Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 1 vs komputer 2

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

l@edit

lepiej jakiś z lepszym procesorem i 8gb ramu, ale za to z gtx660, czy lepiej ten zestaw co damian polecił, czyli lepsza karta grafiki, ale mniej ramu i gorszy procesor?

Na kompa chcę wydać 3000 zł (uwzględniając też cene windowsa i obudowy)

nie więcej.

finalrender.png

Opublikowano

o sorry już poprawiam

@edit

poprawione.

Ale z tą kartą już chyba przesadziłem, wolę chyba mieć więcej ramu i troche lepszy proces, a za to gorsza karte graficzną

finalrender.png

Opublikowano

heh... decyzje musisz podjąć teraz bo to wpłynie na to jak będzie złożony zestaw

@edit ja ciebie nie rozumiem dajesz procesor do podkręcania a płytę na której nawet o kilka mhz go nie ruszysz (zestaw 2)

Opublikowano

Faktycznie lepszy, ale komp ma być do 3000 zł z windowsem, a twój jest bez windowsa.

@edit

pisząc 3000 zł miałem na myśli 3000 zł, a nie np. 3100

@edit

to jak bylibyście w stanie złożyć coś lepszego w tej cenie?

finalrender.png

Opublikowano

w takim razie coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/fzAURf/

jeżeli nie możesz dołożyć wyrzuć nagrywarkę :x

a ten procesor by się dało podkręcić?

@edit

ta karta graficzna jest aż tak potrzebna? Nie lepiej kupić lepszy procesor i 8gb ramu, karte graficzną łatwiej chyba sprzedać, kiedyś bym kupił lepszą

Proszę się wypowiedzieć na ten temat

finalrender.png

Opublikowano

eh procesor to nie caly komputer przeliczmy:

karte graficzna kupisz za jakies 600 zł potem sprzedasz za jakieś 300 gdzie tu sens? + mniejsza przyjemność z gry

procesora nie podkręcisz ale mimo to na tym zestawie ruszysz najnowsze gry na ultra w full hd, niestety na twoim jest sa to wysokie, ram zawsze w przyszlosci dokupisz procka nie podkrecisz ale i tak bedzie wydajniej niz w twoich poprzednich zestawach

Opublikowano

No dobra, niech teraz inni napisza, czy mam zrobić tak jak damian mówi

@edit

karte graficzną łatwiej chyba wymienić niż procesor, nie? Dlatego sam nie wiem czy lepiej mieć lepszy procesor i więcej ramu, czy gorszy procesor, mniej ramu, ale lepszą karte graficzną. Piszcie!

finalrender.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...