymienie. Dodatkową zaletą jest oczywiście to, że możesz ja wszędzie zabrać. Więc jeśli masz środki na tą konsolke to bierz, polecam.

Oficjalna strona fanów serii Szybcy i wściekli - szybcyiwsciekli.eu

Opublikowano

A to ja mam pytanie, to prawda, że jeśli kupi się grę na PSP w PS Store, można w nią grać na Vicie?

Tak. Na PS Vicie ma PS Store i gry na PSP do kupienia też. Nie każda gra z PSS w PSP działa na PS Vicie ale i tak jest ich dużo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...