Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Napęd w Ps3

tyrens

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zauważyłem że podczas gdy płyta np. z grą znajduje się w napędzie i płyta obraca się z niewielką prędkością po przybliżeniu się do konsoli słychać taki świst lub pisk. To jest inny dźwięk od tego gdy płyta się obraca. Nie jest to szum tylko pisk. Jest to moja pierwsza konsola i jestem zielony w tych sprawach. Jak wyjmę płytę z napędu dźwięk ten znika więc jest on raczej wytwarzany przez napęd. Czy w tej konsoli jest to normalne? Dźwięk ten jest dosyć dobrze słyszalny.

Moja konsola to Ps3 Super Slim 500GB.

Opublikowano

Piski i inne świsty z napędu to nie jest norma w konsoli, prawdopodobnie masz coś z napędem. Na Twoim miejscu skorzystał bym z gwarancji o ile jeszcze ją posiadasz.

Miałem dwa modle PS3 i w żadnej nic nie piszczało i nadal nie piszczy przy napędzie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Piski i inne świsty z napędu to nie jest norma w konsoli, prawdopodobnie masz coś z napędem. Na Twoim miejscu skorzystał bym z gwarancji o ile jeszcze ją posiadasz.

Miałem dwa modle PS3 i w żadnej nic nie piszczało i nadal nie piszczy przy napędzie.

Gwarancje jeszcze mam bo konsola ma 2 tygodnie. Ten dziwny cichy pisk zaczął się dwa dni temu. I nie wiem czy oddać ją na gwarancję bo zakupiłem ją na internecie. Ile się czeka na powrót konsoli po oddaniu na gwarancję?

Opublikowano

Gwarancje jeszcze mam bo konsola ma 2 tygodnie. Ten dziwny cichy pisk zaczął się dwa dni temu. I nie wiem czy oddać ją na gwarancję bo zakupiłem ją na internecie. Ile się czeka na powrót konsoli po oddaniu na gwarancję?

Tego nikt Ci konkretnie nie powie, może to być tydzień a może to być miesiąc czasu w zależności od tego ile serwis ma roboty.

Opublikowano

Tego nikt Ci konkretnie nie powie, może to być tydzień a może to być miesiąc czasu w zależności od tego ile serwis ma roboty.

Po oddaniu monitora na gwarancję czekałem miesiąc. Czy ten defekt w konsoli z tym piskiem jest dobrym powodem do oddania konsoli na gwarancję czy po prostu wezmą mnie wyśmieją bo powód jest naprawdę nietypowy. Chciałbym uniknąć takiej sytuacji że konsole oddam na gwarancję a ona po np 2 tygodniach wróci do mnie taka jak była wcześniej bo serwis niczego nie znalazł. Nie wiem co zrobić w tej sytuacji. Czy po prostu ignorować ten dźwięk.

Opublikowano

Zrobisz jak uważasz, ja bym oddał... nie jest to normalne, że po dwóch tygodniach nagle podczas pracy napędu zaczął pojawiać się jakiś pisk. Jeśli oddajesz konsolę na gwarancję to mówisz przecież gdzie leży problem i dlaczego chcesz reklamować towar. Sprawa jest prosta, reklamując towar mówisz gdzie leży przyczyna, następnie sprzedawca wysyłający towar do serwisu powinien również poinformować dlaczego towar jest reklamowany.

Opublikowano

Zrobisz jak uważasz, ja bym oddał... nie jest to normalne, że po dwóch tygodniach nagle podczas pracy napędu zaczął pojawiać się jakiś pisk. Jeśli oddajesz konsolę na gwarancję to mówisz przecież gdzie leży problem i dlaczego chcesz reklamować towar. Sprawa jest prosta, reklamując towar mówisz gdzie leży przyczyna, następnie sprzedawca wysyłający towar do serwisu powinien również poinformować dlaczego towar jest reklamowany.

Dzięki za pomoc w tej sprawie. Zobaczę jeszcze się zastanowię bo nie jestem pewien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...